Monitor se pali gasi

poruka: 1
|
čitano: 795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Monitor se pali gasi

Bok, imam problem s monitorom (barem mislim da je monitor problem), kad prvi put upalim komp on se boota, a tijekom podizanja se pali gasi na način da na jednu sek vidim windows 10 logo da se učitava i na sek postane crn, i tako stalno čak i kad se windowsi podignu i sve dok ne izvadim HDMI kabel i ponovo ga spojim i nakon toga monitor normalno radi, a monitor je LG 24EA53 monitor je star više od 4 godine.

Dok monitor se tako pali gasi, ali ne piše no signal, već se samo pali gasi i u tim trenutcima vidim da su windowsi pokrenuti i da kompjuter reagira kad stisnem windows logo tipku ili ctrl+alt+del i to, a kad izvadim i vratim HDMI kabel komp sasvim normalno radi sve dok ne bude ugašen duže vrijeme, on počne blicat.

Što se tiče kompa općenito dok igram igre ili ga nečim drugim opterećujem temperature su ok, ništa ne trza pretjerano, proc je oko 40tak C, a grafička ovisno o čemu od 50-70C, s tim baš rijetko udari 70C inače se vrti do 60-65C, to su mjerenja Afterburnera.

Što se tiče drivera svi su na posljednjim updateima, s tim da sam radi ovoga napravio clean install drivera grafičke u safe modu.

Na početku sam mislio da je problem s grafičkom i monitorom jer je monitor iz nekog razloga nakon win updatea postavljen na 59hz umjesto 60hz, i tako je radio par dana i danas ujutro kad sam upalio kompjuter opet je počeo monitor zezat, a ostao na 60HZ.

Nažalost nemam drugi monitor da testiram, a danas ću otići kupiti novi kabel.

PC je:

AMD Ryzen 1600X

RX 580 8 gb

16gb rama

Seagate Barracuda 1TB

Corsair 650W napajanje

Matična Gigabyte GA-AB350 Gaming 3

EDIT:

Zamjenio sam kabel i grafičku, problem je u monitoru, jeli ima tko ikakav savjet što mogu učiniti oko toga, pa da ga barem još neko vrijeme mogu koristiti kao drugi monitor?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2019 21:53 (vvombat).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice