Ovako domio sam frendov usb toshiba 16gb i obriso sam pjesme sto su bile na njemu i potpuno je prazan i sad mi je rekao da mu prebacim jednu igru igra ima 7gb i nikako ne mogu kada telim kopirati na usb izbacuhej da je datoteka prevelika za taj uredaj a usb je potpuno prazan e sad u cemu je problem???
Usb problem!
- poruka: 6
- |
- čitano: 4.180
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Formatiraj stick u NTFS i to je to.
prebaci disk u NTFS (ponovo formatiraj) ako ti je igra u iso formatu, znači jedan file u komadu više od 4 giga mora biti NTFS, sada je fat 32 i samo ispod te granice ide. Isti vrag za filmove i programe.
Sad radi kada sam formatirao samo nezz zasto onda proizvodaci prave u FAT 32 samo me zanima dali se treba vratit uFAT 32 ako se zeli slusat pjesme na playeru? i zelim zahvaliti clanu spojka i KaeR NA POMOCI!!!
Ne trebas vracati u FAT32, a za zahvale imas botun hvala na dnu svakog posta.
Sad radi kada sam formatirao samo nezz zasto onda proizvodaci prave u FAT 32 samo me zanima dali se treba vratit uFAT 32 ako se zeli slusat pjesme na playeru? i zelim zahvaliti clanu spojka i KaeR NA POMOCI!!!
-pokušaj pogoditi, što ti prvo pada na pamet? - novac, tj licenca za korištenje NTFSa koju bi proizvođač morao plaćati MSu. Licence i Copyright pa i sam naziv-logo.. su stvari koje se u poslu skupo naplaćuju.
- Tad proizvođač ne isporučuje uređaj formatiran u NTFS ali to korisnik može (besplatno) napraviti. Ovisno o potrebi (gdje ga se koristi), je drugi razlog. Tj iz istog razloga npr TV i DVBt nemaju svi (neki imaju, neki ne, da izbjegnu plaćanje licence, neki samo nemaju deklarirano dok se kod nekig može promijeniti firmware) podršku za čitanje NTFSa. Dok FAT32 podržavaju svi uređaji, svi OSevi.. postoje i exFAT i linuxov ext, ali je NTFS recimo popularan.
-dali treba vratiti na FAT32 za player? -ovisi o tomu što on podržava. Ubaciš i znaš...
-ako uređaji na kojima koristiš memoriju (bilo koju jer svaka mora biti formatirana) ne podržavaju npr NTFS, možeš koristiti zajednički FAT32 dok za ovakva kopiranja (ograničenje po veličini JEDNOG filea) riješiš npr splitanjem na dijelove (RAR-Zip, spliter....) ali ih tad moraš na drugom računalu ponovo spojiti. Zato su npr DVD-VOBovi veličine 1GB (stara ograničenja softwarea su na 2GB, FAT32 na 4GB-minus byte). DiviXe npr napraviš tako da film ima više dijelova po 650-700MB itd. -snađeš se ovisno koja kombinacija ti je praktičnija.