LAN problem

poruka: 6
|
čitano: 2.219
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
LAN problem

pozdrav svima..evo ovako:

imam gigaset sx763 WLAN router,win 7 desktop racunalo povezano na njega sa zicom i win xp laptop povezan na njega bezicno al bez pristupa internet tj. internet radi samo na desktop racunalu..

problem je sljedeci..htio bi da su ta dva racunala u mrezi da mogu imati share nekih foldera i da imaju istovremeno pristup internet,pa ako mi moze netko pomoci u par koraka.. puno hvala {#}

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: LAN problem

pratio sam taj tutorial jos i prije nego sam pitao tu,i nije funkcioniralo,pa ako ima neko neke druge prijedloge u cem je stvar..

breakORdie
13 godina
neaktivan
LAN problem

molim vas što prije da mi pomognete ako ikako možete.. uglavnom  modem   mi je prije svijetlio na mjestu gdje piše wlan ili lan tako nesto..i  ima par dana vise ne radi tj. sve drugo svijetli osim toga..zanima me u čemu je problem..da li u mrežnoj kartili ili  nečem drugom?  (stolno računalo.xp) veliko hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
swampcore kaže...

pratio sam taj tutorial jos i prije nego sam pitao tu,i nije funkcioniralo,pa ako ima neko neke druge prijedloge u cem je stvar..

Da si dao više informacija lakše bi ti se probalo pomoći. "Sitnice život znače"

1. Vide li se uopće ta dva računala međusobno.

2. Jesi li probao pingati

3. Kako si postavio ime radne grupe na oba

4. Jesu li IP adrese dodijeljene ručno ili automatski

5. Kakve su postavke na Ruteru

6. Jesi li provjerio ispravnost UTP kablova

itd itd..

Btw: pogledaj ovaj tutorijal Mreža dva PC i internet

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
15 godina
neaktivan
anamarijamarija kaže...

modem   mi je prije svijetlio na mjestu gdje piše wlan ili lan tako nesto..i  ima par dana vise ne radi tj. sve drugo svijetli osim toga..zanima me u čemu je problem..

U čemu je problem?

Jel te samo "zanima" ili postoji veći problem?

Koja vrsta Modema/Rutera?

Koji ISP provider (davatelj usluge)?

Ako si spojena sa UTP kablom i internet ti radi, tada je ispravan modem/ruter.

Je li tko dirao kakve postavke rutera/modema?

Znaš li ući u postavke Modema/Rutera i pogledati je li ti Wlan uključen u setupu rutera/modema?

Jesi li zvala djelatnike za podršku tvog ISP-a?

uh, pitanja i pitanja a ti tako malo napisala ;)

Ako nemaš potrebe spajati se bežično na internet a imaš pristup internet, tada ti Wlan i ne treba (bolje da je isključen, neće se nitko moći spojiti na "divlje")

itd itd

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice