Samsung Galaxy S24/S24+/S24 Ultra [Rasprava]

poruka: 546
|
čitano: 217.496
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Samsung Galaxy S24/S24+/S24 Ultra [Rasprava]
zuper kaže...

S24+ autonomija je OK za jednodnevnu upotrebu uz malo jače korištenje.

Korištenje isključivo mobilne mreže bitno više troši.

Prešao sam na OnePlus 12 koji ima baš osjetno bolju autonomiju. Tako da ima alternative ima.

Bolje da uzmeš S24 Ultra u startu. Mislim da nije puno skuplji od S24+

a nisam fan ultre, preglomazan mi je i ne svida mi se taj cetvrtasti oblik

13 godina

To je istina. S24+ je "najkompaktniji" veliki telefon

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
ATJLučko kaže...
Umalo sam progutao ovu pričicu, NHF kolege 

Kolega DiRT, molim vas specificirajte mi slijedjeće; 

• koliko punite bakteriju, na 80%, 90% ili punih 100%?! 
• koliku imate rezoluciju displaya, HD+ (1560x720), FHD+ (2340x1080) ili QHD+ (3120x1440)?!?! 

Osobno imam punjenje na 80% i QHD+ rezoluciju. Igram ”Top eleven”, ”Toon Blast” i ” Zynga Poker”, koristim ga sa aplikacijom ”Mapy.Cz” u planinarenju, od važnijih aplikacija imam i koristim WA, Viber, FIT, Meteoblue (kada iPhone rikne), WalP Pro, Rain alarm, eHPS, mRibic, OruxMaps, ZET info, ”Good Lock” sa ostatkom opcija, što je uglavnom sve konstantno.

U ovom slučaju, bilo kuda idem, idem oko 07.30 sa 80% bakterije i rijetko se vratim sa više od 35% oko 18.00! 
Doći doma sa makar 50%, nemoguća misija! 

Moje postavke su slične kao tvoje na Ultri. Punim do 95%.

Nema teorije da mi mob izdrži cijeli dan, zbog sličnih aktivnosti kao što su tvoje. Onome koji ima par poziva dnevno, malo facebooka, vibera, može bez beda izdržati dva i pol dana. Pretpostavljam, jer nikada nisam testirao. 

合氣道
3 godine
zuper kaže...

To je istina. S24+ je "najkompaktniji" veliki telefon

Da sam imao osjećaj koliko je Ultra preteška, nikada ju ne bih kupio. nisam "slab", no pretežak je to mobitel za često izvlačenje iz džepa, pederuše, i sl.

Imao sam S23 plus i bio mi je taman. No, vrag ne da mira, pa sam morao kupiti ciglu.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 23:42 (Zaporožac).
16 godina

Ja sam s S24+ prešao na S24 Ultra. Ultru sam imao cca mjesec dana i na kraju ju zamijenio za Pixel 9 Pro XL, čisto zbog toga što mi je bile pre nezgrapna.

Iako su im dimenzije jako slične, s Pixelom imam puno bolji osječaj u ruci.

Vjerojatno je to do toga što su na Pixelu uglovi zaobljeni pa puno ljepše leži u ruci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 7:27 (mika2210).

0 0 hvala 0
16 godina
Ja sam prešao s 22u na 24u, I baterija mi se čini dosta bolja.

Ako napunim na 100% mi traje dva dana, a ako idem na 80% dan i pol. Pa radije idem na 80% jer onda treba samo 30 min da ga napuni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vrlo svjesno sam nakon dvije Ultre prešao na Plus model. Nemam osjećaj da nešto bitno propuštam (osim kamera). Osjećaj korištenja je neuporedivo komforniji iako se radi o maloj razlici u veličini.

1 0 hvala 0
13 godina
suspendiran

Imam s24 ultra i istina, malo je predebeo i težak, čekam sad s25 ultra, navodno tanji i lakši i veliki plus što je malo širi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 16:15 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cryogenic kaže...

Imam s24 ultra i istina, malo je predebeo i težak, čekam sad s25 ultra, navodno tanji i lakši i veliki plus što je malo širi.

je, baš danas držim malog u ruci i pokušavam lijevom rukom natipkat poruku pa sam je na kraju snimio, tj tipkao glasovno hehe.

naviknuo sam se na veličinu, super je jer je ogroman, ali da, realno za 90% ruku je prevelik

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
10 godina
Pozz ekipa,javila mi se prilika uzet uredaj Galaxy Ultru 24 po cijeni od 580€ pa me zanima dal se i dalje isplati uzeti taj uredaj s obzirom da sad izlazi 25!

Opcenito kakav je mobitel posto negdje citam razlicite utiske(nekome dobra baterija-nekome losa…..pregrijavanje…..te opcenito dal smeta ta velicina uređaja!?

0 0 hvala 0
13 godina
suspendiran
zee_15 kaže...
Pozz ekipa,javila mi se prilika uzet uredaj Galaxy Ultru 24 po cijeni od 580€ pa me zanima dal se i dalje isplati uzeti taj uredaj s obzirom da sad izlazi 25!

Opcenito kakav je mobitel posto negdje citam razlicite utiske(nekome dobra baterija-nekome losa…..pregrijavanje…..te opcenito dal smeta ta velicina uređaja!?

580 eura super cijena, s25 ultra će bit cca 1500+ eura , dosta velika razlika, ja ga namjeravam uzet na tarife preko ht'a sa popustima jer radim u ht'u, da nemam popusta čekao bi da padne cijena. A s24 ultra - mobitel je mrak, malo debeo i težak, ali ništa zabrinjavajuće da iritira, ali na tu veličinu ni nemre bit extra lagan. S25 ultra će bit "lakša" cca 20 grama, skoro isto znači. Malo testirao igre i nema tu nekog prevelikog zagrijavanja, onak nekak normalno, večinu vremena hladan, malo zagrije tu i tamo kad je na hotspotu što je normalno, ali ništa opet zabrinjavajuće. Veliki ekran isto plus i radi navigacije u autu, youtube, surfanje itd. Baterija izdrži dan, dan i pol nekad čak i dva, (normal usage). Sve radi brzo, fluidno, a olovkica extra plus. Da je s24 ultra cca 800-1000, na tvom mjestu čekao bi s25 ultra, ali 580 eura za s24 ultra je stvarno top. Nebi fulao ni sa s24 ultra. Imaš ga u t-com centru ako ti je blizu izloženog pa vidi jel odgovara ili ne. Boljeg mobitela od s24 ultra za te pare nema.

https://www.hrvatskitelekom.hr/mobitel-na-pretplatu/samsung-galaxy-s24-ultra-5g-256gb-black?entityid=lilyRI1JqBSC3ee_YV2qgCseNAwwOdCIQtNiyNSYz_U1&noredirect=1&cti=mcd&gapt=4-1-1-1-0-0-0-13&groupdiscount=false&specialoffer=false&esim=false&5g=false&onoff24=true&onoffcash=false&scuserselected=true&thinkgreen=false&aidevice=false&maxrangevalue=80&price=80&categories=425&sorttype=price&sortorder=asc&ftipaymentmodel=false&iot=false

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2025 10:55 (Cryogenic).
14 godina
zee_15 kaže...

ako nećeš ti daj mi kontakt lika uzet ću ga ja za 600

14 godina
zee_15 kaže...

fila2208 kaže...
zee_15 kaže...

ako nećeš ti daj mi kontakt lika uzet ću ga ja za 600

nudim 610 

10 godina

Baterija na S24+  traje kraće nakon zadnjeg FW update iz 12/2024. Telefon star 3 mjeseca. 

Ima tko slična iskustva?

0 0 hvala 0
6 godina
Ne vidim razliku
16 godina
Zagizag kaže...

Baterija na S24+  traje kraće nakon zadnjeg FW update iz 12/2024. Telefon star 3 mjeseca. 

Ima tko slična iskustva?

meni sve isto ... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 23:12 (BoTiA).
12 godina

Ljudi, moze preporuka boljeg punjaca za s24 i s24ultra, da moze zajedno na punjenje.?

Sto vi koristite i kako ste zadovoljni..?

Hvala

scion of the storm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pogledaj si Ugreen punjace, trebali bi bit odlicni, nisam ih imao nikad, al mislim da su super i ak cu ikad tak nesto uzimat uzet cu od njih. Zasad koristim samo original punjace Samsung i to 15W i 25W, iako ima za kupit i 45W i 65W al su skupi dost.

Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine
metallic kaže...

Ljudi, moze preporuka boljeg punjaca za s24 i s24ultra, da moze zajedno na punjenje.?

Sto vi koristite i kako ste zadovoljni..?

Hvala

Nema bolje, a jeftinije https://www.mikronis.hr/Proizvod/xiaomi-33w-charging-combo-type-a-eu-p-n-bhr6039eu/36428?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ima sve vrste zaštite taj punjač.

Imam i Samsungov 45w i ne primjetim razliku u brzini punjenja.

合氣道
12 godina

Moras promjenit usb C kabel na 5w, da ti isporuci full.

Al to moze zasad upiti samo ultra s24.

Lp

scion of the storm
16 godina
I S24+ podržava 45W punjenje.

1 0 hvala 0
12 godina
Ugreen Gan punjač koji podržava PPS protokol punjenja. Ima ih na Ali-ju po 30-40 eur, ovisno o snazi i broju usb priključaka. I kao što kolega navodi obavezno 5V kabel
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 14:29 (struja1911).

0 0 hvala 0
6 godina
Kaj sad 5V ili 5w?
Ni ne znam kaj je w.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 15:41 (Iggivaggi).
15 godina

Možda se misli na kabel koji podržava 5A (Ampera)

2 0 hvala 0
14 godina

kakvu dobru kopiju sam punjača, i ugreen kabal, onaj deblji kvalitetniji i roka dobro super fast charge, opet ispod svake konkurencije, ali hej, dovoljno mi je

dok sam na pc magnenti onaj lagano pripunjava dok radim na pc pa mi ne treba 

uvijek je samsung bio korak iza konkurencije brzinom punjenja

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 22:48 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 23:23 (Iggivaggi).

0 0 hvala 0
12 godina
Beta program za OneUI 7 je službeno zatvoren tako da očekujte stabilnu nadogradnju uskoro.

2 0 hvala 2
16 godina

Ekipa, imam trenutno Google Pixel 9 Pro XL, al promijenio bi ga za S24 Ultra (Treba mi S Pen)

Ako je netko zainteresiran za zamjenu, molim da mi se javi preko poruke 

0 0 hvala 0
6 godina
struja1911 kaže...
Beta program za OneUI 7 je službeno zatvoren tako da očekujte stabilnu nadogradnju uskoro.

Stabilnu za s24 seriju bi trebali pustiti nakon predstavljanja s25 a za s23 u drugom mj.

12 godina
Zar je moguce da Samsung jos nije dobio android 15?
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice