Pozdrav, evo kao što piše u naslovu imam problem s kompjuterom otkad sam ga kupila prije skoro 2 godine i već sam nakon par mjeseci imala problema s grafičkom, komp mi se smrzavao na igricama, i odvela ga na servis pa su mi ju navodno popravili. Ni dan nije prošo, skužim ja opet se smrzava i jedina opcija gašenja je na gumb, vratim ja ponovno kompjuter i onda kažu da ventilator nije radio kak treba i da su mi dali novu grafičku. Recimo, igram Black Ops i nakon otp. 2 sata samo se smrzne i neće se vratit na windowse, već ga samo mogu restartat pomoću gumba. E sad opet imam takvih problema i mislim da se pregrijava, tj. kontroliram temperaturu dok nije ni jedna aplikacija uključena i GPU mi je između 65*C - 70*C, da li je to normalno? Da li ovaj put možda nije grafička? Da li bi mi itko mogao reći koji je još mogući kvar, pošto sam digla windowse 7 isponova tako da mislim da sistem nebi trebao stvarati probleme. Gledala sam temperaturu i dok mi je radila igrica pa se isto vrtilo na nešto iznad 70*C ali to je bilo kad sam povećala rad ventilatora grafičke na 80%. Dok je radio na 50% smrznuo bi se čak i prije. Al opet, čitam da te temperature nisu toliko velike prema nekim forumašima, tako da bi problem mogao biti u nečem drugom?
Moja konfiguracija:
procesor: Core2Quad Q8300, Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750, 2.67Ghz
matična: Gigabyte GA - P55-US3L, iP55, DDR3...
RAM: PC-10600 G.SKILL DDR3 series 2x2GB
HDD: 750 GB Western Digital Caviar Black
grafička: ATI RADEON HD 4870, 750MHz, 1GB DDR5
napajanje: Silver Power SP-SS500, 500W
Kompjutor je kupljen u Linksu tako da ako ga tam ostavim mogu očekivat da ga neću vidit mjesec dana :D, a nekak se bojim da ću ga morat odfurat.
Ovo na slici su podaci s Everesta, pa da li bi mi itko mogao reći da li ima kakvih anomalija (btw. ovo nije stanje loada);