GREEN nije pouzdan disk, znam jednog dečka kojemu su riknula 2 greena od 2tb u 2 dana...
Tema za odabir tvrdih diskova
- poruka: 1.848
- |
- čitano: 604.908
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ne znam koliko je taj pouzdan, Greena sam imao pa znam.
Tvoj izbor.
jel podrzava ova maticna taj sata II 6GB/s)
SATA III je unazad kompatibilan sa SATA II, radit će dobro.
mislio sam na ovu maticnu asrock pro3 gen3
mislio sam na ovu maticnu asrock pro3 gen3
Ima SATA III.
znaci moci cu stavit ovaj hard HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black
znaci moci cu stavit ovaj hard HDD WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black
Da, mogao bi i da je SATA II, samo nebi imao nativni prijenos podataka od 6Gb/s nego od 3Gb/s.
Da, mogao bi i da je SATA II, samo nebi imao nativni prijenos podataka od 6Gb/s nego od 3Gb/s.
... i razlike ne bi bilo.
Slažem se, markentinški trik.
onda bi rađe mogao samsung spinpoint f3 1tb umjesto tog wd blacka
onda bi rađe mogao samsung spinpoint f3 1tb umjesto tog wd blacka
Slobodno uzmi, tiši je, a iste brzine.
pa sta nema ovaj black 64 mb cache
ak se ne varam da je to brzina
ak se ne varam da je to brzina
Cache je prirucna memorija diska. Njezina uloga je relativno mala. WD Black serija i F3 su otprilike slicni diskovi sto se tice brzine, Black je sitno brzi ali su razlike zanemarive (imam F3, znam o cemu pricam). Prednost Blacka je 5 godina garancije.
aha
preporuka diska od 500gb. zahvaljujem (možda u adm-u)
Koji hdd da uzmem od 1 TB, da je što kvalitetniji i da se ne kvari i što brži, cijena nije bitna, al nešto do 1000 kn.
WD Caviar Black 1TB , 64mb cache , 7200rpm-a , SATA III , jamstvo 5 god. !
Koji hdd da uzmem od 1 TB, da je što kvalitetniji i da se ne kvari i što brži, cijena nije bitna, al nešto do 1000 kn.
Nema toga sta se ne kvari, pa i dobra zena se kvari! :)
Brzinom u rangu Blacka, ali dosta tiši.
Ne znam iz kojeg razloga se ne kupuje, ali dobio je pozitivne komentare iz inozemstva(Njmečka itd.), naime radi se o modelu Toshiba MK1002TSKB (1TB), krasi ga petogodišnje jamstvo i prefiks ENTERPRISE.
Jedino što ga ne krasi, ali samo kod nas jest cijena od 980+/-kn, dok dalje je 750kn.
Specifikacije:
http://storage.toshiba.com/techdocs/MKx001TRKB_2TSKB_Series_Data_Sheet.pdf
reba mi disk za storage da dugo traje i da radi 24/h dnevno! Na njemu ce bit filmovi, serije i igre, mozda 100mb muzike. Da ne košta previše (znam da su cije gore zbog poplave)
Ne znam iz kojeg razloga se ne kupuje, ali dobio je pozitivne komentare iz inozemstva(Njmečka itd.), naime radi se o modelu Toshiba MK1002TSKB (1TB), krasi ga petogodišnje jamstvo i prefiks ENTERPRISE.
Jedino što ga ne krasi, ali samo kod nas jest cijena od 980+/-kn, dok dalje je 750kn.
Specifikacije:
http://storage.toshiba.com/techdocs/MKx001TRKB_2TSKB_Series_Data_Sheet.pdf
Pa meni su ove toshibe zvučale jako interenasntno s obzirom da je toshiba sinonim za kvalitetu.Još sa prefiksom enterprise... S obzirom da če mi nakon ljeta trebat nešto brzo za backup 2TB green-a možda se čak i mašim za jednu ovu. Blackovi su super ali nemojmo se lagat JAKO su bučni, meni moj 640gb nije da spavat dok sam ga još ima...
reba mi disk za storage da dugo traje i da radi 24/h dnevno! Na njemu ce bit filmovi, serije i igre, mozda 100mb muzike. Da ne košta previše (znam da su cije gore zbog poplave)
Vec duze vrijeme razmisljam o kupnji novog Hard diska pa eto snizenje je u linksu ovaj vikend za
Tvrdi disk 750.0 GB SEAGATE Barracuda
Sučelje SATA 6Gb/s
Cache memorija 32MB
Brzina 7200 okretaja u minuti
Recertified
Što mislite o navedenom te ako itko ima taj Hard dal je dobar itd?
NE KUPUJ ga , vidis da pise " Recertified " što znaci da je taj disk vec bio popravljan i zato ima jamstvo od SAMO 6 mj. da ga se riješe ! !!
NE KUPUJ ga , vidis da pise " Recertified " što znaci da je taj disk vec bio popravljan i zato ima jamstvo od SAMO 6 mj. da ga se riješe ! !!
točno, to su diskovi koji su bili natrag kod seagate-a,servisirani su i sad se prodaju sa resertiranim firmware-om tako da izgleda kao da su "novi".A ko zna koliko je star.