Dakle, jučer sam kupio novi hard disk od 500 GB (uz njega imam još jedan od 500 i jedan od 160gb). Do nedavno moj Windows Experience index je bio 5,5, a nakon što sam ugradio novi hard disk je 4.9...hdd je Samsung SpinPoint F1...Stoga me zanima zašto se index tako naglo spustio. Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jeli ti taj index (minimalni) na disku ?
pokreni "test" opet ?
najvjerovatnije ti taj disk ima slabije preformanse od starog, a nebi skodilo da udaris print screen i postavis ga ovdje,
Dakle, jučer sam kupio novi hard disk od 500 GB (uz njega imam još jedan od 500 i jedan od 160gb). Do nedavno moj Windows Experience index je bio 5,5, a nakon što sam ugradio novi hard disk je 4.9...hdd je Samsung SpinPoint F1...Stoga me zanima zašto se index tako naglo spustio. Hvala.
Windows Experience indeks se ravna po nasporijoj komponenti. To je očito SpinPoint A zašto je Spinpoint spor, neam pojma...
Mislim da Windows Experience indeks gleda samo hdd na kojem je os. Probaj par puta ponoviti mjerenja jer meni zna često izbaciti drugačije rezultate za ram i graf. pa je možda do toga. Ja se osobno nebi zamaro s tim previše jer je exp. index glupost, niti je pravi benchmark niti slično.
Joj kao da ti to sad igra neku ulogu što je manji index... po meni čista glupost. Bitno da hard radi kako treba i da nema problema. A osim toga kako je rekao kolega iznad mene, to i nije neki benchmark...
Trebao si kupit Spinpoint F3 da imalo čitaš vijesti...
Spinpoint F3 1TB model najbrži mehanički hardddisk te veličine, brži i od velocioraptora 300GB u nekim stvarima.
A najbolje je to što košta samo 580kn svi ga hvale.
OS mi se ne nalazi na tom novom hdd, nego na onom od 160Gb. I uvijek je tako bilo. A i kad sam kupio prvi SpinPoint F1 index mi je ostao isti. A sada kad sam kupio drugi, index se smanjo.
Evo, sada sam opet osvježavao windows experiance index, i opet mi se vratilo na 5,5! Tj. skočilo je s 4.9 na 5.5, a nisam ništa mijenjao...
Evo, sada sam opet osvježavao windows experiance index, i opet mi se vratilo na 5,5! Tj. skočilo je s 4.9 na 5.5, a nisam ništa mijenjao...
Ma to si ti nesto u pozadini mozda radio ili sl. dok je ono ocjenjivalo pa ti bila manja ocjena, meni je barem tako bilo