Web Design

poruka: 31
|
čitano: 6.422
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Web Design

Moze mi netko reci koliko je komplicirano napraviti svoju web stranicu, ili gdje bih mogao naci neke tutorijale za pravljenje stranica... volio bih to znati koristeci program "joomla" pa ne znam koliki je problem nauciti koristiti se s tim programom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Web Design

Kao prvo Joomla nije program nego sustav za vođenje vijesti. Ako radiš profesionalnu stranicu prema standardima to je onda dosta kompliciran posao, a ako radiš jednostavnu stranicu onda je potrebno da prije toga savladaš i osnovne stvari web dizajna.

Moraš naučiti HTML, CSS, i naravno izgled stranice ti ovisi o tome koliko si spretan crtati u Photoshopu.

Moj potpis.... :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Web Design

Evo ovdje imaš sve na jednom mjestu http://www.w3schools.com/  , a kaj se tice programa u kojem sec radit, to je svejedno, mozes cak i u notepadu, notepad++, frontpage-u, dreamweaver-u

Intel E8400@3.6GHz , 4 GB (2x2GB A-DATA 800MHz) , GA-P31-DS3L , Gainward HD4850GS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Web Design

Čini mi se da tebi treba nešto onako...početnički...

Onda imaš dovoljno besplatnih WYSWYG programa...u osnovi radiš tablice i slažeš text ili neku grafiku...radiš "veze" između .htm stranica i slično..

Imaš dosta stranica sa gotovim i besplatnim template-ima...

ili počni sa nekim CMS sustavom....

Ovako nešto, početnički, trebalo bi ti cca mjesec/dva za savladati...

A za nešto više..čak i koračić više ispod godinu dana ozbiljne naobrazbe...za osnove html-a, weba, servera i slično...za dalje neki skriptni program (php, asp) i neka baza podataka (mySQL ili msSQL,Post ili slično)

www.istratourism.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 11:50 (Shile).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Web Design

tako je, ali pitanje je da li ti treba profesionalan izgled ili ti je totalno svejedno. ako ne želiš profesionalne stranice koje imaju puno više "ispod haube", onda navali sa bilo kojim alatom koji će ti napraviti neke osnove ( recimo i google ima nešto) ali još uvijek ti ostaje problem serverskih tehnologija koje moraš bar malo svladati da bi mogao upravljati web sadržajima ali i mailovima. da sumiram, ako radiš svoj posao (od kojeg sad živiš) i platiš nekome da ti to odradi profesionalno, zaradićeš puno više za vrijeme koje ćeš uložiti u izradu svog uratka a dobit ćeš profesionalan proizvod.

www.odrzavanje.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 12:03 (Vuce).
17 godina
neaktivan
Shile kaže...

Čini mi se da tebi treba nešto onako...početnički...

Onda imaš dovoljno besplatnih WYSWYG programa...u osnovi radiš tablice i slažeš text ili neku grafiku...radiš "veze" između .htm stranica i slično..

Imaš dosta stranica sa gotovim i besplatnim template-ima...

ili počni sa nekim CMS sustavom....

Ovako nešto, početnički, trebalo bi ti cca mjesec/dva za savladati...

A za nešto više..čak i koračić više ispod godinu dana ozbiljne naobrazbe...za osnove html-a, weba, servera i slično...za dalje neki skriptni program (php, asp) i neka baza podataka (mySQL ili msSQL,Post ili slično)

1. wyswyg nije samo za početnike.. da budemo jasno s tim...

2. tablica se ostavi i nastoji nikada ne raditi u njima..... samo ćeš gubiti vrijeme na nešto što nije po PS-u
a ako si već radio u njima onda ti je slično i s divovima

3. što se tiče templatea odlična ideja.... skini neki template i otvori mu kod da vidiš kak je rađen... onda ga malo modificiraj svojim potrebama i to ti može poslužiti i za super ozbiljne sajtove.. samo ih malo prilagodiš

4. CMS je ok.. ali ga baš ne preporučam.... mnogi koji se navuku na cms više nisu u stanju postati pravi web dizajneri... a to cms-aši nikako nisu.

5. poznavanje rada servera ti ne treba... ta nećeš otvarat server ako imaš 2-3 svoja weba.. server ti treba ako ti stranica zauzima 600-700mb i još uz to imaš forum koji je težak oko 1gb i još želiš postaviti hrpu usluga.. tako da kad sve upogoniš gutneš nekoliko giga.. e tu se razmišlja već o serveru.

6. trebaš isprobati pa ostati na onome što ti najbolje paše... ali nije tu samo html... imaš i xml, mysql... ma shile nabrojao da se ne ponavljamo.

mukotrpno je... ali nije nemoguće....

ako imaš volje.. s guštom će ti prletjeti par mjeseci.... i važno je da svaki novi rad izgleda bar malo bolje od staroga.. tako znaš da napreduješ.

za početak koristi user friendly software... dakle adobe... imaš trial verzije pa udri....

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
Vuce kaže...

još uvijek ti ostaje problem serverskih tehnologija koje moraš bar malo svladati da bi mogao upravljati web sadržajima ali i mailovima. da sumiram, ako radiš svoj posao (od kojeg sad živiš) i platiš nekome da ti to odradi profesionalno, zaradićeš puno više za vrijeme koje ćeš uložiti u izradu svog uratka a dobit ćeš profesionalan proizvod.

što se tiče serverskih tehnologija potrebno ti je pozvanavje rada u cpanelu... a to ti je kao da koristiš windows.... ništa drugo od servera ti ne trebaš.... trebaš naravno znat se spojiti na ftp.. ali to preko totalcomandera naučiš za nekih 2min.

što se tiče cpanela imaš hrpu ikonica, svaka nešto znači i sve je s čarobnjacima samo klikaš.. recimo naučit se otvoriti vlastiti mail na serveru odredit mu inbox i zaštititi od spama i virusa i još dodati autoresponder treba ti oko 1.3min za učenje.. i to vrijedi platiti oko 400kn što će ti "profesionalci" naplatiti?? defintivno ne.

malo si daj truda i uštedjet ćeš puno novca.. jer profesionalci su ti zapravo gulikože... ti platiš web ali se tu podrazumjeva web predan u ruke.. a to ne znači ništa... web mora stalno rasti.. i onda se dogodi da treba nadogradit forum, onda staviti anti spam question (koji "profići" kao zaborave staviti.. moš mislit) onda treba popraviti nešto na webu što iskoči iz svog tijeka.. a to se zna nekada događati često..... i onda skontaš da te cifra od recimo 9.000kn koštala samo za puštanje u rad.. sve ostalo opet plaćaš po 200, 300, 400kn.. a radi se zapravo o 3 klika mišem.. pogotovo o CMS sustavima koji su izmišljeni da ljudi ne moraju plaćati programere koji će ih guliti... no narodu je teško i to na učiti pa plaćaju drugima da u 2 dana naprave web stranicu.....

pobogu..... daj se urazumite... web studi ti treba kad radiš sajt veličine youtubea ili amazona.... pa da ne kucaš sam 5 mjeseci onda to daš profesionalcima.. a ne pokrenut webić od 10 podstranica i onda to masno plaćati....

u ostalom tko kaže da su jedino dobre dinamične stranice?? ako si početnik pređi na statiku...ima puno toga i u statičnima.. u ostalom najvažniji je sadržaj a ne šarena slova koja trče okolo i hrpa 2.0 usluga koje većina korisnika webova opće ne koristi.

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 13:46 (hondo).
16 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Moze mi netko reci koliko je komplicirano napraviti svoju web stranicu, ili gdje bih mogao naci neke tutorijale za pravljenje stranica... volio bih to znati koristeci program "joomla" pa ne znam koliki je problem nauciti koristiti se s tim programom..

Joomla je prava stvar za kreiranje web stranica i savjetujem ti da odma kreneš u njemu. Da bi napravio web site, moraš registrirati domenu, zakupiti hosting server. Potom jednostavno dižeš joomla cms putem ftp a koji ćeš skinuti s crojoomla.org ili nekog drugog sitea. Da bi istu instalirao, potrebno ti je u cpanelu kreirati bazu podataka i korisnika, te možeš krenuti s radom.
Nakon toga slijedi obrada slika, css-a, cijelog predloška, instalacija modula, komponenti, po želji, unos sadržaja putem editora i još mnooogo toga.
A vrijeme potrebno za izradu - sve zavisno od znanja. Znanje je moć. U početku ti je možda potrebno 3 mjeseca da napraviš site, a poslje ga napraviš za jedan dan.
16 godina
Web Design

Ma probo sam pomocu tutorijala napraviti kao web stranicu, i sta ja znam... mislim da bih mozda za par mjeseci to mogao savladati, naravno uz neciju pomoc.. Al htio bih napraviti stranicu koja bi sluzila za oglasavanje, i preko koje bih naravno nesto zaradio..  trenutno mi je jedini problem to sto idem u skolu, al do kraja skolske godine imam dovoljno vremena kako bih se za to pripremio pa onda da mogu jos to usavrsiti prije faksa, ako je to ikako moguce.. imam prijatelja koji je to poceo samo sto je njemu s tim pomogao bratic, covjek od takvih stvari zivi..

Joomla mi se ne cini tako kompliciran program, ako to mogu nazvat programom.. Sad me cisto onako zanima, sto bi mi sve trebalo za pocetak ?? Trebam kupiti domenu, i mjesta za reklame koje cu iznajmljivati (to je koliko sam ja skuzio kad mi je prijatelj to objasnjavao, mislim ne kuzi se ni on nesta previse u to), i koliko bi mi novaca bilo potrebno za pocetak ??

I Hvala svima na dosadasnjim odgovorima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da bi počeo zarađivati preko weba prvo trebaš imati posjete a da bi ostvario posjete trebaš imati puno rada na prtalu..

recimo treba oko 1 godina ozbiljnog rada da portal iz anonimnog postane primječen.. i ukoliko se stvarno trudilo respektabilan u medijskim krugovima...

a još godina da ga stvarno primjeti i shvati vrijednost ostala raja koja obilazi webove.... ne ide ti to tako samo dečko moj.

da bi zarađivao moraš biti i registriran kao neki pravni subjekt, imati ISSN web stranice, biti arhiviran u sveučilišnoj bazi..... ima puno predradnji koje većina webova

nema.. i zato ne zarađuju niti kune... ne želim te obeshrabriti ali to kako si ti smislio zarađivat lovu odmah zaboravi jer nema od toga sreće.

ljudi traže nešto iza projekata koje objavljuješ na webu.. ma niko ne daje lovu samo zato što si ti uspio napraviti web.. u hrvatskoj imaš tisuće tipova koji znaju napraviti web ali samo njih nekoliko stotina stvaro mogu to i naplatiti.. neki masno a neki jedva da pokrpaju troškove izrade... a iza svake te stranice stoje mjeseci rada.. muke.. stvaranja portala...

ako ti je joomla komplicirana što ćeš tek ti s dreamweaverom ili php-om??

u joomli ne trebaš apsolutno nikakvo znanje html-a.. zato je i napravljena.... joomlu i ostale gotove CMS sustave iskusni programeri gledaju s ponižavanjem.. a kako mi se čini ti želiš postati ozbiljan programer a ne nadri izrađivač webova.... a za to nema brzog puta.

prihvati činjenicu da ćeš trebat dobrih 4-5 mjeseci svakodnevnog rada i odricanja od izlazaka i ostalog da bi savladao neki programski jezik toliko da možeš iole normalno s njim baratati.. nema tutoriala koji ti za 3 sata sve objasne.. to zaboravi.

planiraš ići na elektrotehniku ili fer?? zaboravi da je tamo glavna referenca html.... ili nedaj bože joomla.

prihvati se onda bolje c-a ili pytona, ili pearla.... tu ćeš lupati veću lovu i to je ono što se traži i posebno cijeni na tim faxovima

vijeko.. niko ne može napraviti sajt za jedan dan.... bar ne dobar sajt.

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2009 23:51 (hondo).
16 godina

pa nitko ovjde ne govori o tom kako okrenuti veliku lovu preko noci, posto svi znamo da su to samo snovi... ali opet kazes treba godina dana da sajt postane primjecen, ne sumnjam u tvoje znanje i razumijevanje u izradi web stranica, ali kao sto sam vec rekao imam prijatelja koji je to poceo, ali uz pomoc bratica koji od tog zivi... poceo je s tim otprilike u 9-om mjesecu, i do sada je to bilo onako, otprilike 100 eura na mjesec, ali sada poslije nove godine mu je malo krenilo i sada vec ima oko 500 eura na mjesec, pa ja mislim kako to nije toliko lose, a dalje bi trebalo ici samo "uzbrdo" i da se za to isplati odvojiti 3 sata na dan, ako i toliko, ali naravno tek kada se sajt napravi.. A sto se tice joomle, nitko nije reko da je komplicirana.. napisao sam da mi se ne cini komplicirana i da bi se mogla savladati, uz neki određen trud..

16 godina
neaktivan

ma najbolje ti je da naucis, covjek uci  dok ne umre tako da niko nezna sve, samo se prihvati posla, a trud ce rezultirati već svremenom....

neču nikad više pogoditi razrednicu papiričem u glavi i derati se headshout -:)
16 godina
neaktivan
Web Design

Sry sto se ovako malo ubacijem u pricu ali posto vidim da ima ovdje par osoba koji se razumiju u web design pa reko da nesto upitam.

Koliko se isplati biti web designer? Da li se od toga moze fino zaradjivati?

I takodjer otprilike sta je potrebno da jedan ozbiljan, dobar web designer zna?

Ja otprilike znam html (pa poprilicno dobro), CSS (osrednje) i zelio bih se ozbiljno pozabaviti web designom, pa i da danas-sutra zaradjujem od toga.

Ovih dana kontam se ozbiljno baciti na posao, ponovo da predjem HTML i CSS gradivo (temeljito) i onda preci na nesto ozbiljnije i teze, vjerovatno php ili javascript a ostalo otom-potom.

Ako moze neki savjet od iskusnijih web designera, sta je bitno za postat dobar web designer (naravno rad, rad i rad :) ), jel isplatnije napraviti neki svoj portal i preko njega zaradjivati pare ili biti obicni web designer i naplacivati pravljenje stranica likovima/firmama? A mozda kombinacija jednog i drugog :D

Vjerovatno smaram ovim pitanjima, al jbg mozda nekom ne bude mrsko odgovoriti :)

0 0 hvala 0
16 godina
Web Design

Isplati se biti web dizajner, ali pošto sve više ljudi ima kao dizajnera, što onih sa licencom i još toliko bez licence konkurencija je velika. Svi koji postave pitanje o web dizajneru pitaju najprije kolika je zarada, a zarada ovisi o tvome radu. Prva i važna stvar kod svakog dizajnera treba biti to da stranicu koju radi napravi kvalitetno, ne toliko vizualno što je isto bitno, ali najbitnija stvar je prilagoditi stranicu tako da se ona u svim preglednicima vidi jednako, a to je jako teško postići - početnici to zanemaruju, napraviti stranicu po nekom standardu, a ne sve nabacati bezveze....

Kako danas svi traže dizajnera sa licencom, pogotovo firme, teško da će dati nekome tko nema licencu da mu izrađuje stranicu, to ti je danas isto kao i u tvrtkama na računalu instalirani Windowsi, a CD-a nema. Kada dođe inspekcija i vidi nešto ilegalno, naplati firmi kaznu od par tisuća kuna. Možeš otvoriti portal i nudit svoje usluge, ali teško da ćeš nešto zaraditi za život, bitni su tvoji radovi, ako su kvalitetni imat ćeš posla, ali ako su početnički možeš slobodno zaboravit jer to će ti biti hobi (gubljenje vremena).

Posao dizajnera nije lagan, ali zna biti isplativ.

Ivan M. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Isplati se biti web dizajner, ali pošto sve više ljudi ima kao dizajnera, što onih sa licencom i još toliko bez licence konkurencija je velika. Svi koji postave pitanje o web dizajneru pitaju najprije kolika je zarada, a zarada ovisi o tvome radu. Prva i važna stvar kod svakog dizajnera treba biti to da stranicu koju radi napravi kvalitetno, ne toliko vizualno što je isto bitno, ali najbitnija stvar je prilagoditi stranicu tako da se ona u svim preglednicima vidi jednako, a to je jako teško postići - početnici to zanemaruju, napraviti stranicu po nekom standardu, a ne sve nabacati bezveze....

Kako danas svi traže dizajnera sa licencom, pogotovo firme, teško da će dati nekome tko nema licencu da mu izrađuje stranicu, to ti je danas isto kao i u tvrtkama na računalu instalirani Windowsi, a CD-a nema. Kada dođe inspekcija i vidi nešto ilegalno, naplati firmi kaznu od par tisuća kuna. Možeš otvoriti portal i nudit svoje usluge, ali teško da ćeš nešto zaraditi za život, bitni su tvoji radovi, ako su kvalitetni imat ćeš posla, ali ako su početnički možeš slobodno zaboravit jer to će ti biti hobi (gubljenje vremena).

Posao dizajnera nije lagan, ali zna biti isplativ.

Prije svega hvala na dobrom odgovoru ;)
To je ustvari onako kako sam ja i kontao da jest... samo malo ne kontam to "dizajner sa licencom". To mi malo nije jasno, sta je ustvari ta licenca kod web designera, i sta je ustvari potrebno da se ona dobije, kako sta...?

I ako neko naprimjer zeli da postane dobar web designer, kao sto si rekao "sa licencom" koji pravi kvalitetne web stranice i vizuelno a i "ispod haube" koliko je otprilike potrebno da dodje blizu tog nivoa i sta je otprilike potrebno da zna? Html, css, php, mysql, javascript...? :D

Mislim mene jako privlaci taj posao, posto imam jos 2 i po godine faxa, kontam da se paralelno sa faxom usavrsavam u web designu (jer ionako imam dosta slobodnog vremena :) ) i onda kad zavrsim fax da to ustvari i radom. Nekako mislim da bi 2.5 godina bilo sasvim dovoljno da se fino usavrsi taj poziv :)
17 godina
neaktivan
Web Design
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 16:37 (kooboora).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
emir.s kaže...
 Prije svega hvala na dobrom odgovoru ;)
To je ustvari onako kako sam ja i kontao da jest... samo malo ne kontam to "dizajner sa licencom". To mi malo nije jasno, sta je ustvari ta licenca kod web designera, i sta je ustvari potrebno da se ona dobije, kako sta...?

I ako neko naprimjer zeli da postane dobar web designer, kao sto si rekao "sa licencom" koji pravi kvalitetne web stranice i vizuelno a i "ispod haube" koliko je otprilike potrebno da dodje blizu tog nivoa i sta je otprilike potrebno da zna? Html, css, php, mysql, javascript...? :D

Mislim mene jako privlaci taj posao, posto imam jos 2 i po godine faxa, kontam da se paralelno sa faxom usavrsavam u web designu (jer ionako imam dosta slobodnog vremena :) ) i onda kad zavrsim fax da to ustvari i radom. Nekako mislim da bi 2.5 godina bilo sasvim dovoljno da se fino usavrsi taj poziv :)
 Web dizajner sa licencom bi bio onaj koji je završio tu školu, a takvih je jako malo, a jako puno onih sa završenim tečajem za dizajnera. Na mnogim je forumima ovakvih rasprava bilo i čim se spomene tečaj, mnogi odmah počnu kritizirat i pričat svašta.

Program tečaja za web dizajnere je napravljen za totalne početnike, dakle oni koji su tek upalili komp i sad uče od izrade nove mapa pa sve do polu profesionalnog dizajna. Nije da češ na tečaju naučiti sve i biti profesionalac, biti češ početnik sa nekom osnovom i diplomom, kao i upisom zanimanja u radnu knjižicu. Ta diploma će ti više značiti od samog tečaja, i to  je ono što mnoge firme traže (bar u mom slučaju).

Evo ti popis tečajeva:
http://www.exdizajn.com/blog/lista-web-dizajn-tecajeva/

Vidim da i ti dosta mješaš pojam dizajnera sa pojmom programera kao i većina ovdje. Web dizajner radi obične HTML stranice i pritom koristi xHTML, CSS i JavaScript, a web programer radi sa PHP-om, mysql... Nadam se da si skužio razliku između Web dizajnera i Web programera. Ima ljudi koji su i jedno i drugo, ali za to treba puno učenja i rada kaoko bi se dobro savladalo.

Usavršiti se možeš i u roku od par mjeseci (6 mjeseci tečaja, ako sve položiš na vrijeme) i nakon toga ako imaš sreće zaposliš se u nekoj firmi ili otvoriš svoj obrt ili radiš u firmi i doma. Sve ovisi o tebi koliko si zainteresiran i spreman.
Ivan M. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Web Design

Ma u sustini znam razliku izmedju web designera i web programera, samo sam se malo pogresko izrazio (tj stavio sve u jedan kos :D ).

Ma i ti tecajevi nisu Bog zna sta, tamo samo otprilike objasni sta i kako  ali i pored toga bez samostalnog rada nema nista... po meni je nekako opet bitnije znanje nego nekakva diploma zavrsenog tecaja, jer kad ti pokazes nekome koliko umijes i znas vise te cijeni i bolje ces proci nego kad vidi u nekog drugog rad koji je dosta losiji i djaba mu ta diploma. Mislim da je vec doslo vrijeme kad je bitnija kolicina znanja, i da je bitnije da pokazes sta znas nego nekakav papir. A hvala Bogu danas je internet cudo, moze se sve zivo naci na njemu, barem sto se tice web designa/programiranja, samo treba traziti i raditi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
emir.s kaže...

po meni je nekako opet bitnije znanje nego nekakva diploma zavrsenog tecaja, jer kad ti pokazes nekome koliko umijes i znas vise te cijeni i bolje ces proci nego kad vidi u nekog drugog rad koji je dosta losiji i djaba mu ta diploma. Mislim da je vec doslo vrijeme kad je bitnija kolicina znanja, i da je bitnije da pokazes sta znas nego nekakav papir. A hvala Bogu danas je internet cudo, moze se sve zivo naci na njemu, barem sto se tice web designa/programiranja, samo treba traziti i raditi :)

pogresno!
zaposli se kod bilo kojeg privatnog poslodavca bez diplome pa ces vidjeti - na sve moguce nacine ce te drzati na minimalcu jer ti zapravo za nesto vise i nemas prave osnove bez dragocjenog papira zvanog diploma. cast izuzetcima naravno. al u vecini slucajeva ces rintati ko konj, pokazivati to svoje zanje, cak ce i oni sa diplomama cesto uciti od tebe - ali ce bez obzira na to imati veću plaću od tebe!
so, get that damn paper, no mather what price !
16 godina
neaktivan
Web Design

Samo instaliraj Dreamweaver CS4 sjedi zagrij stolicu i sve će doć u svoje vrjemeako imaš imalo volje i puno vremena

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Web Design

zna li netko neki video ili book za skinut iz rapida da ućim o malo težim stvarima na Dreamweaveru CS4 npr. sing up,rad u java skriptu ili napravit svoj forum

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Web Design
kooboora kaže...
emir.s kaže...

po meni je nekako opet bitnije znanje nego nekakva diploma zavrsenog tecaja, jer kad ti pokazes nekome koliko umijes i znas vise te cijeni i bolje ces proci nego kad vidi u nekog drugog rad koji je dosta losiji i djaba mu ta diploma. Mislim da je vec doslo vrijeme kad je bitnija kolicina znanja, i da je bitnije da pokazes sta znas nego nekakav papir. A hvala Bogu danas je internet cudo, moze se sve zivo naci na njemu, barem sto se tice web designa/programiranja, samo treba traziti i raditi :)

pogresno!
zaposli se kod bilo kojeg privatnog poslodavca bez diplome pa ces vidjeti - na sve moguce nacine ce te drzati na minimalcu jer ti zapravo za nesto vise i nemas prave osnove bez dragocjenog papira zvanog diploma. cast izuzetcima naravno. al u vecini slucajeva ces rintati ko konj, pokazivati to svoje zanje, cak ce i oni sa diplomama cesto uciti od tebe - ali ce bez obzira na to imati veću plaću od tebe!
 Upravo to, samo to mnogima nije jasno.
sk8 4 life kaže...

Samo instaliraj Dreamweaver CS4 sjedi zagrij stolicu i sve će doć u svoje vrjemeako imaš imalo volje i puno vremena

Može i Dreamweaver CS3 ili neki drugi, malo stariji. Nema gotovo nikakve razlike.
16 godina
neaktivan

pa naravno da nema veze ali CS4 ti je noviji ima više opcija u HTML-u

16 godina
neaktivan
Web Design

Dobro mozda sam ja u krivu, Nije mi nesto jasno vezano za to kazes "zaposli se kod bilo kojeg privatnog poslodavca bez diplome". Konkretno sta to znaci kod web designera? Jer malo mi je to nekako cudno, nije mi malo jasno to oko licence za web designera, tecajevi ok, ali ja iskreno nikad nisam cuo za fax (cisto sumnjam da i postoji) kao sto Ivan M. kaze "Web dizajner sa licencom bi bio onaj koji je završio tu školu". Koja to skola? Evo ja sam prva godina informatickog faxa, tek tamo u 5 semestru imam predmet "WEB PROGRAMIRANJE I DIZAJN". Ako Bog da kad zavrsim fax, do tada se usavrsim u web designu/programiranju (uglavnom samostalno) da li je to ustvari prava licenca, i da li bi se ja mogao smatrati licenciranim web designerom?

Sorry malo brkam neke stvari :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Web Design

ne znam tocno da postoji faks koji se bavi sam web designom, mislim da ni ne postoji ali znam da postoji srednja skola. sto se tice neceg slicnog znam da je bio smjer na likovnoj akademiji - računalna grafika i design. al ovo sto sam pisao u vezi diplome bilo je generalno i odgovor na tvoj post koji je bio u smislu: "nije vazna diploma koji je obicni papir, nego da je samo vazno znanje...."

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sa ovim fakultetom covjece pa ti ces moc radit u tipu IT od A-Ž.IT fax da mi je tamo sad bit............btw neznam ali možda imaš van hrv.za dobit neku lcencu npr. njemacku ili sloveniju hehe

16 godina
neaktivan
Web Design

kooboora@ nisam bukvalno mislio "nije vazna diploma koji je obicni papir, nego da je samo vazno znanje...." ali vjeruj mi ima i toga. Ne mora znaciti ako imam diplomu zaposlit cu se, ako nemam necu i gotovo. Nije bas sve tako crno-bijelo. Ima ljudi bez diplome koji rade dobre poslove i dobro zaradjuju a imas ih sa diplomom koji i nisu bas nesto postigli. Ali svakako slazem se, puno je lakse naci dobar posao i vise ce covjek biti postovan sa diplomom. To stoji.

sk8 4 life@ i pored faxa covjek se mora usavrsavat. Nije zavrsiti fax sve. A i informatika je tako sirok pojam da se covjek, barem trebao bi se, specializovat za jedno podrucije, jer je bolje poznavati nesto jako dobro nego svega pomalo. Ne moze neko biti expert u informatici sto se tice svega, neko je sto se tice programiranja, neko sto se tice hardwarea, neko 2D ili 3D, neko web design/programiranje... od svega sto se tice informatike mene nekako najvise vuce web design/programiranje i imam namjeru da se usavrsim sto se tice toga :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kooboora kaže...
emir.s kaže...

pogresno!
 E nije točno! Tj. je ako ti je šef kreten. A onda si i ti kreten jer radiš za kretena koji te iskorištava.

Moj frend radi u Zagrebu u jednoj firni i šef mu je 3 puta u pola godine povisivao plaću zato što su mu druge firme nudile više love od njegove trenutne plaće samo zato jer lik zna posao. Znači čovjeka traže zbog znanja.  A isto tako privatna firma. Svi njegovi kolege imaju manju plaću od njega, a rade isto posla kao i on. RAzlika je u tome da lik ima mozak za svoj posao dok drugi rade zato da rade.
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10
17 godina
neaktivan
Web Design

@ coder_

Pa napisao sam - čast izuzetcima. a druga stvar, nisi uvjek bas u stanju da mozes birati posao i da ga mozes samo tako mijenjati kad ti se nesto ne svidja, niti svi zivimo u nekim velikim sredinama gdje imas vise izbora. nekad neke stvari moras i pretrpjeti, jbg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kooboora kaže...

@ coder_

Pa napisao sam - čast izuzetcima. a druga stvar, nisi uvjek bas u stanju da mozes birati posao i da ga mozes samo tako mijenjati kad ti se nesto ne svidja, niti svi zivimo u nekim velikim sredinama gdje imas vise izbora. nekad neke stvari moras i pretrpjeti, jbg.

Čovjek je kovač svoje sreće, baš kao i Niko i Robert Kovač. :D

A gle, uvijek ti preostaje otići u "bijeli svijet" pa tamo započeti drugi život. Naravno, svaki početak je težak i treba vremena da se prilagodiš. Ali uz dovoljno rada i truda sve se može postići.
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice