Matična se ne boota

poruka: 10
|
čitano: 1.852
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Matična se ne boota

Pozdrav,imam problem sa najvjerojatnije matičnom pločom koja se ne boota tj,kad upalim komp čuju se samo ventovi i svjetli led dioda na kučištu i crni ekran na monitoru,miš također ne svijetli ali nakon kad ugasim napajanje na glavnom prekidaču od psu-a  i opet ga uključim sistem se normalno pokrene i diže windowse.Ponovo ako ugasim komp ista stvar,memorije gpu i hard testirani i u redu sad me jedino zanima dali bi to moglo bit napajanje ili matična polako ide kvragu.I da u biosu sam imao neke čudne vcore voltaže na default postavkama.Procesor je amd athlon x2 64 6000+ brisbane a default vcore mi baca 1.425v i memoriju na 1.9 v.Napajanje je seasonic 550 w.Bios nikad nije flashan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Matična se ne boota

prvo probaj flashat bios. a onda mjenjaj napajanje. iako nebi trebalo bit problema s tim napajanjem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična se ne boota

Al do sada je sve radilo ok sa ovim biosom tako da nebi to trebalo bit barem mislim ali probat ću nemam što izgubit al nekak imam osječaj da matična odlazi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična se ne boota

I da ovo je zadnja verzija biosa kolko vidim za moju matičnu ova kasnije je beta-matična je ga-ma790x-ud4 .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična se ne boota

evo probao flashat bios i ista stvar inače mi je gore bio amd phenom 2 560 be s otključana dva cora i sve radilo ko urica do jučer kad mi se ugasi komp i počelo je bipati dugi bipovi i kad sam pogledao u biosu nakon što sam napravio clear cmos i stavio optimized defaults proc je radio na 1,49v a memorija na 1,9 v tek kad sam smanjio ručno voltažu na 1,35 v (vcore) i memorija je pala na 1,8 v natrag što joj je default voltaža ali se komp opet ugasio nakon 5 min u windowsima pa opet clear cmos i ista pjesma.Stavio sam kasnije athlona 6000+ pa sam uspio nekako osposobit komp da bar mogu na net ali mislim i dalje da je do matične.Jedino me još kopka da nije psu pa zato molim za savjet da ne kupujem matičnu bezveze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Matična se ne boota

Probaj ram izcupati i pokusati je upaliti, ako bipa onda ti maticna "trebala" biti ok, znaci ram ti je otisao

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična se ne boota

Nije ram testirao sam ga sa memory diagnostic i mem86 i sve ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Matična se ne boota

a da ovaj proc ne radi mozda na vecem naponu ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična se ne boota

Samo ako su sva 4 otključana onda ide na 1.4 v a na dva cora radi na 1.35 na 3300ghz provjereno ali i dizao sam ga na 1.4 pa opet isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matična se ne boota

Evoga stigla nova ploča asrock 870 extreme 3 rev 2.0 i stavljen natrag phenom 2 560 otključana sva 4 cora i radi na 4.1 ghz več 10 sati prime 95.Bomba ipak me nije iznevjerio moj seasonic 550 w a gigabyte več krakira po drugi put kaj se tiče ploča,zato pametnom 2 put dosta i gigabyte by-by forewer.Može se zaključat post kaj se mene tiče.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 0:06 ($inke).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice