Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 639.382
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Sum_of_all_fears kaže...

To je obični bootstrap. Pogledaj ovdje.

I tako ti kažeš, odabrao ti jeftinijeg ponuđača ali lik odgovara jednom u tri dana... Hm. Možda ona ponuda i nije bilo toliko loša.

Vjeruj mi da još sanjam onu ponudu, često mi se pojavi u noćnim morama.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
16 godina
odjavljen

Kod svakog projekta, support je najskuplja stavka

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Kod svakog projekta, support je najskuplja stavka

Naučio sam svoju lekciju. Bar sad mogu dosta stvari sam mjenjat googlanjem kad znam da je radjeno bootstrapom.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
17 godina
neaktivan
<cennectionString> za bazu na serveru hosta

razvio sam stranicu u vs2013 uz sql server 2012, ASP.NET MVC databasefirst. publishao sam preko VS i ftp uplodao na server hosta. prikazuju se stranice koje nisu povezane na bazu, a kod onih koje prikazuju podatke iz baze pise "Error. An error occurred while processing your request."

u web.config datoteci pookusavam napisati ispravan connectionstring ali nikako mi se podaci ne prikazu.

<add name="bazaconnection" connectionString="Data Source={... IP ....},1433;Network Library=DBMSSOCN;Initial Catalog={ime baze};User Id={ime};Password={***};" />

<add key="bazaconnection" value="Server=.cloud.hr\eko-libertas;Database={ime baze};User Id={ime};Password={***};"/>

<add name="{ime baze}"
providerName="System.Data.SqlClient"
connectionString="Data Source={... IP ....};
AttachDbFileName=|DataDirectory|\imebaze.mdf;
Integrated Security=True;User Instance=True;
MultipleActiveResultSets=True" />

<connectionStrings>
<add name="bazaconnection"
connectionString="Server={... IP ....};Database={ime baze};User ID={ime};Password={***};Trusted_Connection=False;Encrypt=True;Connection Timeout=30;"
xdt:Transform="SetAttributes" xdt:Locator="Match(name)"/>
</connectionStrings>

i slično.

Pitanje je kako napisati tocan connectionstring i treba li u kodu izvrsiti jos neke promjene osim u web.config

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: <cennectionString> za bazu na serveru hosta

Pa jesi li prebacio i bazu na taj host? Da li host može do te baze?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

Jesam. kreirao sam je i na hostu te uplodao kao .bak file (request hosta)

11 godina
Tomek.Klc kaže...

Pošto imam posla sa web dizajnerom koji mi odgovori na poruku svaka 3 dana, jel mi može netko samo vidit na ovoj stranici kako bi se dao centrirat ili možda eventualno razvuć preko cijele širine stranice ovaj navbar, i kako da promjenim boju linkova pošto je ovdje nekakva užasna siva koja se nikako ne vidi ? Probao sam nešto sam preko inspect elementa, pa traženja toga što sam tamo našao po CSS kodu, ali bezuspješno.

I čisto informativno, recimo da radite ovakvu wp temu iz 0, sa malo lijepšim dizajnom, 2 kategorije ( prva gdje se post prikazuje na /betting-advice/, i druga gdje onda on otputuje na /previous-advice/ nakon što ga updateam po završetku ), koliko biste naplatili taj rad ?

Čisto informativno da vidiš koliko koštaju profesionalne wp teme sa brdo opcija i podrškom:

http://themeforest.net/category/wordpress

Samomrzeći hrvat
16 godina
odjavljen

Da li se na tu bazu možeš spojiti sa SQL Management Studiom?

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Da li se na tu bazu možeš spojiti sa SQL Management Studiom?

nisam siguran da to znam napraviti. u Managment Studiu pokusavam napraviti New server registration i dobivam "Failed to connect to server mssql3.cloud.hr"

16 godina
odjavljen

Vidim da ju pinga. Pazi jesi odabrano SQL Auth i da li koristiš ispravne podatke.

BTW, kako si uopće napravio bazu ako se ne znaš spojiti na nju?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 12:46 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

napravio sam bazu lokalno na svom racunalu i povezivanje sa VS2013 normalno radi, tj na localhost:PORT mi prikazuje kako zelim.

online verzija stranice, na djelu gdje treba prikazati podatke iz baze pise "Error. An error occurred while processing your request."

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Prvo se moraš spojiti sa SQL Management Studiom na to online bazu. Dok to ne uspiješ, nećeš znati zašto ti ne radi iz aplikacije.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Prvo se moraš spojiti sa SQL Management Studiom na to online bazu. Dok to ne uspiješ, nećeš znati zašto ti ne radi iz aplikacije.

Radim li to na ispravan nacin?

16 godina
odjavljen

Server iz nekog razloga ne dozvoljava spajanje izvana. Možda ti zato aplikacija ne radi... Javi se hostu i pitaj je li omogućeno spajanje na bazu i kako.

11 godina
skywlk kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Radim li to na ispravan nacin?

Predložio bi par stvari. Nemoj javno objavljivati podatke kao imena baza podataka, url bazi podataka, kao ni username od baze podataka i dužine password-a.

Samomrzeći hrvat
17 godina
neaktivan

@Sum_of_all_fears hvala, uspio sam rjesiti

za connect je trebalo napraviti tunel vezu sa hostom

ali problem je opcenito bio sto treba promjeniti u model.contex.cs

string connStr = ConfigurationManager.ConnectionStrings["baza_connection"].ConnectionString;

public Entities()
            : base("name=baza_connection")

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa. Trebala bi mi hitno pomoc. Pravim jednu stranicu za prijatelja u wordpressu (nisam uopce neki majstor u razvoju web stranica nego pocetnik) koja ce biti vrlo jednostavna. Trebao bi imati pozadinsku sliku i da mi preko nje ide jedan kraci tekst. Ja uspijem staviti pozadinu ali kada napisem tekst on preklapa pozadinu bijelom bojom. Mislim da znate o cemu pricam. Da li neko ima ideju kako da rijesim problem?

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav ekipa, problemi oko frontenda :)

1. trenutno koristim typeahead.js za autosugestije prilikom pretrage iz tri izvora, tj slično kao na linkedin pretragama (demo slika).  Cilj je nakon što se unesu prva tri slova dohvatiti po 100 rezultata i spremiti u local storage ili indexeddb od kuda bi se podaci koristili u daljnoj pretrazi i tako smanjio broj upita prema serveru. Slično je već implementirano ali za lokalne i prefetch podatke, http://twitter.github.io/typeahead.js/examples/#bloodhound 

2. poznaje li neko alternatovno rješenje za ovaj plugin?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nix kaže...

Pozdrav ekipa, problemi oko frontenda :)

1. trenutno koristim typeahead.js za autosugestije prilikom pretrage iz tri izvora, tj slično kao na linkedin pretragama (demo slika).  Cilj je nakon što se unesu prva tri slova dohvatiti po 100 rezultata i spremiti u local storage ili indexeddb od kuda bi se podaci koristili u daljnoj pretrazi i tako smanjio broj upita prema serveru. Slično je već implementirano ali za lokalne i prefetch podatke, http://twitter.github.io/typeahead.js/examples/#bloodhound 

2. poznaje li neko alternatovno rješenje za ovaj plugin?

Node.js, websockets i ostale đinđe:

https://github.com/DominicBoettger/autocomplete_example

Samomrzeći hrvat
15 godina
neaktivan

Hmm... Mislim da ne treba node za to. Mozda jednostavno da registriras svaki keyup event i koristeci neku debounce funkciju jednostavno posaljes GET upit na backend i onda rezultat spremiš u localStorage i rezultate prikažeš tako?

Developer

0 0 hvala 0
17 godina

Koristim PHP tako da node ne dolazi u obzir.

Ono što trebam definitvno ne mogu imati ako koristim bloodhound typeahead search engine, umjeto toga moram napraviti slično vlastito rješenje koje će sa poslužitalja dohvatiti podatke  i spremiti ih u local storage.

Hvala vama na odgovoru.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nix kaže...

Koristim PHP tako da node ne dolazi u obzir.

Ono što trebam definitvno ne mogu imati ako koristim bloodhound typeahead search engine, umjeto toga moram napraviti slično vlastito rješenje koje će sa poslužitalja dohvatiti podatke  i spremiti ih u local storage.

Hvala vama na odgovoru.

To sam ja složio sa ajax-om bez local storage jer nema smisla pošto je to zanemarivo po resurse. Na bare metalu naravno.

Samomrzeći hrvat
17 godina

Ovo što razvijam je poslovna društvena mreža za klijenta iz UK. U toj istoj UK ima preko 1.700.000 poštanskih brojeva. Klijent nakon lansiranja platforme želi pokrenuti istu u US, te EU. Pretraga korisnika podijeljenih u tri grupe, te objavljenih oglasa za posao mora biti biti brza kada je riječ o upotrebi autosugest jquery plugina. Ako neko tipka Nik, Niko, Nikol, Nikola to je slanje minimalno 4 upita prema serveru i vjerojatno vraćanje istih ili sličnih rezultata.  Ako se ti rezultati spreme u localstorage ili indexeddb onda se iz istih mogu koristiti kada korisnik ponovo počne tražiti iste ključne riječi.  Sve što se može bezjedno spremiti i koristiti na strani klijenta to treba i napraviti, kako bi se rasteretili serverski resursi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mogu li pozivati c programe iz PHPa?
I može li biti nekakvih problema (server, brzin itd...)?

You have to be odd to be number one
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Top Bugovac kaže...

Mogu li pozivati c programe iz PHPa?
I može li biti nekakvih problema (server, brzin itd...)?

Misliš pokrenuti binary-e?

Samomrzeći hrvat
15 godina

Ne znam što su tako da vjerojatno ne :)
(molio bih te da mi samo zalijepiš link na ono što si ti mislio, da nešto naučim)

Imam velik skup podataka koje treba obraditi (čista matematika), a koliko znam c je brži, a usput bih naučio nešto novo

You have to be odd to be number one
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

jedno brzinsko pitanje da ne otvaram novu temu.

Imam jedan sajt na WordPressu za koji radim lokalizaciju. Tema ima mogucnost dodavanja usluga/services koje onda imaju link tipa mojsajt.com/services/usluga1. Na koji nacin prevest da mi link bude mojsajt.com/usluge/usluga1

Zahvaljujem na odgovorima.

http://studio-dizajn.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koja tema je u pitanju?

Na koji način radiš lokalizaciju?

16 godina
neaktivan

Prevodio sam preko WPML-a. Tema je Axiom The Law

http://studio-dizajn.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sa WPML-om bi trebalo biti lagano. Pogledaj ovdje "Translating Names of Custom Post Types".

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice