Kupnja hard diska

poruka: 12
|
čitano: 4.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kupnja hard diska

Kako se niti malo ne razumijem u HDD-ove, želim ćuti vašu preporuku HDD-a do 1 TB

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2009 23:16 (Jimmy55).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupnja hard diska

PATA ili SATA disk

Ja i samo moj Logitech G11
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupnja hard diska

Ja bi ti preporučio Western digital od 1TB. I nije HD, nego HDD (hard disc drive) Namigiva.

16 godina
neaktivan

Još netko?

16 godina
neaktivan
Kupnja hard diska

Ni s ovim neces pogrijesit   http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=5431 ,ja si slijedeci tjedan uzimam jedan

(frend ima 4 takva).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E super, sada se ne mogu odlučit... xD

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ja bi ti preporučio Western digital od 1TB. I nije HD, nego HDD (hard disc drive) Namigiva.

Defitivno WD 1 TB. Brz ,puno cahe-a ,puno mjesta.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan

Još jedno pitanje... Na što treba sve paziti kod kupnje HDD.a, što se tiće ostalih komponenata računala? Milsim na jačinu procesora, itd.?

16 godina
neaktivan

Ne,ne. Moraš znati preko kojeg kabela ti se spaja HDD, a imaš dvije vrste: PATA (već stari standard koji je u penziji) i novi SATA (imaju dvije SATA-e, a to su SATA 1.5Gb/s (SATA I) i SATA 3Gb/s (SATA II). Vidi slike: Na prvoj slici prikazan je princip spajanja SATA diska (SATA I i SATA II su isti fizički, samo što je razliak u brzini). Potreban je SATA kabel, SATA priključak za napajanje i SATA konektor na ploči.

SATA spajanje SATA spajanje
Ova druga slika prikazuje razliku izmađšu PATA (ovaj veliki) i SATA (mali) kabela.

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ne,ne. Moraš znati preko kojeg kabela ti se spaja HDD, a imaš dvije vrste: PATA (već stari standard koji je u penziji) i novi SATA (imaju dvije SATA-e, a to su SATA 1.5Gb/s (SATA I) i SATA 3Gb/s (SATA II). Vidi slike: Na prvoj slici prikazan je princip spajanja SATA diska (SATA I i SATA II su isti fizički, samo što je razliak u brzini). Potreban je SATA kabel, SATA priključak za napajanje i SATA konektor na ploči. Ova druga slika prikazuje razliku izmađšu PATA (ovaj veliki) i SATA (mali) kabela. 

Imam pitanje...

kakvo postoji rjesenje ako imas na ploci sata a disk je sata2?

16 godina
neaktivan
Jimmy55 kaže...

E super, sada se ne mogu odlučit... xD

Definitivno WD Caviar 1TB Black.Dobiješ najbrži disk na svijetu koji se okreče na 7200 rpm.I sve to za nekih 700kn.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
bane kaže...

Imam pitanje...

kakvo postoji rjesenje ako imas na ploci sata a disk je sata2?

Da ,stavi jumper na disk. Kraj priključaka za napajanje i podatke imaš utor sa pinovima i obično je označeno gdje ga treba "ubosti".

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice