Poz svima :)
Naime, prije otprilike godinu dana, započeo sam da snimam gameplaye, walkthroughe, recenzije, kratke klipove itd. itd. najnovijih/starijih igara. U protekloj godini nisam se previše zalagao; snimao sam možda 2-3 klipa sedmično, objavljivao na max 1 stranici, nisam napravio web kako treba i sl.
Međutim, pošto sam ugrabio više vremena, bolji računar i internet, hoću da se malo uozbiljim oko projekta. Kao prvo, web stranica. Ne mora to ništa biti ozbiljno, obični neki CSM i template za gejming, prikačiti adsense na stranicu i lagano reklamirati dok ne nabacim šta love za AdWords i slično.
http://socialblade.com/youtube/user/MrAGVG
Tu je info mog channela. Kao što vidite, u zadnjem mjesecu (nakon što sam se konačno počeo malo truditi), nabio sam dosta subscribera i viewsa tako da imam neki pred uslov za sve ovo. U narednom periodu (za nekih 2-3 sedmice do mjesec dana) trebao bih obnoviti svoju kreditnu te bih preko nje uzeo neku domenu i jeftiniji hosting (ne treba više od 500mb jer klipove stavljam na YT) i lagano početi ispunjavati ovaj projekat. Kada nabijem oko 1000subova i 1000 daily viewsa, namjeravam se prijaviti ili TGN-u ili nekoj drugoj partnership firmi tako da i tu mogu šta zaraditi.
Za početak tražim nekoga ko bi mogao (kada napravim web sajt i to) pisati vijesti redovno i pisati updejte na videima koje uploadam. Pošto zaista nemam vremena za oboje (a i mrsko mi je), mislim da bi 2-3 osobe bile dovoljna quota za vijesti i slično. U početku bi to bilo kada možete (1-2 vijesti sedmično max), a ako bi se šta zaradilo ne biste ostali kratkih šapa.
To mi je nekako tromjesečni/polugodišnji plan channela i potrudit ću se da ga ispoštujem.
Ako imate nekih prijedloga, sugestija (za partnerstvo itd. itd.), bit će mi veoma drago da ih pročitam.
https://www.youtube.com/user/MrAGVG
Svaki video je HD kvalitete i svaka igra je MAX opcijama. Sedmična quota uploada bi se mogla proširiti na nekih 6-7 videa u zavisnosti od mog slobodnog vremena.
Hvala na čitanju.