SSD-škola
- poruka: 3.091
- |
- čitano: 734.703
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je normalno za SF kontroler, odi u settings od CDM pa izaberi test data pa stavi na 0fill i ponovi bench
I isto tako napravi test sa ATTO pa stavi ss

super rezultati za 4kb write, mogao bi jos nabaciti test sa as-ssd...
sand force kontroler najbolje radi sa kompresiranim podacima zato najbolje testirati sa 0fill u CDM.
volegradele, evo za usporedbu također intel 520, star oko 2 godine
Izašla nova verzija Samsung Magician 4.9.7
New in Version 4.9.7
Magician version 4.9.7 features a number of improvements over version 4.9.6:
- Improved stability with some SSD models
- Update typo
Pozdrav svima, zamolio bih vas za mišljenje za ova dva SSD diska Toshiba SSD Q300 120GB i Kingston SSD V300 120GB.
Posjedujem laptop Acer Aspire V5 552g te sam u procesu nabavke SSD diska u cjenovnom rangu do 350KN. Uspoređivajući karakteristike ova dva diska rekao bih da je Toshiba po svojim specifikacijama bolji ali ipak bih htio čuti vaša mišljenja. Hvala!
5 | Toshiba SSD Q300 120GB |
---|---|
1 | Kingston SSD V300 120GB |
Pozdrav svima, zamolio bih vas za mišljenje za ova dva SSD diska Toshiba SSD Q300 120GB i Kingston SSD V300 120GB.
Posjedujem laptop Acer Aspire V5 552g te sam u procesu nabavke SSD diska u cjenovnom rangu do 350KN. Uspoređivajući karakteristike ova dva diska rekao bih da je Toshiba po svojim specifikacijama bolji ali ipak bih htio čuti vaša mišljenja. Hvala!
Niti jedan.. SanDisk X400 je mrvicu skuplji, oko 380 kn, ali SanDisk Z400 je zato u tvom rangu.
Dakle ako možeš rastegni se za X400, ako ne onda definitivno Z400.
dali je potrebno na prvom instaliranju OS-a staviti u AHCI mode ili se može naknadno jer stavljam windows 7 ultimate a koliko vidim po raznim forumima ne žele prepoznat ssd u ahci mod-u ?
je, tako sam napravio, sve radi , windows 7 ultimate SP1 iz prve u AHCI-u, ali sad je drugi problem,na HD tune benchmarku mi čita average 310 MB/s,a spojen je ssd na sata 3 utor sa sata 3 kabelom, ima netko ideju što bi mogao biti problem? neki driver možda?
Ima li netko iskustva sa PCI-e SSD-ovima ?
Mislio sam ubosti jedan ovakav :

Tnx na odgovoru.
Ne koristio bi ga doma ništa profesionalno.
Dakle nema smisla PCI-e ili Raid 0 ?

Nije problem u novcu,imam već SSD ovaj Intel 520 series ali sam mislio uzeti neki večeg kapaciteta ali najvjerojatnije će to biti
Nije problem u novcu,imam već SSD ovaj Intel 520 series ali sam mislio uzeti neki večeg kapaciteta ali najvjerojatnije će to biti
Svaka preporuka, imam ga već par mjeseci i nikakvih problema.
Svaka preporuka, imam ga već par mjeseci i nikakvih problema.
Hvala.
A da Samsung radi dobre kontrolere nema šta a i daje 5 godina jamstva,mislim nije jedini koji daje toliku garanciju ali eto.
P.S. Sa performansama si zadovoljan ?
Hvala.
A da Samsung radi dobre kontrolere nema šta a i daje 5 godina jamstva,mislim nije jedini koji daje toliku garanciju ali eto.
P.S. Sa performansama si zadovoljan ?
Windows se digne u par sekundi a u igrama i ne primjetim loading. System je dosta responzivniji odkad je na SSD-u i ne bi se vratio na HDD.
Momci pozdrav...
Imam jedan ajmo reć SSD problem.
Radi se o Hyperx-u običnom od 120gb. Spojen je prije cca. godinu dana. Radi uredno, sve OK... Nisam toliko obraćo pažnju na neke brzine jer je sam prelazak sa HDD na SSD bio ono - više nego ugodan. W10 se diže stvarno brzo. Osjećaj rada s kompom generalno više nego dobar.
Krenem ja nekidan malo testirat s AS SSD-om. Vidim na ekranu aplikacije AMD SATA kontroler u pogonu... OK..
Počnem s testom. SEQ read cca. 470 MB/s OK, mislim to je to. Čitam malo o samom disku mislim nije to neki performance SSD, pa je to blizu deklarirane brzine.
Krenem s SEQ write testom i dobijem cca 90 MB/s i ostanem ono... razočaran gledajući brojeve tu na forumu koje dostižu vaši diskovi. Moj niti približno toliko. Nativni W10 AHCI driveri davaju lošiji rezultat u write testu od AMD drivera.
Imam isti disk u jednom laptopu starijem koji ide preko SATA II s nativnim Intel AHCI driverima i on izbaci cca. 140 MB/s u SEQ writeu što je mislim u skladu s mogućnostima kontrolera. Ono, posrami ovoga punokrvnog SATAIII samo tako.
Ne znam u čemu je kvaka, da li ja pogrešno tumačim brojeve gledajući vaše SEQ write rezultate tu na forumu.
Firmware na ovom SSD-u u laptopu je novije verzije od ovoga u desktop kompu. Htio sam odradit upgrade na noviju FW verziju, ali Kingston FW aplikacija kaže da nema novije FW verzije za moj SSD. Čudno.
Svaka pomoć i mišljenje dobrodošlo.
Hvala unaprijed.