Kako se niti malo ne razumijem u HDD-ove, želim ćuti vašu preporuku HDD-a do 1 TB
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
PATA ili SATA disk
Ja bi ti preporučio Western digital od 1TB. I nije HD, nego HDD (hard disc drive) .
Još netko?
Ni s ovim neces pogrijesit http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=5431 ,ja si slijedeci tjedan uzimam jedan
(frend ima 4 takva).
E super, sada se ne mogu odlučit... xD
Ja bi ti preporučio Western digital od 1TB. I nije HD, nego HDD (hard disc drive) .
Defitivno WD 1 TB. Brz ,puno cahe-a ,puno mjesta.
Još jedno pitanje... Na što treba sve paziti kod kupnje HDD.a, što se tiće ostalih komponenata računala? Milsim na jačinu procesora, itd.?
Ne,ne. Moraš znati preko kojeg kabela ti se spaja HDD, a imaš dvije vrste: PATA (već stari standard koji je u penziji) i novi SATA (imaju dvije SATA-e, a to su SATA 1.5Gb/s (SATA I) i SATA 3Gb/s (SATA II). Vidi slike: Na prvoj slici prikazan je princip spajanja SATA diska (SATA I i SATA II su isti fizički, samo što je razliak u brzini). Potreban je SATA kabel, SATA priključak za napajanje i SATA konektor na ploči.
Ova druga slika prikazuje razliku izmađšu PATA (ovaj veliki) i SATA (mali) kabela.Ne,ne. Moraš znati preko kojeg kabela ti se spaja HDD, a imaš dvije vrste: PATA (već stari standard koji je u penziji) i novi SATA (imaju dvije SATA-e, a to su SATA 1.5Gb/s (SATA I) i SATA 3Gb/s (SATA II). Vidi slike: Na prvoj slici prikazan je princip spajanja SATA diska (SATA I i SATA II su isti fizički, samo što je razliak u brzini). Potreban je SATA kabel, SATA priključak za napajanje i SATA konektor na ploči. Ova druga slika prikazuje razliku izmađšu PATA (ovaj veliki) i SATA (mali) kabela.
Imam pitanje...
kakvo postoji rjesenje ako imas na ploci sata a disk je sata2?
E super, sada se ne mogu odlučit... xD
Definitivno WD Caviar 1TB Black.Dobiješ najbrži disk na svijetu koji se okreče na 7200 rpm.I sve to za nekih 700kn.
Imam pitanje...
kakvo postoji rjesenje ako imas na ploci sata a disk je sata2?
Da ,stavi jumper na disk. Kraj priključaka za napajanje i podatke imaš utor sa pinovima i obično je označeno gdje ga treba "ubosti".