Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.803.708
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Tionio kaže...

ne radi mi OTA update niti KIES mi ne podrzava nadogradnju? zasto? sta sam krivo napravio?

nakon svih ROM-ova stavio sam stock 4.1.2 preko ODIN-a i od tad imam taj problem..zna li netko kako vratit to u funkciju?

Moraš csc promjenit na onakav kakav si stock stavio.  A to se radi ukratko:  tako da se roota telefon, skineš csc changer, promjeniš na npr VIP, skineš triangle, staviš na nulu, i stock recovery. Kasnije staviš (VIP) softver preko odina, spojiš na kies i radit će.

16 godina
igstromar kaže...

Moraš csc promjenit na onakav kakav si stock stavio.  A to se radi ukratko:  tako da se roota telefon, skineš csc changer, promjeniš na npr VIP, skineš triangle, staviš na nulu, i stock recovery. Kasnije staviš (VIP) softver preko odina, spojiš na kies i radit će.

evo ovako, promjenio sam ga, i kad sam ga promjenio, napravio mi je WIPE al mi je ostao ROOT

hoce mi ostat ROOT ako preko odina tutnem nutra stock firmware?

TiONiO
17 godina
neaktivan

pošto svi hvale saletov rom ,odlučil ga i ja isprobati.do sad sam bil na slimbean romu.koji vi koristite aosp neat rom ili neat rom.u čemu je uopće razlika osim u firmware kolko sam na brzinu uspjel vidjeti?čekam da mi se napuni baterija na 100% i da napravim backup sa titaniumom pa krećem{#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa AOSP je uvijek baziran na čistom Androidu a ovaj drugi na bazi službenog Samsung roma tako da je prvi zapravo poput SlimBean-a a sa ovim drugim imaš zapravo sve što i na stock Samsungovom samo puno bolje optimizirano + razni tweakovi i dodaci.

1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Kako da proizvoljno poredam aplikacije u meniju na bilo kojem Kit Kat launcheru i da li to uopšte može na ijednom Kit Kat Launcheru pošto sam probao Nova,Apex i hrpu ostalih i nisam shvatio ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

odlučil sam staviti aosp neat rom,može link na boeffla kernel?vidim da ih ima više pa da nekaj ne zahebem.dal moram downloadati onaj za cm ili?

edit:imam problem,uopće mi ne prepoznaje mobitel kad ga uključim sa usb-om.pokušal sam deinstalirati pa ponovno instalirati drivere,ali ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 22:52 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Veliki pozdrav,

Kupio sam juce nov s3 i9305 i danas sam update na 4.3. Imam jedan problem, kad hocu da slikam sa zadnjom kamerom izbliza slika je odlicna, medjutim kad slikam malo dalje slika je mutna i stalno mi se pojavljuje crveni kvadratic. U cemu je problem. Hvala unapred

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
jura kaže...

odlučil sam staviti aosp neat rom,može link na boeffla kernel?vidim da ih ima više pa da nekaj ne zahebem.dal moram downloadati onaj za cm ili?

edit:imam problem,uopće mi ne prepoznaje mobitel kad ga uključim sa usb-om.pokušal sam deinstalirati pa ponovno instalirati drivere,ali ništa.

boeffla za omni romove instaliraj

ovo za usb, nisam siguran sta moze biti ali probaj ovo. udji u recovery, mounts and storage, mount usb pa proveri da li se "vide". Mozes i nakon boot-a iz settings da prebacis na camera mod pa da vratis na MTP. nadam se da ces uspeti

14 godina
neaktivan
jocke994 kaže...

Veliki pozdrav,

Kupio sam juce nov s3 i9305 i danas sam update na 4.3. Imam jedan problem, kad hocu da slikam sa zadnjom kamerom izbliza slika je odlicna, medjutim kad slikam malo dalje slika je mutna i stalno mi se pojavljuje crveni kvadratic. U cemu je problem. Hvala unapred

nemam ideju. mozda da obrises socivo i da uradis wipe data u kameri iz settings/apps/all

17 godina
neaktivan
salesale kaže...
jura kaže...

boeffla za omni romove instaliraj

ovo za usb, nisam siguran sta moze biti ali probaj ovo. udji u recovery, mounts and storage, mount usb pa proveri da li se "vide". Mozes i nakon boot-a iz settings da prebacis na camera mod pa da vratis na MTP. nadam se da ces uspeti

kad sam ga stavil u recovery onda ga prepozna,ali kad nije u recovery-u neće.sad sam prebacil na vanjsku sd karticu rom i gapps.

