WD-eksterni disk....

poruka: 9
|
čitano: 4.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
WD-eksterni disk....

imam eksterni disk od WD-a i ne preopznaje ga ni na koji način,ni prije a ni poslije bootanja...kao da ga nisam ni  spojio preko USB-a...za svaki savjet sam zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: WD-eksterni disk....
marjag kaže...

imam eksterni disk od WD-a i ne preopznaje ga ni na koji način,ni prije a ni poslije bootanja...kao da ga nisam ni  spojio preko USB-a...za svaki savjet sam zahvalan.

Da li si probao spojiti u druge utore na matičnoj 

Da li ti svijetli lampica na HDD ako ju imaš 

Koji je to točno model

Spoji ga u neki drugi utor i prisloni HDD na uho da čuješ da li radi 

14 godina
neaktivan

svijetli lampica a i to je utor koji je stalno u uporabi....

14 godina
neaktivan
WD-eksterni disk....

još uvijek nisam riješio ovaj problem...ima netko možda link gdje da Driver skinem za WD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marjag kaže...

još uvijek nisam riješio ovaj problem...ima netko možda link gdje da Driver skinem za WD?

Lijepo odi u Disk Menagement i pogledaj tamo kakva je situacija. Nakon toga postaj ili stavi sliku situacije kod disk menagementa.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
18 godina
WD-eksterni disk....

Za te stvari ne postoji driver, windowsi imaju integrirane drivere za USB diskove.
Ono kaj možeš pokušati je odnijeti ga kod frenda i probati kod njega radi li uopće.

Ako radi, otvori device manager na svom kompu i pobriši SVE USB UREĐAJE koje imaš, zajedno sa hubovima:

Nakon toga restartaj komp, pusti ga da ponovo pronađe sve USB uređaje, trebat će još jedan ili dva restarta ovisno o tipu USB kontrolera i uređaja. Kada bude sve gotovo, ukopčaj taj disk.

Preporučam da za tu priliku pribaviš PS2 miša, ili da pripaziš da miša zadnjeg deinstaliraš... :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Father_Dougal kaže...

Za te stvari ne postoji driver, windowsi imaju integrirane drivere za USB diskove.
Ono kaj možeš pokušati je odnijeti ga kod frenda i probati kod njega radi li uopće.

Ako radi, otvori device manager na svom kompu i pobriši SVE USB UREĐAJE koje imaš, zajedno sa hubovima:

Nakon toga restartaj komp, pusti ga da ponovo pronađe sve USB uređaje, trebat će još jedan ili dva restarta ovisno o tipu USB kontrolera i uređaja. Kada bude sve gotovo, ukopčaj taj disk.

Preporučam da za tu priliku pribaviš PS2 miša, ili da pripaziš da miša zadnjeg deinstaliraš... :)

Windowsi imaju običaj ne prikazati disk kome nije pridjeljeno slovo. Zbog toga mu i predlažema da pogleda u disk menagementu.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
WD-eksterni disk....

- uvjek treba krenuti s pitanjem dali je problem soft ili hard.

-ako disk nije prikazan u BIOSu i za vrijeme boota, tad nema baš nikakve veze s OSom, driverima i sl.. Većina problema s ext.HDDom je u nedovoljnom naponu na USB portu, lošem konektroru ili kvaru adaptera (USB-HDD). To su sve komponente vrlo ograničenog vijeka trajanja i sklone kravrenju (nisu robustne, uz to što dosta korisnika ne poštuje proceduru isključivanja i na silu gura konektor..)

Ako je 'do jučer radilo', -odgovor 'pa sve se mora kad-tad pokvariti'.

Brzi test, spojiti neki drugi uređaj na taj port, spojiti disk na drugo računalo... i dali koristi Y-kabel (HDD treba više struje od Flash diska)..

-ako je disk detektiran u bootu, tek tad se kreće s otrkivanjem dali je uzrok problema driver ili nešto drugo tj dali je uzrok soft. Taj dio ovisi o previše sitnica (i teh. detalja koje korisnici nikad nedaju u početnom postu, valjda njima to nije važno, ili misle da smo vidoviti?),  -> jednostavinije je provjeriti LiveCDom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
18 godina
mario.L_hr kaže...

Windowsi imaju običaj ne prikazati disk kome nije pridjeljeno slovo. Zbog toga mu i predlažema da pogleda u disk menagementu.

No, neka samo slijedi redoslijed postova.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice