Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.178.250
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

koliko mogu trazit za ipad 3 kao nov 32gb + mogucnost koristenja 3G mreze?

Dobijam na poklon a odvikao se ios-a i apple pa bi htio za tu svotu novaca uzet nekakav android..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Galaxy Tab A6 7.0
Super tablet za male pare, super služi svrsi, yt i čitanje knjiga, baterija ok, display ok.
Ima i nekih roomova koji se mogu isntalirati umjesto touchwiza.  

0 0 hvala 0
9 godina
Koji tablet da uzmem?

Koji tablet do 2000kn? 10" i sa win 10?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji tablet da uzmem?

Pozdrav kolega. Kako je budžet ograničen, mislim da nije loša ideja da se protegneš ukoliko je moguće bar još jedno 200-300 kuna i dobiješ ovakav tablet: Tablet Asus Transformer Book

Ako baš to nikako nije moguće, onda moj glas ide za ovaj Lenovo. Nadam se da sam pomogao.. Pozz :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav svima,

Već dulje vrijeme nisam aktivan na Bug-u,to se i vidi po datumu pomje zadnje poruke,no kako mi je vjerna ekipa ovdje(roby27,The_Fichek...)

prije nešto manje od tri godine pomogla kupiti laptop s kojim sam iznimno zadovoljan sada trebam pomoć oko tebleta.

Tablet će se uglavnom koristiti za učenje i organizaciju svakodnevnih obveza pa sam se zato i odlučio za Windows OS jer mi je to zgodnije za

aplikacije koje ću koristiti MS Office,Team Viewer i slično,a i mislim da mi je zgodije zbog mogućnosti organiziranja datoteka u foldere što kod

Androida na toj razini ne mogu raditi.

Specifikacija :

Zaslon - sve između 9 i 11" mi odgovara

- po mogućnosti rezolucija 1920 x 1080 (Full HD)

memorija - 2GB,4 bi bilo idealno

kamera - prednja mi je bitna isključivo,odlično bi bilo 5MP ,ali može i 2

+ tipkovnica (može biti i dock ili odvojeno sa tipkovnicom) - ako je preporuka bez docka bilo bi odlično da imate preporuku da neku solidnu tipkovnicu

Ovo su moje neke želje,naravno da je teško naći tablet sa svime,ali želim čuti neke vaše preporuke jer zasada nisam baš samostalno našao nešto zanimljivo.

budžet - 2600 +/- 200kn (bez tipkovnice,to bi posebno kupio ako nije dock)

U vidu trenutno : Lenovo Miix 310-10

To je ono što sam ja pronašao,no po recenzijama vidim da ima dosta mana,jako zrcaljenje ekrana,kritični zvučnici te niska rezolucija pa gledam i druge solucije.

Više tražim preporuke za soluciju "običnog" tableta s boljim specifikacijma od navdenog pa bi ja lako nabavio tipkovnicu,no dobrodošla je i

preporuka s ovakvim hibridnim tipom,dapače.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.4.2017 15:38 (Perkan55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Po ovome pročitanome u svakom slučaju je onda bolje imati tablet s android os-om, kreiranje mapa, sortiranje i ostale gluposti su moguće vrlo jednostavno.

Ma znam da i Android također podržava,al očito sam bio u zabludi da je na Windowsu jednostavnije,barem moj dojam.

Imaš neku preporuku prema mojim specifikacijama.

Od Andrioda mi se svidio ovaj : ASUS ZenPad S3

- kvalitetnija izrada

- odlična rezolucija

- 4 GB rama

- a i kamera je prednja dosta dobra(5MP)

14 godina

Pozdrav kolega. Nažalost, kod nas na tržištu je situacija i izbor dosta oskudan. Kako i sam znaš, dosta više se traže tableti sa Android OS-om, nego sa Windowsima, pa je zato i izbor dosta sužen. Ne znam da li dolazi u obzir, ali možda nije loše pogledati kakva je situacija sa tabletima sa Windows OS-om izvan Hrvatske, odnosno preko Gearbesta i sličnih stranica. Znam da oni imaju puno veći izbor i širi spektar, počevši od veličina ekrana, procesora, baterije i slično. Jedino slično što bi se kod nas moglo dobiti u ovom cjenovnom rangu bi bio taj tvoj Lenovo, i možda da pogledaš jošovaj Asus Transformer Book. Ima slične specifikacije, a i cjenovno je malo prihvatljiviji. Također se dobije i tipkovnica sa uređajem, točnije dock tipkovnica, tako da mislim da nije loš odabir. Ili ovaj Acer Aspire Switch one 10. Nažalost, sa kamerama nisam upoznat 100%, ali mislim da su za one prosječne slike, OK. Eto, ako ti još nekako možemo ovdje pomoći, slobodno se javi.. Pozz :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
15 godina
Koji tablet da uzmem?

Jel ok ovaj tablet za 300 kn star godinu dana minimalno koristen? koristio bi se za surfanje samo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ok je za surfanje. Na igranje zaboravi

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav,

tražim nekakav tablet između 600-700kn koji bi većinom koristio za surfanje na internetu,čitanju pdf datoteka i gledanju powerpoint datoteka za faks, gledanje kojeg filma bi bilo dobro. 

Znači ništa spektakularno, najvažnije mi je čitanje tih pdf datoteka i prezentacija te ako mogu nekako i da napravim vlastite bilješke.

Ne treba mi tipkovnica i volio bih da ima 2gb RAM-a(možda ima sad nekakvih akcija za Uskrs).

Unaprijed hvala na bilo kakvom savjetu

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 13:25 (Darkdevill).

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav kolega. U ovom cjenovnom rangu se nažalost ne može naći uređaj sa 2GB RAM memorije. Da li ti dolazi u obzir neki tablet sa Windows OS-om? Oni su dosta optimiziraniji za rad sa "slabijim" specifikacijama, tako da kod njih možeš očekivati bolje performanse. Pozz :)

13 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. 

Što se tiče win os, ja dosada nisam imao nikakav tablet pa ne mogu odgovoriti. Ne znam koje su mane u odnosu na android.

Ali slobodno mi daj par prijedloga.

15 godina
Ja sam prije pola godine s ebay-a kupio Cube i8 Ultimate. Dual boot Android 5.1 i Win10.

Intel Atom procesor, 2GB rama i 32 GB interne memorije. Izasao me s carinom i porezom 150 KM, otprilikr 600 kuna.

Svakodnevno ga koristim i prezadovoljan sam, ima hdmi izlaz, tako da ga uparim s tv-om, wireless mis i tastatura i uzitku kraja nema.

Android radi prebrzo i nisam jos naisao na igru koja ne radi kako treba, js konkretno igram X-Com, FM Touch 2017, NBA Live Mobile...

Na windowsu sam cak i 3D igre sa Steama pokretao.
You better run, you better take cover!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Našao sam ova dva na gearbestu:

1. CUBE iWork8 Air Tablet PC  -  INTEL CHERRY TRAIL Z8300  WHITE (93.87$)

2. Teclast X80 Power Tablet PC  -  GOLDEN (106$)

i jedan i drugi su su iz EU skladiša pa valjda ne bi trebao platiti porez

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2017 13:30 (Darkdevill).

0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Darkdevill kaže...

Našao sam ova dva na gearbestu:

1. CUBE iWork8 Air Tablet PC  -  INTEL CHERRY TRAIL Z8300  WHITE (93.87$)

2. Teclast X80 Power Tablet PC  -  GOLDEN (106$)

i jedan i drugi su su iz EU skladiša pa valjda ne bi trebao platiti porez

Pozdrav kolega, ovi tableti su solidni, samo bi najbolje bilo da kolega provjeri u temi od Gearbesta kakvo je stanje sa ovim "EU skladištem". Ako se ne varam, znam da je nekoliko forumaša imalo problem da su morali plaćati porez i carinu, a bilo je kao "Eu skladište".. Eventualno bih dodao jošovaj Onda tablet, ima Dual Boot, a i specifikacije su razumne..

Da, ovo je isto dobar odabir, ako je bitna garancija @Darkdevill, isplati se.. Uglavnom, moj prijedlog je tako ići na Windows OS sa tabletima ako je već budžet ograničen..

13 godina

0 0 hvala 0
13 godina
Koji tablet da uzmem?
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Nakon 2 tjedna debelog razmišljanja da li da kupim ili ne https://www.links.hr/hr/tablet-racunalo-i-onik-global-tab-w1051-10-1-quadcore-intel-z8300-2gb-ram-32gb-flash-wifi-bt-hdmi-2x-kamera-windows-10-crno-tipkovnica-010195011 , s obzirom da stalno putujem ZD-ZG i obrnuto, te mi se zbog toga neda stalno laptop nositi, odlučila ga sinoc kupiti u nadi da neću biti jedna od onih koji imaju problema s njim.

Kada sam sinoc skinila foliju zaštitnu primjetila sam kako sa ljeve unutarnje strane ekrana ima crtu koja me bode u oći (planirala danas ići u linksa zamjeniti ga), da bi jutros kada sam ga ponovno uzela, neće da se upali, a bio je 4h na punjaću, tako da sam odlučila vratiti ga i tražiti povrat novca...

1 0 hvala 0
11 godina
Probaj uzet jos jedan, statistički je manja šansa da sad i taj bude neispravan :-D:-D
13 godina
Dan1234567890 kaže...
Probaj uzet jos jedan, statistički je manja šansa da sad i taj bude neispravan :-D:-D

Kako da ne...

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

prije svega sretan Uskrs svima koji ga slave

ovak, nisam se nadao da ću dobiti lovu od obitelji za Uskrs pa mi je budžet narasao podosta 

znači iste su želje ko i prije samo mogu do nekih 1200 kn, ali to onako ako skroz nategnem

prvenstveno za čitanje pdf i ppt datoteka, surfanje na internetu == za faks

možda koja igrica kad mi je dosadno .. 

volio bih da ima 2gb RAM-a

ne znam da li je bolje kupiti kod nas ili preko ebay-a, amazon-a, gearbest-a ... 

ne želim one ionik tablete jer sam jučer kod frenda jedan isprobavao i odmah se pokvario  (kupio ga je u linksu i sad čeka utorak da ga vrati)

pozz

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.4.2017 11:04 (Darkdevill).

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav kolega. Hvala na čestitkama, tebi i tvojima isto sretan Uskrs.

Što se tiče tableta, sad je već malo bolja ponuda tableta, evo imaš ovaj Asus za 1100-1200 kuna, ovisno o trgovinama.

Što se tiče kupovine izvana, preporučio bih ti ovako neke tablete, dosta su povoljniji (1200 kuna je cca 170 USD)..

Teclast X10- 2GB RAM memorije, Intelov procesor, 10.1 inč

Onda tablet - isto 2GB RAM-a, dual OS, 8 inča

Onda Obook 20 -isto 10.1 inč, ali sa 4GB RAM memorije, isto dual OS (Windowsi+Android)

Nadam se da sam bar malo pomogao.. Pozz :)

13 godina
neaktivan

znači kada bi vani kupovao, npr. ove preko gearbesta kako bi išla garancija ako mi se pokvari?

kaj bi morao platiti slanje tableta i imam li uopće garanciju za njih?

našao sam sada još par tih tableta na gearbestu pa ako mi možeš još reći koji je od njih najbolji za svoju cijenu.

ne treba biti što bliže 1200 kn

najviše mi se sviđa ovaj koji si i ti preporučio Telcast X10, a evo i ostalih:

Onda oBook10 SE

CHUWI VI10 PLUS

Jumper EZpad 6

Jumper EZpad 6 M6 

1. CHUWI Hi10 Pro
  2. Teclast Tbook 11
  3. Cube iwork1x

i još jedno pitanje, kada bi računao pdv na njih, koliko bi me to stajalo(kako ga izračunati)?

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Ne znam za vas,ali meni je (nakon što mi je kroz ruke prošlo nekoliko jeftinijih tableta Ionik,Alcatel,Vivax,Acer....) ipak možda bolje dati  malo više za Samsunga što se tiče android tableta,nego se mučiti s nečim što vam od prvog dana barem približno ne radi kako bi ste htjeli.

Imam 2 tableta, Samsung  TM-550 (9.7") i njegovog nasljednika T-580 2016. (10.1 ") i zadovoljan sam kako to radi.Nisu važne kakrakteristike na papiru,već kako se tablet ponaša dok radite s njim.

2 0 hvala 0
14 godina
Re: Pro 12 tablet - iskustva?

Pozdrav kolega. Ne znam da li baš netko ima iskustva sa ovim modelom, ali evo što kažu drugi. Možda da pogledaš nešto kod nas čisto zbog garancije? Pozz :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Bok ekipa. Tražim tablet za surfanje, čitanje, youtube i slično. Igre ne namjeravam igrati, film ili seriju možda, jako rijetko. Budžet mi je oko 2000 kuna. LTE me ne zanima.

Mislio sam ovako nešto: Huawei MediaPad M3 ili Asus Zenpad S 8.0 (našao na njuškalu za 1800 kna) ili Xiaomi MiPad 3. XIaomi ima nedostatak, a to je da je natrpan s kineskim bloatwareom, a pitanje je kada će doći neki custom ROM za njega, ili barem eu miui.

Ima još nekih sličnih modela? Ako je moguće u hr trgovinama, ali nije nužno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 15:25 (krki_krki).

0 0 hvala 0
15 godina
Po preporukama izgleda da vece dijagonale postaju sve popularnije.

Meni bi trebao tek 7" ili uvrh glave 8". Pošto mi treba samo za internet, čitanje, malo youtuba eventualno, tražio bih nešto vrlo jeftino, do 500kn.

Recimo da bi mi jača baterija igrala najveću ulogu, pa je poželjna.

Ima li koja preporuka među tim jeftikanerima, može i iz kineskih trgovina ? Uvijek postoji best buy, čak i na deponiju otpada.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav kolega. Naravno da postoji best buy, čak i na deponiju otpada, ali pitanje je, da li to stvarno želiš? Danas mislim da se za Android tablet jednostavno ne isplati kupovati bilo što ispod 2GB RAM memorije, jer sa doslovno par aplikacija će se 1GB gušiti i zatrpavati. U ovom cjenovnom rangu imaš Vivax tablete, koje iskreno ne bih preporučio niti najgorem neprijatelju..Pozz :)

17 godina
Kratko o Shieldu K1.

Tablet je bio odličan dok nije počeo štekati (napravljeno nekoliko wipeova).
Javio se onoj češkoj trgovini..oni poslali gls...javili.se.sami za cca 10 dana...kako želim povrat novca. I to je to.

Sad gledam mediapad2 ili šmasung a 2016 fhd....
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice