Komp se ne pali

poruka: 5
|
čitano: 3.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Komp se ne pali

e ovako, problem je sljedeci..Prije par dana sam bio na kompu i igrao ne bas zahtjevnu igru PES 2011, kada se odjednom poceo osjetit smrad iz kompa.

Pokusao sam ga ugasit odma direktno prek gumba al nije moglo te sam ga iskljucio preko prekidaca na napajanju. Par sati nakon toga ga vise nisam mogao 

upaliti, te sam prvo mislio da je napajanje otislo. Danas sam kupio napajanje novo od Corsaira VX450, sve spojio i kad sam ga pokusao upalit..malo se cooler od

procesora zavrtio i stao. Tada sam nakon toga iz maticne iskopcao napajanje za procesor (na slici) i tada se normalno upali graficka i samo se vrti cooler od proca, a beepove

nikakve ne cujem da bi mogao znati u cem je problem. Sad me zanima ako itko zna da li je procesor crko i da li je on uzrok tog problema sto se komp nece palit kad prikopcam 

napajanje za proc. 

A moguce je da je i maticna. Dal da probam s drugom maticnom, a sva sreca imam jos jednu ;)

Moja konfiguracija je:

PROC: Amd Athlon X2 5200+

HDD: Hitachi 320GB

GRAFA: nVidia GeForce 512MB 9800GTX+

RAM: DDR2 Kingmax 3x1 GB 800mHz

MATICNA: MSI K9NU Neo

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 23:46 (beni-Zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Komp se ne pali
beni-Zg kaže...

..

i tada se normalno upali graficka i samo se vrti cooler od proca, a beepove nikakve ne cujem da bi mogao znati u cem je problem.

..

Sad me zanima ako itko zna da li je procesor crko i da li je on uzrok tog problema sto se komp nece palit kad

-što se normalno upali? -ne upali se. Pošto si eliminirao napajanje, vjerojatno je crkla ploča ili procesor (možda nešto treće..)

-ako je crko procesor nema paljenja, jednako je u slučaju kvar bilo koje bitne komponente, pa ovisno o vrsti kvara i miš-tpkovnica...

bipovi bi pomogli (ako je ploča ispravna), provjeri dali imaš zvućnik za ploču (ili na samoj ploči, speaker).

-odspoji sve, baš sve, konektore, diskove, RAM, VGA...

-spoji samo MBO+CPU+Napajanje. -mora bipati, ako ne bipa, 76% da je crkla MBO, 22% CPU i razno..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 23:50 (ihush).
14 godina
neaktivan

zahvaljujem na odgovoru!!

e ovako probao sam odmah spojiti samo MBO+CPU+Napajanje..ne događa se nista, nikakav bip, znaci totalna tisina..jedino kad ukljucim fan od procesora

na maticnu onda se prilikom paljenja malo zavrti samo vent i to je to..znaci vjerovatno MBO ??? 

17 godina
beni-Zg kaže...

zahvaljujem na odgovoru!!

e ovako probao sam odmah spojiti samo MBO+CPU+Napajanje..ne događa se nista, nikakav bip, znaci totalna tisina..jedino kad ukljucim fan od procesora

na maticnu onda se prilikom paljenja malo zavrti samo vent i to je to..znaci vjerovatno MBO ??? 

-nisi potvrdio imaš li spojen zvučnik na MBO, jer bez njega ne možeš čuti bipove.

-cooler se mora spojiti (podrazumjeva se). Dovoljno je par sekundi da pregori CPU.

-ako nema nikakvih drugih odgovora (bipova) tad je CPU ili MBO...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

da imam spojen zvucnik na MBO-u, dok je komp jos radio culi su se bipovi kad je dolazilo do nekih sitnih problema, no sad nista..sutra cu provjerit s novom maticnom pa cu se javit jel proradilo..

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 0:01 (beni-Zg).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice