HDD problem

poruka: 11
|
čitano: 1.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HDD problem

E načisto ću poludeti imam tu jedan WD disk od 500Gb (nažalost  tu je brdo meni bitnih stvari) koji win7 odjednom nevidi, ništa nepostoji čak pri podizanju sistema usporava rad. Interesantno je to što ga u BIOS-u imam stoji tamo sav sretan i verovatno mi se smeje slatko. Ima li ko rešenje za ovo, makar da povadim podatke pa ako treba posle ću da ga tresnem o zid.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD problem

Pokusaj ga naci u CMD-u

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD problem

Nevidim ga ni u CMD, on radi oseti se pod rukom neznam dali bi neki drugi OS pomogao

0 0 hvala 0
16 godina
RE: HDD problem

-dali ga vidi windowsov disk manager? dali je već imao dodjeljeno slovo u sedmici? Moguće da mu samo treba dodati 'slovo'...

-može li neki soft za SMART pročitati stanje?

Ako je uredno radio, onda provjera kabela, čak obično prekapčanje.. dok radi ima šanse za doći do podataka,

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

imao je dve particije i radilo je bez problema, promenuo sam i kablove (jedan pokušaj) ali ništa, neznam koji SMART soft bi mi preporučili,  stavio sam ga i u drugi komp  koji ima isto win7 ali se isto dešava

17 godina
HDD problem

HD Tune ti moze citati SMART status. 

Vjerovatno ti je crko disk.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

EASUS darta recovery je video jednu particiju ali nisam imao pristup njoj, pretpostavljam da bih trebao da ga formatiram ali kako

17 godina
HDD problem

Pa jel vidis disk u disk manageru

control panel > administrative tools > computer manager > disk management

tamo ga mozes reparticionirat, formatirat i onda radi rescue podataka.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne tu ga nevidi, vidi ga samo u biosu i taj EASUS

16 godina
HDD problem

-izgubio si particiju, dešava se. Obično na USB disku ako se isključuje prije reda.. na internom samo ako odlazi.

Program za diagnosticiranje ''Hard Disk Sentinel'' ti može dati sve bitne podatke (ako uspije pročitati disk).

EASEUS (Partition Master), može vratiti particiju (recovery). Ako on nemože, najbolje šanse ima GetDataBack-NTFS, ima na MiniPE-XT Digiwiz i sl., u ostalih alata. Često moraš kreirati novu particiju, pa tek onda vratiti staru.. to radiš samo ako ostali pokušaji ne prolaze.

.. i sretno :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uh pokušaću hvala u svakom slučaju. Verovatno ću da probam i na XP-u ili Linux-u

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice