Najbolji i najsigurniji NOD32..
Koristim nod i za sada nikakvih problema.

AVG Free Edition.
Prije par mjeseci instaliro s BUG-ovog DVD-a. I eto radi fino zasad:-)
Gledo sam nešto tamo kod službenih zastupnika za NOD32 da nude neke velike popuste za studente prilikom kupnje licenci.
Ima li tko kakvih iskustava?
http://www.nod32.com.hr/Narudžba/tabid/1119/Default.aspx
Gray Fox
AVG Free Edition.
Prije par mjeseci instaliro s BUG-ovog DVD-a. I eto radi fino zasad:-)
Gledo sam nešto tamo kod službenih zastupnika za NOD32 da nude neke velike popuste za studente prilikom kupnje licenci.
Ima li tko kakvih iskustava?
http://www.nod32.com.hr/Narudžba/tabid/1119/Default.aspx
AVG 7.5 free edition
Ad-Aware
Spybot-Search&Destroy
Duže vrijeme sam koristio Avast, ali sam ga zamjenio sa AVG-om, zato što je imao dosta problema sa brisanjem virusa, ima odličan skener, rezidentna zaštita mu je super, ali je to u biti preventivan program... a infekcija je na kraju krajeva neizbježna....
Koristim samo Windows Firewall ... ponekad instaliram NOD32 i AVG da preskeniram komp dal ima napasnika... i nikad nista...
AVG 7.5 free edition
Ad-Aware
Spybot-Search&Destroy
Duže vrijeme sam koristio Avast, ali sam ga zamjenio sa AVG-om, zato što je imao dosta problema sa brisanjem virusa, ima odličan skener, rezidentna zaštita mu je super, ali je to u biti preventivan program... a infekcija je na kraju krajeva neizbježna....

Eh, nadam se da će mi netko moći pomoći. Radi se o računalu koje sam nedavno vidio i prvi put sam se sustreo sa "problemom" koji nisa uspješno mogao riješiti (bilo svojim iskustvom, bilo čitanjem sličnih iskustava drugih korisnika).
Da skratim:
Računalo - nebitno koja konfiguracija: OS - WIN XP SP2
Kada otvorim "My Computer" na pokušaj otvaranja sadržaja diska D: (doubleclick) javlja "Access denied". Desnim klikom na ikonu diska pojavljuje se izbornik (kao i što je normalno), te klikom na "Explore" normalno pristupim disku. A sada jedno veliko ALI, u istom izborniku na prvom mjestu u tom "rightclick" izborniku nije uobišajeno "Open" već se pojavilo "Open(0)". Prvi put vidim - pokušao sam tražiti rješenja na drugim forumima ali je vrlo malo informacija o tome, a neki govore o nebuloznim rješenjima, neki o virusima, trojancima ... i sl.
Nadam se da će mi netko ovdje moći pomoći.
Hvala.
Postoji (nekakvo) rješenje...
Nažalost,
ne pali svima... Jer AV može naći i obrisati virus, ali u pitanju je registry; ono što je dodao "string 'open (0)' " se može očistiti na slijedeći način:
Start - Run - regedit
- Search "open(0)"
-obriši sve što nađe u: Software/Microsoft/Windows/Currentversion/explorer/MountPoints2 a sadrži string "open(0)"
Bit će za svaki drive na kojem si uočio problem;
- ako si te sreće da je samo u tome bila stvar, zatvori explorer i ponovno ga otvori; ako više nema Open (0) na vrhu, riješio si problem..
Ako ne, ostaje ti da skeniraš sa 2-3 antivirusa (preporučam AVAST zbog mogućnosti skeniranja u boot-u;
...jedna jedina solucija nakon toga... backup & friška instalacija...
Napoleon Bonparte
Doma koristim AVAST Home Edition 4.7 dosad nije bilo nikakvih propusta... Blokira svaki pokušaj upada s neta..
Imao sam i neke firewalle instalirane, ali nisam bio zadovoljan.. ako ne uzmeš profi verziju, ne možeš konfigurirati, on radi po svom nahođenju;
Npr. blokira eMule, a uTorrent radi OK..
Na poslu AVG, AVG anti spyware i BitDefender... AVAST po potrebi (boot scan)...
Napoleon Bonparte
Ni ja ne koristim ništa. Radije ću reinstalirat windowse.
Hvala !!! Pmoglo je ali za svaki slučaj moram još sjenirati jer je računalo često na NETu, a nema već mjesecima nikakve zaštite.
Thanks još jednom -
Hvala !!! Pmoglo je ali za svaki slučaj moram još sjenirati jer je računalo često na NETu, a nema već mjesecima nikakve zaštite.
Thanks još jednom -

Napoleon Bonparte
--
Spyware Doctor je odličan protiv spywarea,crva itd:)
ZoneAlarm + NOD32+ Ad-Aware
koj norton imas i jel ti usporava komp
AVG, ZoneAlarm i Spybot S&D. Zasad nisam imao nikakvih problema.
Trebam neki jednostavan anti-virusni program; jednostavno gašenje, nema nikakvih procesa kad ga ugasim, jednostavan update, po mogućnosti da i nađe viruse (ako ih ima) itd...
Jel ima netko preporuke kakve??? Hvala unaprijed!!!
AVG antivirus + comodo firewall + svako tjedan dana pokrenem spybot S&D ;)
Koristio sam par AV rješenja ali me niti jedan nije zadovoljio kao NOD32, koristim ga već par godina i nepada mi na pamet da eksperimentiram sa nekim drugima, što je najvažnije netroši mnogo sistemskih resursa.
Vatrozid : ZoneAlarm Pro
Antispy: uz ZA, Ad-Aware 2007
Kaspersky rula, al sam zbog jednostavnostti stavio Bit Defender pro v10 i mogu reći da je odličan!!
Moja dobitna formula:
Firefox + Zone Alarm Free + Avast! + Spyware Terminator = spokojan & bezbrižan surferski život
NOD32 I Spybot-S&D
BitDefender + Zone Alarm + Sbybot + Ad-Aware
edit : već iz navike pišem AVG umjesto BitDefendera kojeg sad koristim
Ja imam loše iskustvo s avast-om svaki put kad ga instaliram naseli mi se Virut
winXP za surfanje koristim FF sa odličnom NoScript extenzijom, inace surfam samo po provjerenim stranicama.
za mail i surfanje po sumljivim stranicama uvijek je up opensuse
Avira je odličan program koji će sigurno detektirati sumnjive datoteke i osobito trojance u vidu crackova i sl.
Nenametljiva je i troši malo resursa.Ja je koristim 6 mjeseci (free verziju) i ne osjeti se da je prisutna na računalu.
Uz nju koristim Superantispyware umjesto Ad-aware 2007,a-squared za detekciju spywarea i malwarea,te Spybot Search&Destroy.Sve besplatno,friško i pouzdano.
Probajte,spas za one kojima je štednja resursa uz vrlo dobru zaštitu bitna.
Spy Sweeper i Kaspersky antivirus .
Nema nikakve zaraze a stalno je netko na Net-u
Koristim Norton 360.