11 godina
neaktivan

Je l postoji mogucnost da ga vratim na 4.1.2? Mozda je to toga, nemam ideju.

0 0 hvala 0
14 godina
jocke994 kaže...

Veliki pozdrav,

Moguće da ti je u postavkama kamere odabran Macro mod fokusa.

17 godina
neaktivan

napokon uspjel flešati aosp neat rom,ne znam dal je do kabla,kompa ili do mobitela,ali danas ga je iz druge prepoznal i napokon sve prebacil.poludel sam več skoro od uštekavanja usb-a i svega.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Tionio kaže...
igstromar kaže...

evo ovako, promjenio sam ga, i kad sam ga promjenio, napravio mi je WIPE al mi je ostao ROOT

hoce mi ostat ROOT ako preko odina tutnem nutra stock firmware?

Citiram kolegu Bendera, korak po korak:

Rootaj.

http://tr3x.jezgra.net/android

znaci, skini taj cfroot, odin.

Skini http://download.chainfire.eu/supersu

1. cfroot u PDA, flash iz odina

2. on reboota, odradi svoje, ti probas jel imas root - nemas (na 4.3 barem)

3. ti ugasis mob, drzis tipku za pojacavanje, home, power dok ne udje u recovery

4. recovery koji imas je CUSTOM - flashaj taj fajl koji si skinuo i reboot.

5. skini csc changer (google play)

6. promijeni na VIP (ili koja si vec mreza).

7. Reboot, provjeri sta pise, trebalo bi biti ok.

8. triangle away - pusti da skine sto treba i nemoj reboot nego stock recovery flash - 9.

9. Sad eventualno flashati stockrecovery (imas na stranici gore - mozes i u paketu..moram ponovno pisati valjda sve :) )

10. uci u recovery ponovno (volume up, power, home)

11. Sad je stockrecovery - wipe cache i ono drugo stogod pisalo ispod - 2 su stavke, to nikako ne obratim paznju) - mozes prije ili poslije installa tvog official roma tj 12.

12. install stock rom - tvoj stock rom.

13 godina
neaktivan
jocke994 kaže...

Je l postoji mogucnost da ga vratim na 4.1.2? Mozda je to toga, nemam ideju.

Možeš. Skineš na http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9305 4.1.2. softver. Ako je kupljen u T-Mobile onda CRO verziju, ako je otključan Tele2 onda SEE, ako je zaključan Tele2 onda TWO, i ako je VIP onda VIP verziju. Ako je kupljen vani onda nema veze koju skineš. Skineš i program Odin i flashas. Nije teško.

Evo i na youtube-u kako se to radi :

Naravno poslije ako se nebude htio dići sustav, uđeš u recovery i ideš na factory reset i wipe odmah dolje. (Recovery je slično ko i download mode, samo umjesto tipke za stišavanje držiš tipku za pojačavanje)

Uglavnom mobitel s time ne možeš zeznut.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 12:09 (igstromar).
13 godina

Dali bi mi netko htio poslati u privatne poruke neki stabilan costum rom i kako ga staviti, root sam stavio hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imam problem na aosp neat rom-u,aplikacija sat mi se fc-a.piše:nažalost,aplikacija Sat prekinula je s radom.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 13:28 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jura kaže...

imam problem na aosp neat rom-u,aplikacija sat mi se fc-a.piše:nažalost,aplikacija Sat prekinula je s radom.{#}

obrisi data od te aplikacije. ili sacekaj novu verziju rom-a, mozda bude i danas

17 godina
neaktivan
salesale kaže...
jura kaže...

obrisi data od te aplikacije. ili sacekaj novu verziju rom-a, mozda bude i danas

izbrisal i sad radi,hvala{#}

14 godina
neaktivan
salesale kaže...
jura kaže...

oho, što je nova?

14 godina
neaktivan
tonček kaže...
salesale kaže...
jura kaže...

oho, što je nova?

Nova verzija rom-a, v2.4

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 22:17 (salesale).
15 godina
neaktivan

Momci, izgleda da nazalost imam veliki problem s mobitelom.

Pomozite mi ako možete i znate.

Ovako; izgleda da imam 'mrtvih piksela' na nekoliko mjesta, ogromnih.

Kao mrlje na ekranu, 3-4 velike, nepravilnih oblika.

Primjetio sam to danas kad sam palio mob pošto je crna pozadina dok se boota, Samsungov logo i ona plava animacija.

Zabrinut odem na google play i skinem 2-3 'pixel check' programa te mi svi pokazu istu stvar, 3-4 velike nepravilne mrlje,

potpuno crne boje koje su vidljive SAMO na tamnoj pozadini.

Bijela, zuta, zelena i sve ostale su savršeno u redu i ne vidi se ništa.

Izgleda jako ružno, kao da je netko sjeo na mobitel. Znate ono poput kao kad stisnete ekran od digitrona recimo

pa se lokalizirano razlije boja. Tako otprilike.

Uglavnom, mobitel je glanc nov, star niti 20 dana, iz Tele2.

Mažen i pažen u potpunosti.

Zanimljiva stvar je međutim to što sam slikao odnosno screenshotao (pomoću aktivacije pokreta) te snimke ekrana unutar

programa kojim sam gledao mrlje te se na računalu DOSLOVNO NIŠTA NE VIDI, samo crni screenshot.

Istu stvar pogledam na mobitelu - mrlje su tu, na istom mjestu i iste veličine.

Nisam pametan ali definitivno nešto nije u redu.

Mind you - gledam upravo sad u mobitel i jasno vidim te zapečene mrlje u potpunom mraku sobe.

Čini mi se da će na kraju mob završiti na garanciju jer nisam platio lijepu cifru za ovo...

nigdje mrlja a gledam u njih na mobu nigdje mrlja a gledam u njih na mobu
Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

te "mrlje" imam skoro otkada sam kupio mob i mozes ih vidjeti samo kad je ekran crn, i ja sam se bio zabrinuo da je nesta ozbiljno, ali evo nakon godinu i pol sto imam mob nikakvih problema. Kod mene su u obliku tockica promjera pola cm imam ih 2, jednu u donjem lijevom rubu i desna pri vrhu

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2014 2:22 (p4wner).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ja mislim da te mrlje sa tog screenshota i nemozes vidjeti nigdje drugo, nego na displeju koji je ostecen jer ta aplikacija samo prikazuje boje kako bi tebi bilo lakse uociti ostecene pixele. Upravo sam skinuo jednu aplikaciju koja testira to i samo na crnoj pozadini ima par tamnijih tacaka, dok je na ostalim bojama sve uredu.
The future is Fusion - AMD
14 godina

Tako su i meni te mrlje po ekranu na crnoj podlozi i uopce se ne zamaram s time jer mi to ne smeta, jedino ako gledam dulje vrijeme u te mrlje. No ne vidim razlog za paniku jer meni vec skoro godinu dana radi mob bez problema i svakim updejtom je bio bolji i brzi iako je official rom. To se tek vidi kad je skoro skroz crni ekran, ali sta je tu je ja ne primjetim to jer mi nikad nije dugo vremena crna podloga iako mi je home screen pozadina crna.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
KitKat za Galaxy S3 i Note 2 do kraja ožujka{#}
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što se mrlja,to je izgleda neka amoled fora,  s2sam imao daleko veće i više ih, ovdje skoro pa i nema

Ali mislim da na crnoj boji ne vide,već samo kada se upale pikseli,  normalu kada je boot, ništa se ne prikazuje, a ekran je aktivan

To znam sam boje uspoređivao sa g2 koristeći istu aplikaciju i na crnoj se ne vide te fleke

0 0 hvala 0
14 godina
jura kaže...
KitKat za Galaxy S3 i Note 2 do kraja ožujka{#}

To je posljednji "update" za S3 , nakon toga kupujem S5 {#}

12 godina

Može li SIII spojiti sa tv-om koji nije Samsung, odnosno ne koristeći onu all share funkciju ? Koliko sam shvatio treba mi ovo:

http://www.technipages.com/wp-content/uploads/2012/06/Galaxy-S3-adapter-for-TV-connection.png

Bi li tim načinom spajanja na TV-u mogao gledat npr.youtube koji reproduciram sa mobitela ? A sve zbog toga da mi kćer ne bulji u mali ekran na mobitelu nego da crtani film npr. gleda na tv-u.

Hvala unaprijed.

HZV

1 0 hvala 0
13 godina

Ako ti TV npr ima opciju screen mirroring ili slicno onda ti netreba nikakav kabel ako ipak nema onda ti treba taj mhl adapter sto si stavio sa slike koji se spaja preko hdmi na tv, i da onda sta gledas na mob to ti je i na tv-u.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice