Boot-problem (Vista)

poruka: 9
|
čitano: 2.695
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Boot-problem (Vista)
pitanje

Ovako:

Kada upalim računalo, Vista pri startupu učitava datoteke sve do "crcdisc.sys", a onda se podizanje zaustavi (samo stane) i ne nastavlja dalje.

Pomoću Repair alata sa Vistinog CD-a ne uspijevam riješiti problem. Ponekad uspijem pokrenuti računalo, ali nakon par podizanja se problem ponavlja. Pokušao sam mnogo stvari, hard nema bad sectore (po chkdsk-u) i (sada) nema file system problema.

Uz Vistu imam instaliran Ubuntu (preku Wubija) i nedavno sam promjenio grafičku (u Radeon 4850 Toxic).

Ne znam što da radim.

Pomagajte!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot-problem (Vista)

ak sam skuzio ti nemozes do desktopa-....na visit

probaj uci pomocu safe mode-a

>$#$$$$%&ivan<
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 20:14 (ivan_1995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Boot-problem (Vista)
peki123 kaže...

Ovako:

Kada upalim računalo, Vista pri startupu učitava datoteke sve do "crcdisc.sys", a onda se podizanje zaustavi (samo stane) i ne nastavlja dalje.

Pomoću Repair alata sa Vistinog CD-a ne uspijevam riješiti problem. Ponekad uspijem pokrenuti računalo, ali nakon par podizanja se problem ponavlja. Pokušao sam mnogo stvari, hard nema bad sectore (po chkdsk-u) i (sada) nema file system problema.

Uz Vistu imam instaliran Ubuntu (preku Wubija) i nedavno sam promjenio grafičku (u Radeon 4850 Toxic).

Ne znam što da radim.

Pomagajte!

reinstaliraj vistu
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Safe Mode ne radi - tako sam otkrio da zadnji učita crcdisc.sys!
A Vistu ću na kraju deinstalirati, i vjerojatno zamijeniti za Windows 7.
Problem mi je u podacima. Volio bih zadržati sve svoje instalirane igre.
Ukratko, ne bih želio reinstalirati Vistu. Previše bih vremena utrošio na reinstalacije, a ako postoji neko drugo rješenje, probat ću ga.
17 godina
peki123 kaže...
Safe Mode ne radi - tako sam otkrio da zadnji učita crcdisc.sys!
A Vistu ću na kraju deinstalirati, i vjerojatno zamijeniti za Windows 7.
Problem mi je u podacima. Volio bih zadržati sve svoje instalirane igre.
Ukratko, ne bih želio reinstalirati Vistu. Previše bih vremena utrošio na reinstalacije, a ako postoji neko drugo rješenje, probat ću ga.
 A onaj repair? (kada staviš instalacijski disk od viste to možeš odabrat)

I probaj sa nekom drugom grafičkom upalit comp.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 20:31 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Probao sam repair. Ne radi: ponekad nakon toga uspijem pokrenuti Vistu, a ponekad ne.
Čak sam pokušao i System Restore: ništa.
Grafička bi mogla biti problem. Kada rebootam, dobijem prilično razorenu sliku. Onda trebam ugasiti pa ponovo upaliti i onda je OK. Problem sa slikom imam otkako sam je (Radeon 4850 Toxic) ugradio. Ne znam što bi to moglo biti.
17 godina
peki123 kaže...
Probao sam repair. Ne radi: ponekad nakon toga uspijem pokrenuti Vistu, a ponekad ne.
Čak sam pokušao i System Restore: ništa.
Grafička bi mogla biti problem. Kada rebootam, dobijem prilično razorenu sliku. Onda trebam ugasiti pa ponovo upaliti i onda je OK. Problem sa slikom imam otkako sam je (Radeon 4850 Toxic) ugradio. Ne znam što bi to moglo biti.
 možda nije dobar kontakt ili nije dobro sjela u utor? uglavnom vrati staru pa probaj...
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Hvala. Probat ću.
17 godina
neaktivan

Ja bih na tvome mijestu proverio HDD (za svaki slucaj)

crcdisc.sys je vrlo vazan sistemski fajl vezan uz zdravlje datoteka i samog diska.

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice