Problem sa wirelessom

poruka: 44
|
čitano: 6.074
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Problem sa wirelessom

....WiFi je u stvari radio-veza i kad na istoj frekvenciji imaš dva signala čuti ćeš samo jačeg.

Dovoljno je da u prostoriji sa laptopom imaš uključen mobitel sa WiFi koji je daleko bliži od WiFi-modema imat ćeš problem (da ne spominjem kroz zid od susjeda isto možeš imat smetnju).

WiFi kartice u laptopima se razlikuju i po vrsti i izvedbi antene i po osjetljivosti prijemnika, uglavnom moguće da je u novom laptopu lošije stanje.

12 godina
neaktivan
AF139 kaže...

....WiFi je u stvari radio-veza i kad na istoj frekvenciji imaš dva signala čuti ćeš samo jačeg.

Dovoljno je da u prostoriji sa laptopom imaš uključen mobitel sa WiFi koji je daleko bliži od WiFi-modema imat ćeš problem (da ne spominjem kroz zid od susjeda isto možeš imat smetnju).

WiFi kartice u laptopima se razlikuju i po vrsti i izvedbi antene i po osjetljivosti prijemnika, uglavnom moguće da je u novom laptopu lošije stanje.

moguce, samo nisam vidio da se netko zalio na tu karticu. ostali su svoje probleme rijesavali putem updejtanja drivera, biosa, iskopcavanjem crnog kabela, vracanjem na windows 7, stavljanje power plana na high performance, itd...tako da nije do kartice.

11 godina

....eto moje mišljenje je da nije do systema ni drajvera već do smetnji uslijed udaljenosti od modema ili nešto nije u redu sa antenom u laptopu jer i sam kažeš u prošlim porukama da je puno bolje kad ga doneseš blizu kućnog WiFi-modema ili uz stari laptop kao što si napisao a sve to pobija opciju sa drajverima.

12 godina
neaktivan
AF139 kaže...

....eto moje mišljenje je da nije do systema ni drajvera već do smetnji uslijed udaljenosti od modema ili nešto nije u redu sa antenom u laptopu jer i sam kažeš u prošlim porukama da je puno bolje kad ga doneseš blizu kućnog WiFi-modema ili uz stari laptop kao što si napisao a sve to pobija opciju sa drajverima.

kako bi to mogo provjerit? i od cega je ona crna zica, na wifiu http://2.bp.blogspot.com/-5qPWQlSGz8U/UO7ZIktF0xI/AAAAAAAAAKI/Z5x-dnNvy9I/s1600/IMG_20121106_204940.jpg

neki kazu da to pokusam iskopcat

13 godina
neaktivan
Rijeka051 kaže...
AF139 kaže...

kako bi to mogo provjerit? i od cega je ona crna zica, na wifiu http://2.bp.blogspot.com/-5qPWQlSGz8U/UO7ZIktF0xI/AAAAAAAAAKI/Z5x-dnNvy9I/s1600/IMG_20121106_204940.jpg

neki kazu da to pokusam iskopcat

Ni slučajno odspajati antenu!, nisi spominjao ALI stari laptop uz kvalitetniji wifi modul vjerojatno ima veću dijagonalu ekrana od novog; time i "bolju antenu" odnosno signal i brzinu, ako ne ide uzmi OVO i riješio si problem!

13 godina
Problem sa wirelessom

crna i bijela zica su antene, dvije su jer wifi   kartica podrzava 2x2 mimo tj 300 mbps. nemoj   nista iskapcat

edit: kolega   me   pretekao

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 22:38 (peace_of_cake).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

znaci novi novcat laptop od 5k kn ima slabu antenu? svaki moguci laptop koji sam imao do sada je normalno radio od tuda. A nigdje nisam citao da je netko imao problema sa antenom na ovom laptopu. Prije nego sta kupim taj usb isprobat cu sa win 7 (a stvarno se nadam da cu naci neko rijesenje prije kupnje usba, jer inace cu im ga vratit).

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 23:16 (Rijeka051).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemoj izraz "slaba antena" prevesti "doslovno", vec je i kolega gore u postu sugerirao na sljedeci moguc problem: wifi modul podrzava "brzi" N standard, uzmi u obzir da su novi standardi i brzina obrnuto proporcionalni u odnosu na udaljenost! , prugim rijecima laptop je opremljen wifi modulom koji je "predviden" za brze bezicne mreze na malim udaljenostima npr. uredsko okruzenje i nije toliko "optimiziran" za "velike" udaljenosti, tako kazu i upute. Nema tu puno mudrosti, to je radio sporiji standard=veca udaljenost, vidi u postavkama wirelesa ima li gdje kakav konfiguracijski meni s profilima pa konfiguriraj modul na starije standarde?
Ako ne ide ni svime što smo kolege i ja ovdje i u P.M. sugerirali nema druge no uzeti onaj
vanjski Airlive, nadam se da nitko ne gleda YT dok ti mjeris brzinu, SRETNO!

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 1:40 (Hardwhelper!!!).
15 godina
protjeran
Problem sa wirelessom

Možda bubnem glupost... ali ako neznaš di je problem idi po metodi eliminacije... 

1.Probaj sa oba laptopa spojit se i na druge rutere i uspoređuj brzinu, neznam kod frenda, u uredu, u gradu... i shvatit ćeš dali je stvar do tvog rutera ili do laptopa (mislim na standarde brzine)

2. Skini si Linux Backtrack i butaj ga sa USB-a ili CD-a pa nećeš morat ga instalirat i td, i provjeri kako ti diše wireless antena u laptopu, ako ti preko Linuxa radi bolje onda nes sa windowsom nije kopatibilno a ako šteka onda je problem malo dublji, fizička greška ili dublja softwerska

LM
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
maslinastimufo kaže...

Možda bubnem glupost... ali ako neznaš di je problem idi po metodi eliminacije... 

1.Probaj sa oba laptopa spojit se i na druge rutere i uspoređuj brzinu, neznam kod frenda, u uredu, u gradu... i shvatit ćeš dali je stvar do tvog rutera ili do laptopa (mislim na standarde brzine)

2. Skini si Linux Backtrack i butaj ga sa USB-a ili CD-a pa nećeš morat ga instalirat i td, i provjeri kako ti diše wireless antena u laptopu, ako ti preko Linuxa radi bolje onda nes sa windowsom nije kopatibilno a ako šteka onda je problem malo dublji, fizička greška ili dublja softwerska

1. Sto se tice prvog, mogo bi ic do frenda s novim laptopom jer mi je stari tamo normalno radio.

2. Moze neki link za download i sa uputama u PM, da nebi jos tu nesto krivo skinuo 

Dali moram firmware updatejtat za svog thomson TG782. jer kad sam usao u http://192.168.1.1/ tamo sam namjestio 802.11g a mozda je trenutno moj lap namjesten na N (s tim da sam citao da podrzava sve) di bi se to moglo provjerit, i dali ima to uopce logike provjeravat jer da nije to namjesteno nebi se uopce mogao spojit.

Evo ovdje sam naisao na slican problem " had the same issue with a new ASUS laptop with a Qualcomm Atheros wifi adapter. Spent a few days trying to fix the laptop. My other wireless devices were working just fine, but not the new laptop.  The problem was the wifi router.  You need to go to your router manufacturer's website and download the latest firmware update.  That should solve the problem ASAP.  I went from a pathetic download speed of 0.45 mpbs before the firmware update to 20 mpbs after the update. There's something different about the new generation of wifi adapters that prevents them from working with older routers, even if they are wireless N." koji savjetuje updejtanje.

"Problem instantly solved by updating the firmware for the router. Mine was from 2007 and the update fixed everything. Now compatible with Windows 8! Good luck."

Citao sam jos jedan savjet di je tip zamjenio crni i bijeli kabel i sad mu radi ko novo.

Ja nemam ove opcije na 3:44 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 3:48 (Rijeka051).
15 godina
protjeran
Problem sa wirelessom

www.backtrack-linux.org/ skines onaj koji ti podrzava komp i napravis BUTABLE USB ili iso format na cd....

LM
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem sa wirelessom

Evo kod prijatelja isprobano na optimi, i laptop je udaljen kao kod mene doma, cak i koji metar vise i sve radi normalno. Da nije onda do mog modema mozda? Jos nisam isprobao ono sa wifi modulom, jer trenutno zelim vidjet ako je kakav sofwarski problem u igri, u slucaju da nije probat cu i ono.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 4:39 (Rijeka051).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uistinu smo ulozili truda pomoci ti!, napisi jesi problem rijesio i kako?

12 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Uistinu smo ulozili truda pomoci ti!, napisi jesi problem rijesio i kako?

Nisam, evo upravo stavljam windows 7. Znaci kod prijatelja mi je i dalje odlicna brzina, dok doma sve po starom plus jos me svako toliko pocelo izbacivat kad sam preko kabela - smao pise limited connection. Vidit cemo sada kako ce radit na sedmici. Hvala svima na pomoci.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice