Oštećen hard disk pri padu laptopa

poruka: 8
|
čitano: 1.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Laptop mi je slučajno ispao, pri paljenju se čulo kuckanje i pri pokretanju se ispisala poruka "pxe-e61 media test failure check cable"...u biosu stoji da je prvi boot uređaj Hard Drive. Tražio sam po internetu i na youtubu našao tutorial gdje treba otvoriti laptop i ponovo konektovati disk. Kad sam otvorio laptop hard disk nije bio priključen do kraja te sam ga priključio onako kako je u tutorialu međutim ista poruka se ispisuje. Kada sam išao na dijagnoziranje problema u biosu, svi testovi su prošli osim diska za koji piše da nije instaliran. Zanima me da li moram kupiti novi disk i zamjeniti ga kao što sam sada radio i preko boot usba instalirati sistem ili je možda problem ozbiljniji od same zamjene diska? Da li je dovoljno da samo sistem pokušam reinstalirati?

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pa dok ne stavis drugi hdd neces znati jel problem ozbiljniji, ako imas neki drugi(manji, koji ti nije bitan, stariji i sl) cisto za probu probaj s njim pokrenuti nove winse pa onda kreni u kupnju novoga koji ces trajno koristiti, svakako razmisli i o ssd-u sad im je cijena poprilicno povoljna, a i ako ti drugi put padne ssd nebu sigurno krepaoLP

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemam drugi, jedino da nađem polovan, manje cijene i manjeg kapaciteta pa da vidim. Prilikom paljenja, sa mjesta HDDa se čuje škripanje koje se do sada nije čulo, a i na testu iz biosa je jedini problem bio HDD...e sad nadam se da je taj zvuk koji dolazi sa mjesta gdje je HDD razlog da budem sigurniji da je problem u samom disku, a ne npr u konekciji diska sa laptopom...

Kako da znam koji disk je za laptop, a koji za PC? Vidim imaju oznake SATA I,II,III itd

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2018 0:12 (backoh).

0 0 hvala 0
6 godina

Diske je opandrcio sigurno (ako cujes cudan zvuk), a jel' jos nesto to ces sam morati provjeriti.

Gledaj prema velicini diska (jer o tome ovisi da ti fizicki stane u laptop).

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2018 0:16 (SamoPitam3).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Oštećen hard disk pri padu laptopa
backoh kaže...

Kako da znam koji disk je za laptop, a koji za PC? Vidim imaju oznake SATA I,II,III itd

Disk za laptop je veličine 2.5", sata III svakako.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
15 godina

Pa probaj bootat sistem sa usb flash diska ili dvd-a ako ga imaš (bilo koji linux), ako tako uspiješ pokrenut i sa nekim toolom napraviti system check onda je samo hdd stradao

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Oštećen hard disk pri padu laptopa

Hvala svima na odgovorima, mislim da imam dovoljno podataka da rješim problem :) Pozdav

13 godina
protjeran

Imas tipku HVALA tome sluzilp

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice