Maxtv leech?

poruka: 11
|
čitano: 2.994
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Maxtv leech?

Imam problem sa internetom dok mi maxtv radi prepolovi se brzina skidanja sa 512 kb/s na 256 kb/s, da li moram zvat njih ili ima neki brzi fix da napravim doma?

fala

Procesor : AMD Athlon64 X2 4800+ BOX Matican ploca : MB Gigabyte M57SLI-S4 Memorija : 4 x DDR2 1GB PC6400 (800MHz) Grafulja : XFX GF 8800 GTS, 640MB Hard disk : Seagate 160 gb

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Maxtv leech?
Tau_hi kaže...

Imam problem sa internetom dok mi maxtv radi prepolovi se brzina skidanja sa 512 kb/s na 256 kb/s, da li moram zvat njih ili ima neki brzi fix da napravim doma?

fala

Zapravo, to je normalno. Barem je i tako kod mene. MaxTV "pojede" nešto od ukupne brzine, ovisno koliko imaš zakupljenu brzinu. Otprilike uzme oko 3-4 Mbps. 

Kod mene obično padne s 16 na 12 Mbps kad se uključi MaxTV. 

Prema ovim gore brojkama, ti vjerovatno imaš oko 5 Mbps čiste veze i to padne na 2 Mbps s uključenim MaxTV.

17 godina
neaktivan

Bio sam kod bratića i kod njega je full brzina dok maxtv radi a imamo iste brzine pa mi je cudno

Procesor : AMD Athlon64 X2 4800+ BOX Matican ploca : MB Gigabyte M57SLI-S4 Memorija : 4 x DDR2 1GB PC6400 (800MHz) Grafulja : XFX GF 8800 GTS, 640MB Hard disk : Seagate 160 gb
14 godina
neaktivan
Tau_hi kaže...

Bio sam kod bratića i kod njega je full brzina dok maxtv radi a imamo iste brzine pa mi je cudno

Onda ne bih znao. Nisam dosad primijetio da ne dolazi do pada kad se uključi MaxTV, ali dobro - nije da sam posjetio desetke kuća da budem siguran. 

Možeš probati nazvati službu za korisnike, ali nekako mislim da to sve spada u pravilo "obećane brzine", odnosno da ti oni isporučuju "DO 8 Mbps", a ne točno 8 Mbps u svakom trenutku.

15 godina
neaktivan

Maxtv treba određenu propusnost za normalan rad. To u normalnim uvjetima nema veze sa internet brzinom koju plaćaš (odnosno Maxtv ti ne bi trebao "krasti" od te brzine) ALI ako nemaš dovoljnu marginu između svoje internet brzine i najveće brzine koju linija podržava onda će se i Maxtv morati smjestiti u područje koje mu je dostupno.

Recimo da Maxtv treba oko 4 Mbit/s za rad. Ti plaćaš internet brzinu od 10 Mbit/s, a maksimalna brzina koju ti linija podržava je 16 Mbit/s, tada bi to bilo 10 + 4 = 14, i ostane ti još 2 Mbit/s prostora za povećanje brzine (ako to budeš htio). Ako ti je internet paket 10 mbit/s a tvoja linija ne može više od 9 Mbit/s ne samo da nećeš dobiti svih 10 megabita, nego ćeš još kada se uključi maxtv izgubiti 4 megabita koje maxtv koristi.

What Andy giveth, Bill taketh away.
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Maxtv treba određenu propusnost za normalan rad. To u normalnim uvjetima nema veze sa internet brzinom koju plaćaš (odnosno Maxtv ti ne bi trebao "krasti" od te brzine) ALI ako nemaš dovoljnu marginu između svoje internet brzine i najveće brzine koju linija podržava onda će se i Maxtv morati smjestiti u područje koje mu je dostupno.

Recimo da Maxtv treba oko 4 Mbit/s za rad. Ti plaćaš internet brzinu od 10 Mbit/s, a maksimalna brzina koju ti linija podržava je 16 Mbit/s, tada bi to bilo 10 + 4 = 14, i ostane ti još 2 Mbit/s prostora za povećanje brzine (ako to budeš htio). Ako ti je internet paket 10 mbit/s a tvoja linija ne može više od 9 Mbit/s ne samo da nećeš dobiti svih 10 megabita, nego ćeš još kada se uključi maxtv izgubiti 4 megabita koje maxtv koristi.

Malo je smiješno to što ja živim na granici grada a bratić u selu da on ima bolju propusnost mreže neg ja, fala na odgovoru.

13 godina
neaktivan
Maxtv leech?

pa u routeru ti piše koliku ti brzinu daju. ako imaš 4 mbps + maxtv, u routeru bi ti trebalo pisat dl 8.900 / ul 829. te također napiši koliki je tvoj Line Attenuation

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 19:29 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tau_hi kaže...
rustweaver kaže...

Malo je smiješno to što ja živim na granici grada a bratić u selu da on ima bolju propusnost mreže neg ja, fala na odgovoru.

Ne vidim kakve veze ima grad/selo? Jedino što ima veze s propusnošću veze je kvaliteta tvoje linije prema magistralnom vodu, koliko je potrošača spojeno na taj magistralni vod, te koliko ste udaljeni od najbliže digitalne centrale. Ja također živim na selu, ali smo u blizini centrale i ovdje sigurno nema korisnika kao u urbanom području poput grada. Konačni rezultat je da imamo puno veću i stabilniju brzinu nego što je to slučaj s poznanicima i prijateljima iz Zagreba.

17 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

pa u routeru ti piše koliku ti brzinu daju. ako imaš 4 mbps + maxtv, u routeru bi ti trebalo pisat dl 8.900 / ul 829. te također napiši koliki je tvoj Line Attenuation

Maximum line rate:5076 kbps (downstream) / 826 kbps (upstream)Noise margin:7.1 dB (downstream) / 8.6 dB (upstream)Line attenuation:43 dB (downstream) / 26.5 dB (upstream)Output power:18.2 dBm (downstream) / 12.6 dBm (upstream)
13 godina
neaktivan
Maxtv leech?

udaljen si preko 3 km od centrale pa je zato propusnost parice takva kakva je tj mala i zato kada uključiš maxtv brzina ti pada jer maxtv ima prioritet nad internetom. možeš jedino probat spojeve žica telefona popravit te zvat szk da pogledaju ako mogu što uciniti ali 4 mbps dok maxtv radi teško da ćeš dobit

1 0 hvala 1
14 godina
Tau_hi kaže...

To je zato što je njemu puštena veća brzina, npr. ima paket brzine 4 Mbit/s i MAXtv. Njemu iz centrale stave profil od 8 Mbit/s tako da može nesmetano surfat dok mu je upaljen MAXtv.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice