Komp se gasi

poruka: 14
|
čitano: 2.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Komp se gasi

Upravo mi se počeo gasiti komp kada pokrenem neki clip ili igru. Ne javlja errore. Počeo je tako prije mjesec dana slično ali tada je bilo krivo napajanje (isprobao na drugom kompu i isti simptomi). Sada je unutra novo Corsair 750W napajanje tako da najvjerojatnije nije ono krivo, a i drugačije se ponaša. Umjesto da javi error ili BSOD, on se samo zgasi. Greška u RAMu obično javlja errore, tako da ostaje matična ili jedan od procesora :(? Evo normalno pišem u Windowsima i sl. al pokrenem igru i off.

Inače radi se o kućnom serveru kojeg sam složio prije 5 godina. Tyan K8WE, dva Opterona 275 i već treća grafička negdje, dvije crkle u tom periodu. Ovaj puta nije grafiča jer sam probao drugu i isto. Kako da nađem problem?? Please help!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se gasi

Hmm..Ako se zgasi onda nema dovoljno snage da izdrži konfu?..

Koja je grafa?..

Kakve su temperature?

Dali je napajanje na dodir vruče ili dali jako buči?

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 21:26 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Komp se gasi

Nije to, sigurno. Prije je bilo neko 600W i radilo bar 4 godine ok i onda crklo. Sada je ovo Corsair 750AX, 1200kn ga platio tako da je sigurno dovoljno za konfu. 275ice nisu clockane, znači rade na 2.2Ghz, ni grafa nije bila clockana...al da, čovjek bi reko ko da nema struje, ali sve je ok bilo mjesec dana sa novim napajanjem i sve ove godine sa starim. Temperature grafičke su ok, nekih 60tak stupnjeva. CPU nemam pojma, baš nemam nikakav software za mjerenje. Al da li bi tako mogla porasti temp da se zgasi? Opteroni imaju velike (ne stock) hladnjake i stvarno se ne griju....al mogu i to provijerit. Koji software je najbolji,a da bi pasao za Tyan i Opterone, ako to ima veze?

15 godina
neaktivan
Komp se gasi

AX to mora držati bez muke...Skini HW Monitor i postaj screen shoot...Koje grafičke imas?..Dali ti se ugasi komp pri npr PRIME95 ili Furmark?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Evo poredu screen. Idem probati ova dva programa.

Prije je bila XFX 275 GTX, a sad je privremeno stara 7900 GTX

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 21:44 (Crayox).
16 godina
moderator
Crayox kaže...

Evo poredu screen. Idem probati ova dva programa.

Prije je bila XFX 275 GTX, a sad je privremeno stara 7900 GTX

to je idle ili load?

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :)
15 godina
neaktivan
Komp se gasi

Ja bi rekao idle...A propisana max temperatura(od strane amd-a) je 67...Tako da su vjerovatno u pitanju temperature...Skini hladnjake i izmjeni pastu za početak...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Moguće....danas nisam palio klimu na tavanu...upravo pokrenut Prime95 test paralelno s HWom i max temp jednog je bila 79, drugog 67....to je ipak mislim prevruće za njih. Moram pogledat da li imam paste i sutra ću probat sve zamjeniti.

Hvala na pomoći ljudi! Javim rezultate. Držite fige :)

...ono je idle bilo

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 22:31 (Crayox).
16 godina
moderator
Crayox kaže...

...ono je idle bilo

onda je previsoko definitivno

očisti, promijeni pastu

po potrebi ako je moguće još neki vent u kučište ubaci

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 22:33 (XXX-Man).
17 godina

Ipak je bio još neki problem. Danas sam sve očistio i sad se upali na sek i zgasi odmah. Trebat će negdje na servis. Probao sam izvaditi grafičku van i onda upalit, tad se upali na 5 sekund i onda zgasi. Probao sam dvije grafičke i isto. Također ako stavim grafičku u drugi utor isto se upali na 5 sek. Jedan kondenzator blizu grafičke (ne mora biti, ali izgleda kao dio sklopa za nju) je čudan, kao da je lagano napuhnut i ima sljepljenu prašinu po sebi, drugi ni jedan nema. E sad, da li postoji stvarno pravi servis koji bi mogao taj kondenzator zamijeniti ako je kriv? Ipak je Tyanova, kupljena u Vemilu al prije 6 godina, mislim da ih više ni ne uvoze.

14 godina
neaktivan
Crayox kaže...

Ipak je bio još neki problem. Danas sam sve očistio i sad se upali na sek i zgasi odmah. Trebat će negdje na servis. Probao sam izvaditi grafičku van i onda upalit, tad se upali na 5 sekund i onda zgasi. Probao sam dvije grafičke i isto. Također ako stavim grafičku u drugi utor isto se upali na 5 sek. Jedan kondenzator blizu grafičke (ne mora biti, ali izgleda kao dio sklopa za nju) je čudan, kao da je lagano napuhnut i ima sljepljenu prašinu po sebi, drugi ni jedan nema. E sad, da li postoji stvarno pravi servis koji bi mogao taj kondenzator zamijeniti ako je kriv? Ipak je Tyanova, kupljena u Vemilu al prije 6 godina, mislim da ih više ni ne uvoze.

Kondenzator kupi u Chipoteci i daj nekom tko zna s lemilicom raditi da ti ga zalemi.

Ofc.
17 godina

Znam lemit...ali ne znam da li je stvarno on kriv....hm, mogo bi probat. Tak sad više nemam kaj izgubit.

thx

14 godina
neaktivan
Crayox kaže...

Znam lemit...ali ne znam da li je stvarno on kriv....hm, mogo bi probat. Tak sad više nemam kaj izgubit.

thx

Imas gumb za zahvalit {#}

Ofc.
17 godina

Ne mogu vjerovati ali uspijelo je! Radi komp! Zamijenili smo jedan 1500μF koji je baš puko i dva 820μF koji su bili napuhnuti. Eto, savjet drugima, znači svaki kondić ima kao tri klapnice gore koje su, pretpostavljam, predviđene da prve popuste u slučaju da kondenzator probije. Inače one moraju biti ravne, ako su napuhnute, možda još rade al ne dobro, ako su baš popucale po spojevima onda je gotov.

Ma zapravo evo fotka mojih. Manji je napuhnut, veći je puko.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice