Zdravo ekipo ovako imam jedan problem znaci spojio sam lcd tv na komp putem hdmi-a.
I sad me zanima kako namjestiti da mi zvuk ide istovremno i na slusalicama i na televizoru potrebno mi je radi gledanja i igranja.
Hvala na brzim odgovorima !!
Zdravo ekipo ovako imam jedan problem znaci spojio sam lcd tv na komp putem hdmi-a.
I sad me zanima kako namjestiti da mi zvuk ide istovremno i na slusalicama i na televizoru potrebno mi je radi gledanja i igranja.
Hvala na brzim odgovorima !!
-nema veze jedno s drugim (digital-analog izlaz.. + HDMI je ugl s VGA). Ali .. ovisi o opcijama u driveru, do prije par godina poneki je dozvoljavao istovremeni izlaz, probaj..
hdmi mi je cijelo vrijeme ustekan s pc-a na tv, znaci nikad ga ne istekavam van... kada upalim komp zvuk radi normalno na tv, no prestane raditi kada sam u situaciji da sam ugasio tv i ponovno upalio a da pc nisam u meduvremeno restarto.. tada zvuka nema i moram pc restartat.. dal mogu to kako izbjec? znaci da sumiram: upalim pc - upalim tv sve dobro radi, ugasim tv i nastvim raditi nesto na pc, nakon par h opet upalim tv i onda zvuka nema sve dok ne restartam pc
hdmi mi je cijelo vrijeme ustekan s pc-a na tv, znaci nikad ga ne istekavam van... kada upalim komp zvuk radi normalno na tv, no prestane raditi kada sam u situaciji da sam ugasio tv i ponovno upalio a da pc nisam u meduvremeno restarto.. tada zvuka nema i moram pc restartat.. dal mogu to kako izbjec? znaci da sumiram: upalim pc - upalim tv sve dobro radi, ugasim tv i nastvim raditi nesto na pc, nakon par h opet upalim tv i onda zvuka nema sve dok ne restartam pc
Probaj na desktopu desni klik zvučnika u donjem desnom kutu - Playback devices - i stavi tv kao defaultni ako nema zvuka. Valjda je to to?
Probaj na desktopu desni klik zvučnika u donjem desnom kutu - Playback devices - i stavi tv kao defaultni ako nema zvuka. Valjda je to to?
Nije to to.. Prebacim uvijek na tv al ne bude zvuka.. Restart pc-a mi je zasad jedino rjesenje..
Nije bas neki prevelik problem al ako se da rjesit zasto ne
Pozdrav ekipa,
imam problem sa zvukom na svom HP Pavilion Notebook - 17-f257nm koj sam spojio sa svojim televizorom Sony Bravia putem HDMI kabla koj radi, slika se duplicira ali zvuk nikako.
Kada otvorim Sound settings tv nije prepoznat kao uređaj a nema ga ni kada označim opciju prikaza onemogućenih uređaja.
Pokušao sam i sa reinstalacijom drivera. Ovaj laptop nikada nije bio spojen sa tv-om. Sve radim na Windows 7 OS.
Molim vas pomozite mi.
Hvala
prvo provjeri dali pokušavaš (ne)moguće.
standard HDMI podržava zvuk, ali to ne znači da je interno spojen (izlaz s PCja-VGA, starije VGA nisu imale audio) ili ulaz na monitoru (na TVu je sigurno podržan, no provjeri opcije npr PC audio se odnosi u pravilu na zvuk preko analognog audio 3,5 kabla..).
pa banalno, dali ti je uopće instlairan driver, omogućen, probaj s Fn tipkama izbor izlaza i glasnoću.
Ako je SW uzrok (kao driver), eliminiraš-potvrdiš bootanjem nekog live kao ubuntu/mint..
provjeri BIOS postavke
restartaj s priključenim TVom (možda automatika tad omogući izlaz) itd..