Bok ekipa !
Imam jedan big problem i pomalo sam lud jer neznam što da radim.
Frend kupio navedenu kombinaciju lapa i printera i tu nastaju problemi. Na lapu su instalirani WIN xp pro sa sp 2 ( probali i sa sp 3 )i lap ne komunicira sa printerom. Kad se instaliraju driveri sve šljaka ok i isprinta test stranicu i onda više ništa. Nikakav ispis više ne radi. (word, notepad...) Pisač je u postavkama namješten na zadani. Nakon toga probam opet test stranu i sve prođe ok. Onda mi iz čistog mira Windowsi jave da USB port ne prepoznaje uređaj (portovi rade jer sam ih isprobao sa raznoraznim usb uređajima i sve OK). Probao i sa zamjenom kabela ali sve isto. Moram napomenuti i da ima nekakvu staru kramu od lapa ( DELL latitude c60) na kojem sve radi za popiz... dobro. Znači printer je ispravan. Ponestaje mi kombinacija zato molim pomoć !
Hvala !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti test stranicu iz drivera isprinta normalno, možda imaš problema sa softverom iz kojeg printaš. Notebook ti je spojen na adapter dok printaš ili si na bateriji ( čisto da vidiš da nije struja ... iako ne bi trebalo biti, ali stara krama ...) ? Kabel USB ti nije duži od onih 1.8 m ( sa dužim katkad zna bit puno problema ) ? Ako je ovo sve ok možda ti stvarno printer ne šljaka kako treba, pošto kažeš da ti svi usb-ovi rade ok. Si probao, čisto za test, printer stavit na neki drugi komp?
Notebok i printer su spojeni direktno znači bez hub-a, kabel sam probao i duži,i kraći i novi i stari. Nekad se lap neće ni izbutati kad je printer uključen u usb pa ga isključim pa prođe sve kako treba. Kad sam isprintao test stranicu dao bih mu da mi isprinta i dijagnostik stranu a onda isprinta samo pola i stane. Printam normalno iz Worda i notepada ali me ne je... 5 posto.
Probaj printer na drugom kompu. Ako tamo sve štima onda je do laptopa.
Možda bi reinstalacija OS-a pomogla.
Probao sam i reinstalirati Windoze već prije i ništa. Probao sam ga spojiti i na drugi lap na kojem uredno radi u svim mogućim kombinacijama ( kablovi i usb portovi ).