Kupio externo kuciste 3.5 ib-360stus-b-bl u Diskontu24 , hvaljeno u proslom bug-u, i u njega stavio sata disk Seagate baracudu 260GB. Kada ga spojim na vanjski sata konektor radi savrseno, ali kad ga spojim preko usb porta nece da radi. U device manageru pise unknown device (kad ga ustekam na usb pise one of your usb devices malfunction ili tako nekako).Ne radi na laptopu niti na dva kompa preko usb porta. Ne radi ni na Visti ni na XP. Ima neko nekih prijedloga..
Problem s externim diskom
- poruka: 9
- |
- čitano: 2.053
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ili je usb dio kucista neispravan (malo vjerojatno) ili su disk i usb medjusobno nekompatibilni. Probaj stavit neki drugi disk u njega, a ako i onda ne radi, vracaj natrag.
Najvjerovatnije je wifi u pravu, no za svaki slucaj probaj sa drugim USB kabelom, sto kracim i sto debljim ( recimo, kabel od scanera je idealan).
To bi moglo biti. Naime, ja sam mislio da ako sam disk uspio pokrenuti preko SATA kabela znaci da su disk i kuciste kompatabilni. Nisam razmisljao da moze biti da disk i usb mozda nisu. Budem stavio novi disk pa cu onda vidjet sta dalje. Jedino sto sam se nakupovao Seagate Baracuda tako da imam samo njih.
Probat cu i drugi kabel iako ne vjerujem da je do kabela jer mi se cini da ako nije dobar kabel da onda komp uopce ne bi prepoznao nista kad ga spojim na USB. Ovako ipak komp
skuzi da je nesto ukljuceno, ali ne zna sto.
Da li mogu u externo kuciste ubaciti SATA DVD-ROM?
SATA disk se direktno spaja na e-SATA, tako da uopce ne ovisi o USB dijelu. Mozes pokusat i neku drugu generaciju/tip seagate-a, mozda onda upali. Do kabela ti gotovo sigurno nije, jer za 3.5" disk napajanje dovodis napose, a usb je samo za signal pa je nebitan. Teoretski bi i dvd treba radit sa tim kucistem (ali ti fizicki nece stat osim ako to kuciste nije 5.25"), ali posto ti radi probleme vec sa diskom, nebi se previse nada.
Evo ti jedan prijedlog koji kod mene provjereno radi sa ama bas svime sto sam dosad spojia (ata/sata disk, dvd-rw) osim sa starim WD diskom od 4gb. http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=7500000294
Uopce se ne radi o kucistu, nego zgodnom uredjaju (dobijes i napajanje), na kojeg mozes u isto vrime spojit sata i ata disk ili cd/dvd pekac, jedino ne mozes u isto vrime koristit ata44 (za laptop) i ata 40 (normal). Vrhunska stvarcica! Slicna stvarcica je u Hardver dijelu novog Buga (Scythe Kama Connect 2), s tim da je taj ravno DUPLO skuplji!
Zanimljiv ovaj proizvod, mogao bi posluzit za sve stare diskove...
A kod ovog mog moram isprobat sve opcije iako mi pocinju faliti.
Da li mogu iskljuciti mogucnost da je WinXp i visti i njihovim driverima?
Da sam u ZG vec bi otisao u ducan, ali ovako ako im posaljem postom pa oni kazu da radi, vrate mi ga, meni i dalje ne radi i jos moram platit putne troškove,bahaha 35 kuna tam 35 kuna vam, bezveze...nije puno, ali ne dam
Iako je moj savjet bio samo kao dodatna opcija, neka udje u zapisnik da USB kabel moze biti izvor problema, bez obzira da li ide napajanje preko njega ili ne.
Da li mogu iskljuciti mogucnost da je WinXp i visti i njihovim driverima?
Da sam u ZG vec bi otisao u ducan, ali ovako ako im posaljem postom pa oni kazu da radi, vrate mi ga, meni i dalje ne radi i jos moram platit putne troškove,bahaha 35 kuna tam 35 kuna vam, bezveze...nije puno, ali ne dam
Hehe dobri stari Seagate, zaboravi muke i vrati Seagate i zamjeni za nekog drugog prizvođača jer je nekompatibilan s ladicom(tako je u većini slučajeva s Seagateom i externim kućištima, a ni laptopi nisu imuni na taj problem).