Pozzz.....Ovako....Mene zanima dal ima koja razlika u igranju igrica sa drugim windowsima....Dal su bolje performanse.....Ili je jednako(Windows 7,Vista,XP)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sve ovisi o kompu
windows 7 će izvući više od dobrog kompa nego xp ili vista
ali uglavnom vista nije za igranje,xp je trenutno vjerovatno najbolji jer svaka igra može na njega dok postoje poneki problemi s igrama na win7 jednostavno zato jer još sve igre(posebno starije) nisu potpuno prilagođene za win7
xp je najbolji sad,ako gledaš u budućnost(1-2 godine) win7 je najbolji
vistu nikako ne uzimaj
Ako planiraš igrati novije igre, onda svakako Win 7, jer je sveukupno najbolji Windows do sada
Njabolji je Win 7 Ultimate Editon.
Sa njime niti jednog problema do sad nisam imao.
Windows 7 ti je odlican cak za stare igre.. evo imam CoD2 i nikad problema, igro sam i CS 1.6 i isto mi je ko na xp-u.
Iako, ako imas ispod 1,5GB rama, mislim da ti je bolje ic na XP, jer on koristi oko 400MB u idle-u, dok Win 7 koristi oko 700-800MB (32-bit verzija) dakle duplo vise.. al to se ocituje u performansama i novitetima :D
Njabolji je Win 7 Ultimate Editon.
Sa njime niti jednog problema do sad nisam imao.
i ja imam Win 7 ultimate te problema sa novijim igricama nisam imao
Ali Saboteur mi se zamrzne,Gta IV se ne može install,Call of Juarez neće da se pokrene
dok Cod MW2,NBA 2K10.PES 2010,Wolfenstein,Resident Evil 5,Far Cry 2.... rade ko podmazani
Windows 7 ti je odlican cak za stare igre.. evo imam CoD2 i nikad problema, igro sam i CS 1.6 i isto mi je ko na xp-u.
Iako, ako imas ispod 1,5GB rama, mislim da ti je bolje ic na XP, jer on koristi oko 400MB u idle-u, dok Win 7 koristi oko 700-800MB (32-bit verzija) dakle duplo vise.. al to se ocituje u performansama i novitetima :D
offtopic:ja imam win7 i 2gb rama
ako nadogradim ram na 4gb hoće li mi to puno poboljšati performanse
Ako imas 64-bitnu verziju hoce.
Ako imas 32 bitnu racunalo ti moze prepoznati samo 3,25 GB memorije.
Hoće, poboljšat će performanse
Slobodno nadogradi. Bit će nepto bolje performanse, a i 4GB je danas standard..
Ali Saboteur mi se zamrzne,Gta IV se ne može install,Call of Juarez neće da se pokrene
dok Cod MW2,NBA 2K10.PES 2010,Wolfenstein,Resident Evil 5,Far Cry 2.... rade ko podmazani
zamrzava ti se zbog ati grafike...za saboteur znam 100% jer na dva kompa sa nvidia karticom sve ok a na trećem sa ati neće....
za call of juarez stavi nvidia physix software i radit će....
Zapravo 3,5GB, al to je isto.. iako ako gledas realno, minimum za 32 bit je 1 gb, za 64 bit 2 gb.
Ako odes to racunat npr sa 4 GB dobit ces nesto ovako (U teoriji): 64bit i 4gb (+2GB od minimuma) - 32bit i 4gb (+2.5GB od minimuma)
Valjda ste shvatili ovo gore, tako da si u biti sa 32 bit sistemom 512mb u prednosti - Po nekoj logici..
Al 4gb ce ti bit 10% bolje iskoristeni uz 64 bit windowse..
Zapravo 3,5GB, al to je isto.. iako ako gledas realno, minimum za 32 bit je 1 gb, za 64 bit 2 gb.
Ako odes to racunat npr sa 4 GB dobit ces nesto ovako (U teoriji): 64bit i 4gb (+2GB od minimuma) - 32bit i 4gb (+2.5GB od minimuma)
Valjda ste shvatili ovo gore, tako da si u biti sa 32 bit sistemom 512mb u prednosti - Po nekoj logici..
Al 4gb ce ti bit 10% bolje iskoristeni uz 64 bit windowse..
znači isplati mi se spiskati tih 500-injak kuna i nadograditi ram na 4 GB
Svakako..
Gledam imas super grafu a koci je memorija prva, a proc drugi.. bar ce memorija nesto pomoc.. a sreca da je dualac a ne s jednom jezgrom :D
Svakako..
thx na pomoći
još samo ovo pitanje
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_162&products_id=6248
isplati li mi se ovu uzeti pa da imam 2x2 gb
Svakako..
Gledam imas super grafu a koci je memorija prva, a proc drugi.. bar ce memorija nesto pomoc.. a sreca da je dualac a ne s jednom jezgrom :D
ma memoriju ću nadograditi a proc žu overclockat kad to bude potrebno
Da, isplati se bilo koja od 2gb.. samo neznam ako imas 2 po 1 keks od 1gb, onda bi trebo uzet jos dva po 1gb, a ako imas samo jedan keks od 2gb, uzmes jos jedan keks od 2gb.
Takodjer bolje bi bilo da su na istoj frekvenciji, u ovom slucaju 1066mhz jer ako nisu, ova jaca ce se downclockat na nizi takt.. ako imas memoriju od 800mhz uzmes opet od 800mhz itd.
Da, isplati se bilo koja od 2gb.. samo neznam ako imas 2 po 1 keks od 1gb, onda bi trebo uzet jos dva po 1gb, a ako imas samo jedan keks od 2gb, uzmes jos jedan keks od 2gb.
Takodjer bolje bi bilo da su na istoj frekvenciji, u ovom slucaju 1066mhz jer ako nisu, ova jaca ce se downclockat na nizi takt.. ako imas memoriju od 800mhz uzmes opet od 800mhz itd.
hvala
imam samo jedan keks od 2gb i planiram uzeti još jednog od 2gb
onaj što sam ja dao link je na istoj frekvenciji kao i ovaj ram u kompu
Pozzz.....Ovako....Mene zanima dal ima koja razlika u igranju igrica sa drugim windowsima....Dal su bolje performanse.....Ili je jednako(Windows 7,Vista,XP)
Ako imas ok komp uzmi si Win7 Ultimate X64.....meni rade kao "podmazani" i sve igre rade pa i one za koje vidim ekipa kaze da ne rade jer bas sada igram neke od navedenih.
Jedini minus je sto i dalje zdere memoriju u odnosu na XP Pro + SP3......i to koliko vidim jedno 3x vise memorije cucla od XP-a, ali meni za moj komp je ipak najbolji Win7 koji sam ti naveo.
No ako imas malo slabiji komp, koji nije pretrpan memorijom slobodno uzmi "obicni" XP Pro i SP3 i vozi to....jer OS je odlican, makar kazem....meni je Win7 x64 bolji.
Vistu sam preskocio nakon sto sam je isprobao par puta i nikako mi nije "sjela".....niti jedna verzija.
IMHO Win7 je tj. dok dode prvi SP biti daleko najbolji OS koji je dosao od Microsofta.
Ja sam nakon par mjeseci korištenja sedmice prešao na windows XP onako bezveze.
Prvo što sam primjetio da sa HD5850 imam manje fps-a u igrama na xp nego na windows 7. Onda mi stalno fali onaj aero i neke opcije koje windows xp nema kao "open file location" koji se odmah vidi kada se klikne desnim klikom miša na neku ikonu,a kod xp-a moraš properties, find target...
I tako puno sitnica.
Meni sve stare igre koje rade na xp-u, rade i na windows 7 i to čak na windows 7 x64. Problema -> nijednog se nemogu sjetiti.
100% sam siguran da je vrijeme napustiti XP,a to sam mislio i kada sam imao vistu sp2 također mislim i za 32bit vs 64bit, 32bit je pri kraju života.
zamrzava ti se zbog ati grafike...za saboteur znam 100% jer na dva kompa sa nvidia karticom sve ok a na trećem sa ati neće....
a GTA IV stavi na compability sa XP SP3, meni uredno radi
a GTA IV stavi na compability sa XP SP3, meni uredno radi
Meni bez compatibility-a radi.
Ne kuzim u cemu je fora sa GTA IV posto meni radi sasvim normalno na Win 7 Ultimate x64 bez ikakvoga "comp. moda".
eto jedan problem,molim vas pomozite u rješavanju
Ne kuzim u cemu je fora sa GTA IV posto meni radi sasvim normalno na Win 7 Ultimate x64 bez ikakvoga "comp. moda".
a neznan, u pocetku si na Win7 RC-ima treba bacit u comp. mode tako da bi mu to moglo pomoć. Meni je isto bez comp. mode-a i odlicno mi radi
Ma znam sta je "c. mode", ali meni sve te igre rade bez toga....cak i RC verzija koju sam imao do prije cca mjesec dana je radila sasvim normalno.
Ma znam sta je "c. mode", ali meni sve te igre rade bez toga....cak i RC verzija koju sam imao do prije cca mjesec dana je radila sasvim normalno.
hmh meni je na Retail X64 sve ok, a na RC-u san mora samo GTA IV u comp. mode