Prestigio 5880 problem sa USB-om

poruka: 18
|
čitano: 16.896
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
tablet problem sa USB-om

naime jučer sam kupio Prestigio tablet 5880 , kad spojim kabel koji sam dobio sa uređajem (micro usb- normalan usb ,mislim da je utg kabe) spojim u njega USB stick ili USB net ,javlja mi USB damaged.

100% su ispravni i stick i usb net (vip)

šta da radim??

jel trebam skinut kakve drivere sa prestigio stranice ??

jer sve je pod defaultu ,znaći android 4.0.4. ice cream sandwich.

jednostavno ,neželi prihvatiti USB ,a gledao sam po internetu rješenja ,imaju ljudi s time probleme ali nigdje ne piše rješenje problema.

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: tablet problem sa USB-om
ZeNGe_CRO-mt kaže...

naime jučer sam kupio Prestigio tablet 5880 , kad spojim kabel koji sam dobio sa uređajem (micro usb- normalan usb ,mislim da je utg kabe) spojim u njega USB stick ili USB net ,javlja mi USB damaged.

100% su ispravni i stick i usb net (vip)

šta da radim??

jel trebam skinut kakve drivere sa prestigio stranice ??

jer sve je pod defaultu ,znaći android 4.0.4. ice cream sandwich.

jednostavno ,neželi prihvatiti USB ,a gledao sam po internetu rješenja ,imaju ljudi s time probleme ali nigdje ne piše rješenje problema.

Ja sam baš jučer kupio taj tablet (D model sa 16GB flasha). Dvaput mi se smrznuo u roku 15-20 min. Nadogradio sam ga odmah na android 4.1 updateom sa službenih stranica i od tad se nije smrznuo ni jednom. Pa ti preporučam da ga nadogradiš dok ga još nisi, možda ti se riješi i problem. A to što se tebi događa na USB-u se meni danas dogodilo s jednim 2.5" Transcend hard diskom. Radio je normalno, pa sam nešto prtljao oko mounta/unmounta, pa je počeo tu spiku s damaged device ili tako nekako. Napravio sam full power off, uključio ga, bootao se, i dalje je disk radio normalno.

Deckard
14 godina
neaktivan

može pojašnjenje mount/unmount ???

kako se resetira??

tipka shut dow držim je  i šta onda vol + isto držim ???

novi sam u svijet androida pa neznam,

ja sam skinuo fw sa stranice prestigio

a di da skinem android novi??

jer na njemu mi je sad 4.0.4

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i reci još jesi probao sa 3g stickom za internet jel ti radi preko utg kabela??

jer ja ga nikako nemogu namjestit da radi,on sve učita prepozna ga, kao da je spojen ali neželi na net.

???

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Prestigio 5880 problem sa USB-om
ZeNGe_CRO-mt kaže...

može pojašnjenje mount/unmount ???

kako se resetira??

tipka shut dow držim je  i šta onda vol + isto držim ???

novi sam u svijet androida pa neznam,

ja sam skinuo fw sa stranice prestigio

a di da skinem android novi??

jer na njemu mi je sad 4.0.4

Mount/unmount ti je prijavljivanje i odjavljivanje uređaja na sustavu. Unmount ti je slično kao i safe remove na Windowsima. Dakle prije nego ištekavaš neki USB stick ili hard disk na koji je nešto zapisivano dobro je napraviti unmount iz settingsa, tamo gdje ti je izlistana memorija, SD kartice, druge vanjske memorije (Storage). Restart se najjednostavnije odradi tako da držiš malo dulje power tipku (cca dvije sekunde), pa ti se pojavi izbornik s kojeg odabereš power off. I natrag ga upališ. Hardverski reset odradiš tako da ubodeš nečim u onu malu rupicu između usb i hdmi porta, ali to nemoj raditi. Novi android, zapravo v4.1 je upravo to što si skinuo.

Deckard
17 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

i reci još jesi probao sa 3g stickom za internet jel ti radi preko utg kabela??

jer ja ga nikako nemogu namjestit da radi,on sve učita prepozna ga, kao da je spojen ali neželi na net.

???

Nisam probao, koristim hotspot s mobitela za spajanje na net dok nije na wifi-u.

Deckard
14 godina
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan
I ja imam iste probleme, kontaktirao sam servis i oni tvrde da mora raditi ( stick je huawei e173 ). Na listi je podržanih stickova za MP 8.0 ultra duo, međutim nikako da se spoji na internet. Prije nego što sam ga kupio , poslao sam mail sa upitom za taj stick i odgovorili su mi da provjereno radi .

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

dali ste riješili problem sa usb 3G stikom.

Ja imam isto E173 i nikako se neznam spojit?

prepozna on sve i mrežu,apn,ali samo blickalampica na usb-u i nikako da se spojim

ima tko kakvo rješenje?help

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
paul2101 kaže...

prepozna on sve i mrežu,apn,ali samo blickalampica na usb-u i nikako da se spojim

Ako ti SIM ima PIN zaštitu, isključi je i trebalo bi sve raditi...

BTW, ako tablet blokira, ne treba gurati spajalicu u "reset", dovoljno je držati 10 sekundi "power" tipku i gasi se bez obzira na sve;-) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 2:20 (Luciano).
14 godina
paul2101 kaže...

...isti problem! Jesi li što uspio?

13 godina

Pozdrav

Imam Prestigioa 5570c, zanima me da li mogu na njega spojiti 3g stick od nekog od naših operatera, i ako da koji, ako slučajno neko zna?

Danas sam bio u Vipu i tamo me teta uvjerava da nije nikako moguče, jer, instaler koji se nalazi na sticku je isključivo za windowse!?

Šta istina? Mislim ako se nemože da niti ne kupujem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da  li  netko  može  pomoći?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Prije tjedan dana sam kupio Prestigio PMP5570C i imam problem sa Vip-ovim net stickom! Na laptopu mi sve normalno radi ali kad ga ukljućim u tablet samo mi se pojavi znak (sivi) i pise No Internet connection. Kad je spojen na Wi-Fi i ukljućim stick onda se pojavi znak (plavi) i piše pokraj Vipnet ali sam na netu preko Wi-Fi-a a ne preko 3G-a.

Zna li netko kako riješiti taj problem?

0 0 hvala 0
13 godina

Baš  me  zanima  da  li  če  itko  odgovoriti...

Ja sam nabavio isto VIPov stick ali bez kartice, probao sam ga uštekat u tab i vidio to da   ga je kao prepoznao ali tek kad karticu nabavim mogu dati svoje iskustvo!

Čak sam mislio "odkodirati" stick da mogu stavljati sim karticu od drugih operatera al za to mi treba VIPov sim.

Zna neko kako besplatno otkodirati ta čuda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Riješio sam problem kupnjom Tele2 sticka (Huawei E1552) koji sam dekodirao!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,imam 5880 ultra tablet pa me zanima dali ima 3g stickova da nije na pretplatu, znaci na bonove.Koji su najpovoljniji i kako to funkcionira??Dali se nadoplati gore pa uzima neka tarifa ili???
Bas sam vidio stick za kupiti u slobodnoj prodaji bez kartice za 199kn. I dali ja mogu staviti u njega svoju karticu od mobitela gdje imam 1gb prometa?
hvala!!! :)

0 0 hvala 0
15 godina

zdravo, zanima me da li je netko našao riješenje za problem iz prvog posta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice