E načisto ću poludeti imam tu jedan WD disk od 500Gb (nažalost tu je brdo meni bitnih stvari) koji win7 odjednom nevidi, ništa nepostoji čak pri podizanju sistema usporava rad. Interesantno je to što ga u BIOS-u imam stoji tamo sav sretan i verovatno mi se smeje slatko. Ima li ko rešenje za ovo, makar da povadim podatke pa ako treba posle ću da ga tresnem o zid.
HDD problem
- poruka: 11
- |
- čitano: 1.843
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pokusaj ga naci u CMD-u
Nevidim ga ni u CMD, on radi oseti se pod rukom neznam dali bi neki drugi OS pomogao
-dali ga vidi windowsov disk manager? dali je već imao dodjeljeno slovo u sedmici? Moguće da mu samo treba dodati 'slovo'...
-može li neki soft za SMART pročitati stanje?
Ako je uredno radio, onda provjera kabela, čak obično prekapčanje.. dok radi ima šanse za doći do podataka,
imao je dve particije i radilo je bez problema, promenuo sam i kablove (jedan pokušaj) ali ništa, neznam koji SMART soft bi mi preporučili, stavio sam ga i u drugi komp koji ima isto win7 ali se isto dešava
HD Tune ti moze citati SMART status.
Vjerovatno ti je crko disk.
EASUS darta recovery je video jednu particiju ali nisam imao pristup njoj, pretpostavljam da bih trebao da ga formatiram ali kako
Pa jel vidis disk u disk manageru
control panel > administrative tools > computer manager > disk management
tamo ga mozes reparticionirat, formatirat i onda radi rescue podataka.
ne tu ga nevidi, vidi ga samo u biosu i taj EASUS
-izgubio si particiju, dešava se. Obično na USB disku ako se isključuje prije reda.. na internom samo ako odlazi.
Program za diagnosticiranje ''Hard Disk Sentinel'' ti može dati sve bitne podatke (ako uspije pročitati disk).
EASEUS (Partition Master), može vratiti particiju (recovery). Ako on nemože, najbolje šanse ima GetDataBack-NTFS, ima na MiniPE-XT Digiwiz i sl., u ostalih alata. Često moraš kreirati novu particiju, pa tek onda vratiti staru.. to radiš samo ako ostali pokušaji ne prolaze.
.. i sretno :)
Uh pokušaću hvala u svakom slučaju. Verovatno ću da probam i na XP-u ili Linux-u