Da li je ovo normalno

poruka: 7
|
čitano: 1.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Da li je ovo normalno

Kupio sam komp rije 2 tjedna. Malo mi je prebučan (mislim da je to ventova) pa sam potrazio po ovom forumu i naso program speedfan. E sad jel bi mi mogao molim vas neko objasniti kak se on koristi. Htio bih smanjiti brzinu ventova i mozda povecati brzinu hladnjaka na procu.

A sto se tice porcesora (to je moje pitanje iz naslova) danas sam pokrenuo speedfan i pri punom opterecenju (vald...pise 100%) mi je temp bila jako visoka. E sad zanima me dali je normalno da je tako visoka.

p.s. Sjetih se jos necega. Kada nije nis od programa ukljuceno jedna jezgra mi pokazuje temp 52 (vatra u speedfanu), a sve ostale imaju zelene kvačice.

Prilozio sam i sliku.

proc "gori" proc "gori"
Q8200, XFX HD 4870 (512), ASUS P5QL, WD Caviar 500 GB, Kingmax 4 GB (1066), Pioneer DVR-216DBK, Chieftec gamer tower GX-01B, OCZ StealthXStream 500W
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 21:21 (poseidon6rule).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da li je ovo normalno

Nemoj smanjivat brzinu ventilarora.

Prvo rijesi problem protoka zraka u kucistu,onda ces moc smanjivat rpm.

Ventilator od CPU-a ti radi na 2000rpm,ako ga ubrzas buka ce ti samo rasti,to ti nije u interesuNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da li je ovo normalno

Ovako sa speedfanom ne mozes regulisati broj obrtaja. Taj program je čisto informativnog karaktera...pronadji neki drugi program...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Da li je ovo normalno
Lion King kaže...

Ventilator od CPU-a ti radi na 2000rpm,ako ga ubrzas buka ce ti samo rasti,to ti nije u interesuNamigiva

pa ovo kuciste sto imam ima jako dobar protok zraka, uvijek je hladno (ko šprica =) ima prednj i stražnji vent tako da zrak stalno cirkulira. Ja bih samo htio smanjiti mozda brzinu onog velikog 120mm otraga.

Ako se ne može sa speed fanom, jel mi mos preporuciti neki drugi program.

Da li mi moze neko odg na pitanje vezano uz temp proca.
Q8200, XFX HD 4870 (512), ASUS P5QL, WD Caviar 500 GB, Kingmax 4 GB (1066), Pioneer DVR-216DBK, Chieftec gamer tower GX-01B, OCZ StealthXStream 500W
17 godina
neaktivan
poseidon6rule kaže...

A temperature... jesu malo su povišene al jbg ipak je na njemu stock cooler i pod 100% opterećenjem... promijeni pastu ak je starija
Ako ga ne klokaš onda nemoraš mijenjat stock, ako mislis kookat obavezno mijenjaj cooler.
Only God (& mod) can judge me
16 godina
neaktivan
poseidon6rule kaže...
Lion King kaže...

pa ovo kuciste sto imam ima jako dobar protok zraka, uvijek je hladno (ko šprica =) ima prednj i stražnji vent tako da zrak stalno cirkulira. Ja bih samo htio smanjiti mozda brzinu onog velikog 120mm otraga.

Probaj staviti spuzvenu izolaciju u kuciste, gumice na nozicama, fanovima, hdd-u, tako da smanjis vibracije.
17 godina
neaktivan

hvala svima na savjetimaCool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice