Hlađenje GPU na laptopu

poruka: 22
|
čitano: 9.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Hlađenje GPU-a na laptopu

Pozdrav! Prije par dana mijenjao sam termalnu pastu sa CPU i GPU na laptopu. Sa CPU sam skinuo staru pastu, stavio novu i sve ok.

Na GPU nije bila pasta nego nešto drugo, pretpostavljam thermal pad, skinuo sam i "to", stavio termalnu pastu, ali sam otkrio da ima vise razmaka između pločice i hladnjaka. Nisam izmjerio točno temperature grafičkog čipa, ali osjećam da mi se ventilator počne brzo vrtiti čim pokrenem video na youtubeu ili neki film.

Sad me zanima ima li gdje za kupiti thermal pad ili nešto takvo, što bih mogao staviti između GPU i hladnjaka kako bi se popunio taj prostor i bolje hladio grafički čip.

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hlađenje GPU na laptopu

Možda kakav tanki komadić aluminija i između toga pastu..

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Hlađenje GPU na laptopu

aluminijska folija. il jace stisni hladnjak. bilo je na mom procesoru aluminijska folija ali sam je mako stavio termalnu i jace stisno vide ALI OPREZNO i ljepo hladi ko bebica

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje GPU na laptopu

nemam bas pri ruci nikakav mali komadic aluminija, ali probat cu ako ne uspijem drugačije. hladnjak sam stisnuo do kraja, ali svejedno ima lufta. ovo sa aluminijskom folijom nisam bas najbolje razumio, mislis da stavim foliju između hladnjaka i GPU-a, omotam oko hladnjaka, ... ili nesto trece?! mozes malo pojasniti, hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 23:27 (jocker'86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje GPU na laptopu

uzmi aluminijsku foliju od mame za kuhanje. i stavi kockicu na bazu hladnjaka. znaci termalnu na to kockicu list aluminijske folije. i opet termalna i na gpu. nemoj omotat nego samo kockica velicine gpu chipa na bazu hladnjaka znaci ide gpu>pasta>list alu folije>termalna>hladnjak

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Hlađenje GPU na laptopu
jocker'86 kaže...

nemam bas pri ruci nikakav mali komadic aluminija, ali probat cu ako ne uspijem drugačije. hladnjak sam stisnuo do kraja, ali svejedno ima lufta. ovo sa aluminijskom folijom nisam bas najbolje razumio, mislis da stavim foliju između hladnjaka i GPU-a, omotam oko hladnjaka, ... ili nesto trece?! mozes malo pojasniti, hvala!

Pa imaš u svakom slučaju mogučnost ebay-a...

i to dvije mogučnosti:

1. kupiti termalnu traku i nalijepiti je

2 kupiti komadić bakra, kojeg na ebayu prodaju u svim dimenzijama upravo za takve stvari.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Lacko kaže...

uzmi aluminijsku foliju od mame za kuhanje. i stavi kockicu na bazu hladnjaka. znaci termalnu na to kockicu list aluminijske folije. i opet termalna i na gpu. nemoj omotat nego samo kockica velicine gpu chipa na bazu hladnjaka znaci ide gpu>pasta>list alu folije>termalna>hladnjak

budem sad probao, nadam se da ce pomoci {#}

17 godina
protjeran
Hlađenje GPU na laptopu
''how yes no''
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
rooswelt1991 kaže...

Pa imaš u svakom slučaju mogučnost ebay-a...

i to dvije mogučnosti:

1. kupiti termalnu traku i nalijepiti je

2 kupiti komadić bakra, kojeg na ebayu prodaju u svim dimenzijama upravo za takve stvari.

To sam prvotno i mislio, ali mi se neda čekati 2, 3 tjedna dok mi ne dođe. {#} Probat ću ovo sa folijom, pa ako pomogne nije frka, mogu i pricekati dok ne dođe nešto bolje {#}

15 godina
mierda-del-torro kaže...

baš na to sam i mislio, još je iz poljske, trebalo bi i stici brzo {#}

14 godina
protjeran
Hlađenje GPU na laptopu

Ima ti ta termalna folija u svim pc napajanjima.Nalazi se izmedu hladnjaka sa tranzistorima i schottky diodama.Ima minimalno 6 komada.

Semtex H brzinom od 7.4 km/s ubija sve dušmane.

1 0 hvala 0
17 godina
Hlađenje GPU na laptopu

Thermal padova ima na večini stock hladnjaka grafičkih kartica. Recimo referentni HD 3850, 4850...

Nađeš nekoga tko je mijenjao hladnjak na grafičkoj i vrlo vjerojatno ima koji termal pad.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hlađenje GPU na laptopu

iz poljske ti to od ovog selera dolazi za 8 dana.

ja sam kupovao.

''how yes no''
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hlađenje GPU na laptopu

Bakreni lim, foliju ne tanka je a u ostalom bakar ima bolja svojstva

O kojem je laptopu riječ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mierda-del-torro kaže...

iz poljske ti to od ovog selera dolazi za 8 dana.

ja sam kupovao.

naručiti ću i ja od njega, izdrzat cu tih tjedan dana {#}

lucco85 kaže...

Bakreni lim, foliju ne tanka je a u ostalom bakar ima bolja svojstva

O kojem je laptopu riječ?

laptop je acer aspire 5535 {#}

16 godina
Hlađenje GPU na laptopu

Pa moras provjerit jesili pravilno namazao pastu,jel pravilno cooler nasjeda na čip od grafičke,jel one stezice na hladnjaku dobro drze......Mislim ima tu milijardu varijanti na tebi je da ih provjeris onoliko koliko si u mogucnosti.....Ja ti preporucujem odnesi laptop do najblizeg servisa i stvar rijesena bolje nego da se ti mucis svaki dan sta bi moglo bit.....{#}

Softwer

0 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje GPU na laptopu

eh,trebao si pazit,nisu thermal padovi bezveze debeli,ugl mislim da imaš u linksa za uzet set tih padova,pa zamijeni,možeš improvizirat ovo s folijom al mi ne zvući privlaćno, i pazi,ako ima razmaka između hladnjaka i ćipa znaći da uopće nema kontakt, dakle pregrijat će se i izgorit instantno!

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

eh,trebao si pazit,nisu thermal padovi bezveze debeli,ugl mislim da imaš u linksa za uzet set tih padova,pa zamijeni,možeš improvizirat ovo s folijom al mi ne zvući privlaćno, i pazi,ako ima razmaka između hladnjaka i ćipa znaći da uopće nema kontakt, dakle pregrijat će se i izgorit instantno!

Jel može link iz linksa, ja sma tražio, ali nisam našao...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
rooswelt1991 kaže...
athlon64 kaže...

ako nema nema, znam da sam jedan put gledao i bilo je ,jbga, nemaju trenutno ni artick mx4 a ja ocu kupit jednu -.-

15 godina
Softwer kaže...

Pa moras provjerit jesili pravilno namazao pastu,jel pravilno cooler nasjeda na čip od grafičke,jel one stezice na hladnjaku dobro drze......Mislim ima tu milijardu varijanti na tebi je da ih provjeris onoliko koliko si u mogucnosti.....Ja ti preporucujem odnesi laptop do najblizeg servisa i stvar rijesena bolje nego da se ti mucis svaki dan sta bi moglo bit.....{#}

Ma sve je ok {#} Dobro sam sve napravio, nije prvi put, samo što ima malo lufta između hladnjaka i GPU-a, pa se ventilator malo brže vrti kod gledanja filmova, youtube.. Izdržat ću tjedan dana bez toga na laptopu {#}

athlon64 kaže...

Da, znam da nisu debeli bzvz, ali mislio sam da nije tako veliki razmak, tj. da će pasta to popuniti {#} Neću improvizirati, naručit ću večeras ovaj pad iz Poljske, pa se nadam da će brzo doći {#}

rooswelt1991 kaže...

Nema u linksu, tražio sam i ja na stranici, pa sam zvao prije pol sata, ali nemaju... Imaju samo termalno ljepilo {#}

15 godina
athlon64 kaže...

Da, znam da nisu debeli bzvz, ali mislio sam da nije tako veliki razmak, tj. da će pasta to popuniti {#} Neću improvizirati, naručit ću večeras ovaj pad iz Poljske, pa se nadam da će brzo doći {#}

nije baza da pasta popuni vec hladnjak mora jako pritisnut kad ti staviš vide i onda raširit pastu u tankom sloju, a ne da bude 2mm paste između i da nema pritiska.

15 godina
athlon64 kaže...

nije baza da pasta popuni vec hladnjak mora jako pritisnut kad ti staviš vide i onda raširit pastu u tankom sloju, a ne da bude 2mm paste između i da nema pritiska.

Nema 2mm paste i zrak između, ima "zrno riže" koje hladnjak nije stisnuo i nije se raširilo u tankom sloju, kako bi trebalo biti i kako je na CPU-u.. Zbog toga mi i treba thermal pad, kako bi ga hladnjak lijepo pritisnuo, oblikovao i hladio kako Bog zapovjeda {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice