Problemi sa windowsima.....

poruka: 12
|
čitano: 2.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako... pokusavam stavit windowse xp sp3 i sve je u redu boota normalno napravim particije i kad prođe formatiranje ( NTFS) dođe do 100 % pise your system will reboot, restartira se i opet sam na pocetku, pita me jel se slazem sa uslovima i opet imam particije za napravit.... u cemu je problem?????!?!?!'

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problemi sa windowsima.....
antonija89 kaže...

Ovako... pokusavam stavit windowse xp sp3 i sve je u redu boota normalno napravim particije i kad prođe formatiranje ( NTFS) dođe do 100 % pise your system will reboot, restartira se i opet sam na pocetku, pita me jel se slazem sa uslovima i opet imam particije za napravit.... u cemu je problem?????!?!?!'

Izvadi CD kod sljedećeg restarta. Smijeh

16 godina
neaktivan

dakle, vrati ti odmah na onal plavi screen gdje stisneš f8 itd? da li se nakon tog restarta možda pojavi negdje opcija "press any key to boot from cd"?

za svaki slučaj, ovdje su uputstva za instalaciju xp pa si pogledaj.

@ vlado - mislim da to nije problem, jer kada se restarta nakon formatiranja, onda imaš opciju koja te pita "press any key to boot from cd", ako to stisneš, on ti opet boota taj cd i instalacija se ne nastavlja nego ide ispočetka. cd mora biti u čitaču dok se instalacija ne kompletira, odnosno dok se sustav ne digne do kraja, do desktopa, samo ne treba ništa stiskati nakon prvog reboota.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 16:42 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

Pa nista ni ne stisnem, kad se restartira imam sliku i pise asus oznaka neka onda onaj crni ekran na kojem pisu neki podaci i pri dnu ekrana boot from cd ispod no emulation nista ne stisnem....i opet mi dođe na ono, po meni mislim da je problem u maticnoj jer imam novi hard, jel  kad se prvi put do događalo nabavila sma novi hard....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
antonija89 kaže...

Pa nista ni ne stisnem, kad se restartira imam sliku i pise asus oznaka neka onda onaj crni ekran na kojem pisu neki podaci i pri dnu ekrana boot from cd ispod no emulation nista ne stisnem....i opet mi dođe na ono, po meni mislim da je problem u maticnoj jer imam novi hard, jel  kad se prvi put do događalo nabavila sma novi hard....

Ajde fino pročitaj moj post gore i napravi to što sam ti predložio. Postoje custom-made distribucije Windowsa koje ne zahtijevaju da pritisneš išta na tipkovnici nego se automatski bootaju ako je CD-ROM stavljen kao 1. u boot priority opcijama u BIOS-u. Da te poštedim čeprkanja po BIOS-u, predložio sam ti najjednostavnije rješenje.

17 godina

Kad restartuješ i ponovo se pokrene instalacija, je l' imaš neku formatiranu particiju na hardu? Ako imaš, a trebalo bi ako je formatiranje već jednom prošlo, samo izaberi da instaliraš na nju bez novog formatiranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
antonija89 kaže...

Ajde fino pročitaj moj post gore i napravi to što sam ti predložio. Postoje custom-made distribucije Windowsa koje ne zahtijevaju da pritisneš išta na tipkovnici nego se automatski bootaju ako je CD-ROM stavljen kao 1. u boot priority opcijama u BIOS-u. Da te poštedim čeprkanja po BIOS-u, predložio sam ti najjednostavnije rješenje.

Pise.... disk boot failure, insert system disk and press enter

15 godina

Provjeri kablove s hard diska na matičnu. Odštekaj ih i zaštekaj ponovo. Meni se to isto znalo događati. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Provjeri kablove s hard diska na matičnu. Odštekaj ih i zaštekaj ponovo. Meni se to isto znalo događati. 

Jel jos netko ima ideja?

17 godina

Da prebaciš SATA kontroler u legacy/IDE mod ili da mu daš disketu sa SATA driverima na početku instalacije da bi instalacioni CD mogao normalno da radi sa njim?

Opis problema ti je nejasan, je l' se računar restartuje nakon formatiranja ili posle toga odradi i instalaciju? Jer ne bi trebalo da se restartuje odmah nakon formatiranja, nego da pređe na kopiranje fajlova. Piše li nešto o nekakvoj grešci tad kad hoće da se restartuje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Wow wow kakvi sata kontroleri disk je ata to je stara maticna......

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prvo iz Biosa da moraš podesit da sa bota sa Cd-a onda na F10 da spremiš postavke Biosa i onda umetni CD na CD ili DVD čitač i onda će automatski krene dobiješ plavi ekran i onda se skenira i onda kad dođe da te pita dali želiš reinstalacija odaberi ne i onda će dalje na F8 to znači da prihvačaš novu instalaciju i odrediš koju hočeš particiju na C D i a da C bude windowsi a u D možeš tam spremati podatke  i nakraju odabereš format na C imaš dvije opcije spori i brže formatiranje. i kad formatira i restart i ništa dirati i čekaj dok ne dođe plavi koji se počne kopiranje i onda dođe podešavanje i ubacivanje ključeva, podešiš ime sat itd i nakraju če sam instalirati i nakon restarta opet čekaj i počne dizat windowsi i podesiš vezu za net reganje na netu iako nisu obavezni i nakraju staviš ime ili nadimku i gotova potpuna instalacija kao novi opertivni sustav.  i kada ugasiš i opet moraš na Biosa da promjeniš na hdd da ti dignu samo windowsi. Tako da podesiš Prvi na hdd a drugi na Cd/DVD a treči flopy. i gotovo. Eto nadam se da sam pomogao. Ako griješim ispravite me.Osmijeh

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice