Problem s HDD?

poruka: 7
|
čitano: 1.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s HDD?
pitanje

Danas sam kupio eksterni WD HDD 500GB essential edition i imam jedan problem kad prebacivam podatke veće od 3GB i koji su kompresirani npr. PC igre., javlja mi da nemože kopirati zbog toga što je disk pun, a ostalo mi je 400GB slobodnog prostora! Jednostavno neznam u čemu može biti problem jer ostale datoteke npr. filmove, muziku sam kopirao bez problema a folderi su bili veći od 10GB!? Plač

Pa bih Vas molio ako netko zna da mi pomogne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s HDD?

Kako ti je formatiran taj vanjski hard disk? Ako ti je u FAT32 formatu, onda ti je to razlog. Trebao bi ti biti formatiran u NTFS formatu, jer FAT32 ima ograničenje veličine datoteka. Provjeri da nije to.

Kad vidiš nekoga da se odmara, pomozi mu!
17 godina
neaktivan
RE: Problem s HDD?

Da jedan file na particji formatiranoj s FAT 32 ne može biti veći od 4Gb (točnije 4 Gige manje 1 byte).

Dakle ako si formatirao u FAT 32 kako je kolega gore primjetio  to bi mogao biti problem.

17 godina
protjeran
Problem s HDD?
Formatiraj taj disk i prebaci u NTFS!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s HDD?

Da ne otvaram novu temu imam problem sa vanjskim diskom....

..  ovako disk upalim ide sve oki i nako 5 sekundi cuje se u njemu klik , klik i ugasi se sam ...

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem s HDD?
njofra09 kaže...

Da ne otvaram novu temu imam problem sa vanjskim diskom....

..  ovako disk upalim ide sve oki i nako 5 sekundi cuje se u njemu klik , klik i ugasi se sam ...

Externi disk uvijek priključuj na zadnje portove na matičnoj, nikada na prednje, probaj ga na drugom računalu, ukoliko disk ima garanciju, vrati ga na garanciju, ako nema garancije, izvadi HDD van iz kućišta i spoji ga direktno preko SATA utora na matičnu, ako tako radi znači otišlo je kućište ili sami USB kabel (možeš probat sa drugim ukliko ga imaš), kupi drugo kućište i riješio si problem, ako ni tako ne radi, moraš kupit drugi HDD, kupiš HDD za laptop, ugradiš ga u kućište i problem riješen.

Valentin
16 godina
neaktivan
Re: Problem s HDD?

probam, iako mislim da je za otpisati, nije mi se nikad deslio nesto slicno da se disk nakod 5s ugasi sam kao da si ga iz napajanja iskljucio

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice