USB problem

poruka: 5
|
čitano: 1.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
USB problem

Bok svima.

Imam jedan iritantan problem. Imam kučište koje ima izlaz sa 2 USB konektora na gornjem dijelu kučišta, a spaja se preko pinova na matičnu. Do prije par dana su radili normalno, ali ot kada sam zamjenio hladnjak za CPU (sa stock na aftermarket) uopće ne reagiraju.

Inače znam sastavljati konfiguracije, uvijek si sam sastavljam komponente i prijateljima, te nikad nije bilo problema ni na jednom. Prije nego sam skinuo taj USB sa matične sam si za svaki slučaj prepisao redosljed pinova te tako i vratio ih nazad nakon montaže coolera na CPU. Dakle idu < 5V  D-  D+  GND >. Kako mi nakon spajanja opće nisu radili provjerio sam redosljed na googlu i tamo isto tako stoji.

Nikako mi nije jasno iz kojeg bi razloga taj usb prestao raditi, obzirom da nisam mijenjao niti jednu bitnu komponentu?

Sad neznam da li to ima kakve veze i utjecaja, kako imam proc phenom 2 X2 550BE otključao sam treću jezgru, koja već tjedan dana radi bez problema, nema rušenja niti artifakata u programima ili igrama. Pustio sam da se vrti prime95 na 2 -3 sata i sve je bilo u redu. Čak sam jučer isključio treću jezgru i vratio na 2 jezgre, ali svejedno USB ne radi.

Osim toga, (imam android telefon koji već mjesecima spajam na komp radi prebacivanja podataka što znači da drivere imam) kad spojim svoj android na drugi USB port koji ide sa stražnje strane kučišta, odjednom mi ne može prepoznati mobitel, te ne može mu dodjeliti drivere koje već odavno imam gore i koji su normalno radili.

Da li je ikako moguće da ta otključana treća jezgra može napraviti taj problem? Te da li zbog nje (makar sumnjam) se može dogoditi bug u igri (moj post ovdje na str 5. u football manager 2014 temi)?

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: USB problem

Sličan problem imam i ja od kad sam umjesto XP instalirao win7 ... npr. kad sam otkopčao kablove i očistio comp od prašine vratim ga na mjesto , pokopčam kablove i na usb vjerovatno zamjenim neke. Printer mi neće da prepozna a ni android mobitel, praktično izgubim uru dok ne "ubjedim" win7 da imam te uređaje i potrebne drajvere, u zadnje vrime izbjegavam ištekat kablove ili sve popišem gdje je stajalo :(

Ispada kao da su drajveri instalrani točno za određeni USB port a sistem kod podizanja ne traži po portovima uređaje već moramo sami navoditi slijepi sistem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 17:13 (AF139).
13 godina
USB problem

Baš to, kaj je najgore sve sam zapisao kako je bilo uštekano, a na kraju ne reagira. Već mi se to događalo, samo se ne sjećam kako je to proradilo....Samo tu nisam baš ništa drugo mijenjao nego samo ištekao i uštekao usb...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bezjak78 kaže...

Bok svima.

Imam jedan iritantan problem. Imam kučište koje ima izlaz sa 2 USB konektora na gornjem dijelu kučišta, a spaja se preko pinova na matičnu. Do prije par dana su radili normalno, ali ot kada sam zamjenio hladnjak za CPU (sa stock na aftermarket) uopće ne reagiraju.

Inače znam sastavljati konfiguracije, uvijek si sam sastavljam komponente i prijateljima, te nikad nije bilo problema ni na jednom. Prije nego sam skinuo taj USB sa matične sam si za svaki slučaj prepisao redosljed pinova te tako i vratio ih nazad nakon montaže coolera na CPU. Dakle idu < 5V  D-  D+  GND >. Kako mi nakon spajanja opće nisu radili provjerio sam redosljed na googlu i tamo isto tako stoji.

Nikako mi nije jasno iz kojeg bi razloga taj usb prestao raditi, obzirom da nisam mijenjao niti jednu bitnu komponentu?

Sad neznam da li to ima kakve veze i utjecaja, kako imam proc phenom 2 X2 550BE otključao sam treću jezgru, koja već tjedan dana radi bez problema, nema rušenja niti artifakata u programima ili igrama. Pustio sam da se vrti prime95 na 2 -3 sata i sve je bilo u redu. Čak sam jučer isključio treću jezgru i vratio na 2 jezgre, ali svejedno USB ne radi.

Osim toga, (imam android telefon koji već mjesecima spajam na komp radi prebacivanja podataka što znači da drivere imam) kad spojim svoj android na drugi USB port koji ide sa stražnje strane kučišta, odjednom mi ne može prepoznati mobitel, te ne može mu dodjeliti drivere koje već odavno imam gore i koji su normalno radili.

Da li je ikako moguće da ta otključana treća jezgra može napraviti taj problem? Te da li zbog nje (makar sumnjam) se može dogoditi bug u igri (moj post ovdje na str 5. u football manager 2014 temi)?

Hvala unaprijed.

Može biti da si matičnu unakazio otključavanjem treče jezgre,ali nemora biti.Probaj na druge pinove spojiti mslm. da imaš 4 na matičnoj pa svaki probaj,na netu pogledaj baš za svoj model matične kako ide raspored za pinove.

Strm
13 godina

Mislim da nije nista matičnoj jer se to već događalo samo ne znam kako to riješiti. Pogledao sam na netu već raspored pinova i točno sam ih spojio. Zato me i muči ovo sve.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice