Zamrzivanje kompjutera zaključana tema

poruka: 217
|
čitano: 36.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

neznam...

meni se cine normalne temperature... 

koristis li programe kaj su dosli s maticnom ? za clockanje ili boostanje mozda?  ak da probaj njih iskljuciti ...

Gidra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zamrzivanje kompjutera

grafa na preko 4000 o/min,stace biti ako neko igru starta...

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zamrzivanje kompjutera
zzz kaže...

covjece!! tek sad sam skuzio !!! nisam dobro vidio , slika mi je malo blury .... WTF 43XX + ?!?!

koliko je stara grafa???

prvo kaj ti je za napraviti; raskopaj grafu( ponovo ak treba )  i stavi novu pastu!!! nesmije se na idle vrtiti na toj brzini i imat takve temperature!

Gidra
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 19:12 (gidra).
17 godina
Skidy kaže...

evo i everest :)

E Skidy, nema me kratko na temi i odmah se nakupe 3 stranice. :)

Uglavnom...malo sam pogledao tvoje komponente i jedna stvar mi je zapala za oko.

Ti imaš ramove sa slike? Ako da, ti ramovi imaju stock voltažu 2.3V. Provjeri si ako su to tvoji ramovi dali ti je ram voltaža 2.3V.  

2. Ako ikako možeš, stavi za probu neku drugu grafičku u komp pa ćemo lakše utvrditi u čemu je problem. Ta 4870X2 troši puno struje i strašno zagrijava ambijent unutar kućišta i neka slabija i hladnija grafička bi dobro došla za pronalaženje problema. 

Moguće je da su ti hladnjaci od chipseta nedovoljni, ako kažeš da su vrući na dodir.  Uglavnom prvo provjeri ramove, ako im nisi dao dovoljnu voltažu onda će sigurno raditi probleme.

I rather like the restless nights
15 godina
neaktivan

ovo je moja memorija(pogledaj sliku..)

di da provjerim tu voltazu i di da je namjestim ako nije kako treba?

edit: mislis da je nakraju ipak problem graficka?

neznam dal si vidio da sam prije napisao.. al danas mi je dosao triton hladnjak i da bi ga stavio morao sam skinut onaj backplate s maticne, i kad sam to napravio.. silent pipe na maticnoj mi se uzasno poceo zagrijavat i onda je pocelo to restartanje svakih 5 minuta.. bolje je bilo kad sam ima stari hladnjak i taj backplate.. barem mi se restartalo nakon 1-2 sata.. al uglavnom, nijedno nebi trebalo biti tako da svaki savjet koji mozete dati ce pomoc.. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 20:25 (Skidy).
15 godina
neaktivan
gidra kaže...
zzz kaže...

covjece!! tek sad sam skuzio !!! nisam dobro vidio , slika mi je malo blury .... WTF 43XX + ?!?!

koliko je stara grafa???

prvo kaj ti je za napraviti; raskopaj grafu( ponovo ak treba )  i stavi novu pastu!!! nesmije se na idle vrtiti na toj brzini i imat takve temperature!

graficka je stara niti ne pune 2 godine.. ja mislim godinu ipo ili cak manje.. tada sam i sastavio cijeli ovaj komp i od onda imam problema s njim.. zato mi i nije jasno zasto imam tolko problema.. sve komponente bi trebale radit kako treba.. mucio sam se s ovim mojim problemom cijelo ovo vrijeme dok mi nije prijatelj preporucio ovaj forum da predstavim svoj problem i da probam rjesit to s vama.. al vidim da i s vama ide tesko.. jer stvarno neman pojma do cega bi moglo biti.. eto, sad sam stavio i novi hladnjak al ni do toga nije.. komp je redovito ciscen tako da nije ni prasina.. vec sam par puta stavljao nove windowse.. al nije ni programski problem.. stvarno vise neznam sta da radim..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 20:36 (Skidy).
17 godina

Pogledaj na naljepnici na samoj RAM memoriji šta piše.....koliko volti?  dali je 2.3V ili 2.1V ili koliko već..........

I onda odi u bios i podtraži DRAM VOLTAGE.......i namjesti ga na onu vrijednost koja piše na samoj memoriji.

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Pogledaj na naljepnici na samoj RAM memoriji šta piše.....koliko volti?  dali je 2.3V ili 2.1V ili koliko već..........

I onda odi u bios i podtraži DRAM VOLTAGE.......i namjesti ga na onu vrijednost koja piše na samoj memoriji.

nema nista.. pise samo OCZ tehnology.. imam ja kutiju od ramova di su bili pakirani dok sam ih kupio al nema ni tu nista..

Edit: probat cu nac po internetu po modelu.. mozda stogod nadem o tome..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 20:44 (Skidy).
17 godina

a pogledaj onda koji je to točno model..... sve oznake prepiši 

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

a pogledaj onda koji je to točno model..... sve oznake prepiši 

evo pise tocno ovako:

Tip: DDR 2 4GB (2x2GB kit) PC8500 (1066MHz) OCZ Reaper, DC kit.. ovo ostalo je proizvodac, zemlja podrjetla.. bla bla..

evo s everestom izvjestaj.. evo s everestom izvjestaj..
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 20:53 (Skidy).
17 godina

ajde za početak samo uđi u BIOS i pogledaj koliki ti je sad DRAM voltage?

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

di bi se to otprilike trebalo nalaziti?

17 godina
Skidy kaže...
Bladepu kaže...

di bi se to otprilike trebalo nalaziti?

Potraži ovo što je prikazano na slici.

15 godina
neaktivan

ok, idem :) vratim se brzo..

edit: evo ja mislim da je to to..

restartalo mi se 10 puta dok sam ovo pogleda i posta ovdje na forumu.. nevjerovatno.. bio sam jednom taman klika na posalji i restartalo se i onda mora opet uploadat sliku.. -.-

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:13 (Skidy).
17 godina

hm, ok je to.....uzela si je matična dovoljno voltaže za ramove.

A znači skinuo si onaj backplate, a kako si onda učvrstio ovaj prednji dio hladnjaka na matičnoj?

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

hm, ok je to.....uzela si je matična dovoljno voltaže za ramove.

A znači skinuo si onaj backplate, a kako si onda učvrstio ovaj prednji dio hladnjaka na matičnoj?

svaki taj hladnjak ima svoje vide.. ja samo odvida ovog iza i to je to.. al sam primjetio da se sad ovaj silent pipe grije nenormalno.. a nije moguce da nemoze biti maticna bez tog backplate-a ?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:18 (Skidy).
17 godina

Pa dali ti je sad ovaj prednji cooler labav? dali dobro i čvrsto prijanja uz matičnu?

16 godina
neaktivan
Skidy kaže...

ok, idem :) vratim se brzo..

edit: evo ja mislim da je to to..

restartalo mi se 10 puta dok sam ovo pogleda i posta ovdje na forumu.. nevjerovatno.. bio sam jednom taman klika na posalji i restartalo se i onda mora opet uploadat sliku.. -.-

Dali si možda overclocko CPU i GPU? Moguče je da pravi probleme kod smrzavanja. Jer kod overclockanja događa zbog pregrijavanja procesora i grafičke.  U Biosu treba postavit deufalno i kako se ponaša i dali se zamrzava? Ili možda na matičnoj ploči nekoj od kondezatora nabubren? Samo polako sve provjeri.

EDIT: Bilo bi najbolje da nađeš slobodna vremena, sve povadi s kučišta na stol (nikako na deku jer postoji statički izboji) i sve pregledaj svaki kontakt, svaku karticu tako da moguće nađe neku grešku. I na kraju ako je sve uredu i polako sastavljaj natrag i možda če se popraviti nakon ponovno sklapanja.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:28 (Nello).
15 godina
neaktivan

sve je ok.. probao sam rukom gore dole livo desno.. da sam malo jace mogao bi iscupat.. znaci dobro je sve..

a sta se tice overclockiranja.. nisam nista radio.. kako kupio tako stoji sve.. kazem.. nema ni godinu ipo da imam ovaj komp..

btw, oprostite sta ovako sporo odgovaram.. al za svaki odgovor potrebna su mi 2-3 restarta -.-

edit: najvise me zivcira to sta se sve cini ok i da je sve u redu.. a zapravo nista nije u redu -.-

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:25 (Skidy).
17 godina

evo ponavljam prijašnji post....

Imaš neku rezervnu grafičku karticu?   Bilo šta, makar neko prastaro smeće, samo da je PCIX i da ti daje sliku na ekranu?

16 godina
neaktivan
Skidy kaže...

sve je ok.. probao sam rukom gore dole livo desno.. da sam malo jace mogao bi iscupat.. znaci dobro je sve..

a sta se tice overclockiranja.. nisam nista radio.. kako kupio tako stoji sve.. kazem.. nema ni godinu ipo da imam ovaj komp..

btw, oprostite sta ovako sporo odgovaram.. al za svaki odgovor potrebna su mi 2-3 restarta -.-

edit: najvise me zivcira to sta se sve cini ok i da je sve u redu.. a zapravo nista nije u redu -.-

Okej, nesmeta što sporo odgovaraš zato mi čekamo i nađemo daljne rješenje.Osmijeh

Nenad
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

evo ponavljam prijašnji post....

Imaš neku rezervnu grafičku karticu?   Bilo šta, makar neko prastaro smeće, samo da je PCIX i da ti daje sliku na ekranu?

neman.. dao sam svoju prijasnju graficku HD 3870 X2 curi.. ona sad misli kupit novi komp.. al ona zivi u drugom gradu tako da nemogu odma to isporbat.. al probat cu i to..

al nisam imao problema s grafikom u igrama i opcenito nikako.. je da se grije.. al opet nemislim da je do graficke.. prije do maticne ili procesora al sve je moguce tako da cu i to probat cim prije provjerit.. al nekuzim zasto sada i s ovim novim hladnjakom za procesor opet ista temperatura procesora.. jos gora skoro.. znaci da nije uopce bilo do hladnjaka..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:33 (Skidy).
17 godina

Ako ti se da, ja bi probao sljedeće.....malo će biti prerade, ali trebao bi brzo to napraviti.

1. Izvadi grafičku, i stavi je u donji PCIX utor....znači samo je spusti malo niže. 

2. Ako imaš neki 12cm ventilator, privremeno ga stavi da puše na cooler od northbridge-a.

Ako nemaš neki 12cm fan viška, onda skini onaj što stoji na kućištu iza procesora, privremeno ga nekako namjesti da puše po NBu.

na slici se vidi otprilike moja zamisao.

Cilj: 1. utvrditi ćemo da nije možda PCIX utor malo poludio pa radi probleme

2. maknuti će se malo topline sa CPUa i Northbridgea samim time što se pomakne grafička

3. Imati ćeš prostora dodatno ohladiti NB sa već navedenim 12cm ventilatorom

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:38 (Bladepu).
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ako ti se da, ja bi probao sljedeće.....malo će biti prerade, ali trebao bi brzo to napraviti.

1. Izvadi grafičku, i stavi je u donji PCIX utor....znači samo je spusti malo niže. 

2. Ako imaš neki 12cm ventilator, privremeno ga stavi da puše na cooler od northbridge-a.

Ako nemaš neki 12cm fan viška, onda skini onaj što stoji na kućištu iza procesora, privremeno ga nekako namjesti da puše po NBu.

na slici se vidi otprilike moja zamisao.

Cilj: 1. utvrditi ćemo da nije možda PCIX utor malo poludio pa radi probleme

2. maknuti će se malo topline sa CPUa i Northbridgea samim time što se pomakne grafička

3. Imati ćeš prostora dodatno ohladiti NB sa već navedenim 12cm ventilatorom

ma nije nista problem.. hehe.. samo da se napravi vise taj kompjuter za kojeg sam dao masne pare..

samo jedno pitanje.. znaci ovaj ventilator sta mi je iza na kutiji otkacim i stavim ga vamo.. al di da ga prikacim ? ili da stoji samo tako nekako da ga uguram?

edit: sad sam vidio "privremeno ga nekako namjesti da puše po NBu."

ok, idem odma pa dodem opet..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:43 (Skidy).
17 godina

Ma privremeno ga skini, i nekako ga samo uguraj, nasloni ga na grafičku nekako.....samo da upuhuje zrak na matičnu osobitno na NB hladnjak (provjer smjer strujanja zraka).

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 21:43 (Bladepu).
15 godina
neaktivan

evo.. gotovo.. mora sam i instalirat drivere za graficku zato me ovako dugo nije bilo ^^..

za sada se cini sve ok.. al svejedno su temperature visoke..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 22:23 (Skidy).
16 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

jesi probao CLEAR CMOS ?

ak ovo s ventom ne upali probaj CLEAR CMOS

Gidra
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gidra kaže...

jesi probao CLEAR CMOS ?

ak ovo s ventom ne upali probaj CLEAR CMOS

nisam..

17 godina

jedino taj ventilator sam drugačije samislio..... okreni ga okomito. 

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

jedino taj ventilator sam drugačije samislio..... okreni ga okomito. 

ok, nije problem.. samo na koju stranu da puse?

evo, zasad sve radi ok samo sta se temperatura procesora nije makla..stalno se krece od 50 do 60..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 22:30 (Skidy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice