Potrgalo mi se jedno "krilo" venta na grafickoj i nakon toga graficka se cijela trese, zanima me jel se moze to ikako zaljepiti, jel se gubi garancija zbog toga i jel se isplati mijenjati cijeli vent?

Potrgalo mi se jedno "krilo" venta na grafickoj i nakon toga graficka se cijela trese, zanima me jel se moze to ikako zaljepiti, jel se gubi garancija zbog toga i jel se isplati mijenjati cijeli vent?
Daj gluposti, ne trgaj jos jedno pero.
Privremeno rijesenje ti moze biti jako super lijepilo, recimo LocTite.
Ali moja preporuka je dvokomponentno cementno lijepilo, ono nece nikad popustiti, dok super lijepilo moze kad tad popusiti.
Sto se tice garancije - to ovisi o proizvodjacu. Vjerojatno gubis, osim u slucajevima gdje nije drugacije napisano.
Kod XFX-ovih pojedinih kartica se ventilatori mogu posebno mijenjati i imaju posebno jamstvo od 5 godina, neovisno o grafici.
Iso sam upecat saraf sa sarafcigerom i bilo je napeto 🤣
Privremeno rijesenje ti moze biti jako super lijepilo, recimo LocTite.
Ali moja preporuka je dvokomponentno cementno lijepilo, ono nece nikad popustiti, dok super lijepilo moze kad tad popusiti.
Tipujem da ga NIKAD nece uspjeti zalijepiti u savrsenom centru, tj nastavljaju se vibracije & audio.
PS @OP Polomljen ventilator 99,99% ne prolazi garanciju.
Nece, ali kako se na centru ventilatora vidi gdje je odlomljen - samo treba zalijepiti na tu poziciju i bit ce super.
Svojedobno su Zalman ventilatori sami pucali (VF700 serija), i tako smo ih rijesavali, nikakvih problema.
Hvala sefe, javim rezultate
Imao sam isti proble, zaljepio ljepilom. Plastika je tvrda i kad je pukla točno si mogao namjestiti odlomljeni dio kako je stajao i prije tako da nikakvih problema s vrtnjom nije bilo. Grafička je na kraju riknula, ali taj dio se nije ponovno odlomio. Radio je ventilator jedno 2-3 godine tako. znam da sam išao to radit jer je novi bio neshvatljivo skup.
Nece, ali kako se na centru ventilatora vidi gdje je odlomljen - samo treba zalijepiti na tu poziciju i bit ce super.
Svojedobno su Zalman ventilatori sami pucali (VF700 serija), i tako smo ih rijesavali, nikakvih problema.
Ljepio sam ili servisirao 10tak+ ventilatora po pitanju lopatice (bilo je tu cistih puknuca ali i onih manje cistih). sve instance popravka su popustile nakon nesto vremena (od par minuta do par mjeseci), dok je vecina i dalje proizvodila neki oblik vibracije ili uvodila novi zvuk u igru nakon nanasanja ljepila. Either way, @OP sretno!
...a što mislite zašto nemože otkinuti krilce nasuprot...baš zato da se to ne radi već da kupiš novo , broj krilaca je namjerno neparan .