Hard disk se objesio

poruka: 17
|
čitano: 3.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hard disk se objesio

Nakon višegodišnjeg druženja, hard disk mi odlučio promijeniti radne navike. Danas se prilikom rada pojavila poruka

Third Master Hard Disk Error

Press F1 to resume

Nakon F1, pojavio se ekran s naslovom

Bios setup utility

Nisam čačkao mečku oko bios-a, nego sam na ESC. Nakon toga otvorilo se

Reboot and select proper Boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

Može li netko reći o čemu je ovdje riječ? Je li hard otišao u vječna lovišta, ili će se moći pristupiti podacima s njega?

Unaprijed hvala! 

Kad sve ostalo propadne, pročitajte upute.

0 0 hvala 0
16 godina
Hard disk se objesio

"Third master hard drive error in 99% of cases indicates one of two things:

1.) an issue with the optical drive (CD/DVD/Blu Ray Drive). If you were to remove the drive or disconnect it it SHOULD boot normally.

or

2.) The operating system has been corrupted. In which case you'd put in your windows CD to boot into the advanced recovery console and run the fixboot command.

Microsoft instructions found here: http://support.microsoft.com/kb/927392

The way to know for sure is to go into your BIOS and look at the boot order, whatever is #3 is causing the issue."

Probaj ovo pa javi, pozdrav.

WithSkill
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Hard disk se objesio
Marko_244 kaže...

Dobro da ti se nešto drugo nije objesilo. {#}

ps. Možeš probati disk spojiti na drugi PC koji ima svoj disk i win,

pa tamo vidjeti da li mu možeš pristupiti.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 21:02 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Hard disk se objesio

Što se tiče bootrec.exe - ima li ta opcija u WinXp? Taj je OS na računalu, a u ovom tutorialu riječ je samo o Win7 i Vista. Opcija sa pržilicom pokazala se neuspješnom, nažalost.

0 0 hvala 0
16 godina
Hard disk se objesio

Probaj u BIOS-u resetirati postavke (restore to defaults), zatim boot-at u winse odabirom harda na boot menu.

Ako to neće ići, uzmi CD od XP-a i kreni postupak kao da ideš instaliravat Winse, samo što ćeš odabrati repair my windows.

Ako to ne uspije, onda je najvjerojatnije problem u hardu, probaj staviti svježe windowse.

Ako ništa od navedenog ne radi, onda je hard najvjerojatnije otišao u vječna lovišta i tu si ne možeš pomoći.

Poz 

WithSkill
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hard disk se objesio

Pozzz, imam i ja nekih problema sa kompom već godina dana, najvjerovatnije sa hard driveom, ali bih volio potvrdu, problem je bio u  tome što mi je se u radu komp samo zamrzne, ispočetka rijetko ali je se počelo dešavati se češće, pogotovo u  prvih 10 minuta rada i u većini slučajeva nije htio da se odmrzne a kad se neće da odmrzne, ja ga ugasim na dugmu za paljenje, skinem poklopac od kućišta i ištekam hard drive, onda ga upalim bez njega, kad sam to napravio piše mi da ubacim boot media, e kad mi to napiše, ugasim komp i onda spojim hard drive. I tada kada ga upalim, on počne učitavati windows, ali ga smrzne na par minuta i onda ga odmrzne, ali ga na kraju učita i tada komp više nema problema u radu, sve do sljedećeg paljenja, a sad mi je se stvorio veći problem, neće mi da očita hard drive nikako, vraćao sam i bios u default, ali neće nikako. Hard drive mi se upali, ali dok mi podigne bios on se resetira, uopće neće da pokrene sustav, pa mene zanima da li je baš do njega, jer ako je do njega da znam, da ga promijenim, da ne bih džabe uzimao i plaćao novi ako nije do njega.Da napomenem SATA je hdd, a proizvođač je Western digital

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Hard disk se objesio
iko92 kaže...

Pozzz, imam i ja nekih problema sa kompom već godina dana, najvjerovatnije sa hard driveom, ali bih volio potvrdu, problem je bio u  tome što mi je se u radu komp samo zamrzne, ispočetka rijetko ali je se počelo dešavati se češće, pogotovo u  prvih 10 minuta rada i u većini slučajeva nije htio da se odmrzne a kad se neće da odmrzne, ja ga ugasim na dugmu za paljenje, skinem poklopac od kućišta i ištekam hard drive, onda ga upalim bez njega, kad sam to napravio piše mi da ubacim boot media, e kad mi to napiše, ugasim komp i onda spojim hard drive. I tada kada ga upalim, on počne učitavati windows, ali ga smrzne na par minuta i onda ga odmrzne, ali ga na kraju učita i tada komp više nema problema u radu, sve do sljedećeg paljenja, a sad mi je se stvorio veći problem, neće mi da očita hard drive nikako, vraćao sam i bios u default, ali neće nikako. Hard drive mi se upali, ali dok mi podigne bios on se resetira, uopće neće da pokrene sustav, pa mene zanima da li je baš do njega, jer ako je do njega da znam, da ga promijenim, da ne bih džabe uzimao i plaćao novi ako nije do njega.Da napomenem SATA je hdd, a proizvođač je Western digital

Pozdrav, prije bih rekao da imaš problema sa matičnom nego sa hardom. Imao sam sličan problem u radu, samo se zamrzne i ništa ne možeš osim restarta. Koji put mi je očitao windows iz prve a koji put iz 10-og pokušaja (restarta se sam). Detaljnom analizom sam vidio da na matičnoj imam jedan napuhani kondenzator. 

Možeš probati sa drugim SATA utorima na matičnoj, ali prvo pogledaj na matičnoj ako ima napuhanih kondenzatora (meni je bio napuhan odmah ispod grafičke).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hard disk se objesio

Hvala na odgovoru, oprobao sam spojiti na drugi konektor dns već, ali opet neće samo mi očita CD drive... i gledao sam kondezatore kad mi ga zamrzne, da ih malo "prodrmam" , neće li mi proraditi i svi mi se čini okey i da napomenem prestane mi blinkati i ona crvena lampica, dok sustav ponovo ne počne raditi. Evo slike na koju lampicu mislim http://oi61.tinypic.com/2wlyqu0.jpg

0 0 hvala 0
13 godina
Hard disk se objesio

skini hard disk sentinel i skeniraj hard

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Hard disk se objesio

To je normalno kada ti komp zablokira da crvena lampica ne radi jer u biti ne radi:). I mrdanje kondenzatora neće pomoći ako nema napona ili čega već:). 

Ti ćeš najbolje znati u čemu je problem, na daljinu je teško pomoći, preporuka je da nekako istestiraš matičnu ako si u mogućnosti.

Kad sam imao taj problem onda nisam znao puno o kompovima, bio mlad i neiskusan i prijatelj "stručnjak" mi je preporučio da kupim novu grafičku šta sam i napravio ali je problem ostao.

Jedino možeš testirati komponentu po komponentu dok ne otkriješ uzrok, ja sam samo napomenuo da sam imao problema s matičnom, možda postoji sličan problem s nekim drugim hardwareom.

Sretno!{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hard disk se objesio

a problem je u tome što mi neće sada da digne sustav nikako ima 3 dana, skenirao bih ja disk sa HD Tune, ako se ne upali bar jednom u sljedećih par dana da to napravim, odnijet ću ga u neki servis pa neka oni gledaju šta je, samo što mi neće biti jeftino, ali etoooo kad nemam drugog izbora, šta ću :/ I još mi je palo sada napamet, kada igram neku igru, ne smrzne ga, a jesam li na internetu upalio youtube, fb i još nešto pogotovo u prvim minutama rada, sigurno će zablokirati

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iko92 kaže...

a problem je u tome što mi neće sada da digne sustav nikako ima 3 dana, skenirao bih ja disk sa HD Tune, ako se ne upali bar jednom u sljedećih par dana da to napravim, odnijet ću ga u neki servis pa neka oni gledaju šta je, samo što mi neće biti jeftino, ali etoooo kad nemam drugog izbora, šta ću :/ I još mi je palo sada napamet, kada igram neku igru, ne smrzne ga, a jesam li na internetu upalio youtube, fb i još nešto pogotovo u prvim minutama rada, sigurno će zablokirati

Probaj dignut neki linux live cd/usb.

--------------------------------------------------------------------------------------------
10 godina
odjavljen
Hard disk se objesio

Probaj još ovo (vezano uz restart, ne zamrzavanje):

Iskopčaj reset sw na matičnoj, pusti samo power (od kućišta žice).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo oprobao sam i to, ali ništa i dalje isto.... poslušat ću i ovaj savjet gore od korisnika Zero, nemam šta izgubiti

Edit: poslušao sam savjet, skinuo sam sebi na USB tj. na memory card (pošto sam negdje zagubio USB) Slax od Linuxa i kad sam upalio comp, trebalo je čekati par minuta dok mi se pokrene boot meni, ali kad mi je se pokrenuo opet mi je izbacilo od uređaja samo CD disk i USB, znači HDD nije opet očitao, kad sam pritisnio da mi učita iz USB-a sve je lijepo krenulo, samo mi je bio nejasan sistem, nisam ga skroz znao pokrenuti, ali nije bitno, bitno je da sam vidio da HDD opet ne učitava, znači sigurno je otišao

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 20:13 (iko92).
16 godina
neaktivan
Hard disk se objesio

Zahvaljujem svima na pomoći, problem riješen kupnjom novog hard diska. :) Nepopravljivo je vrisnuo, nije mu bilo pomoći.

Hvala još jednom! {#} 

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Čestitam, neka si uspio svoga riješiti, morat ću i ja svoga zamijeniti, otišao mi je skroz, ali mi je problem zamrzavanja ostao, dns sebi na laptopu skinuo na Live CD od Linuxa operativni sistem Puppy (vrlo jednostavan i brz, a ima dosta u sebi ugrađenih softvera) razlog što sam njega skinuo je u tome što ne zauzima ni 200 MB, a ne treba hard disk za rad,jer sve može može stati na RAM memoriju i to mi sviđa, jer tada je jako brz. Ali u dva navrata mi je se desilo smrzavanje, i to mi se čini da je od strane procesora problem, jer taj sistem ima ikonu u kojoj pratiš rad procesora i netom prije nego sto ce se smrznuti pokazalo je na grafikonu kako njegovo preopterećenje odjednom skocilo, eto bas imam srece, morat cu hd mijenjati i najvjerovatnije procesor :/
16 godina
neaktivan
Hard disk se objesio

Provjeri temperature prije, i napravi test diska (imaš i SMART check, samo ne znam di se na puppy nalazi, mogu ti objasnit za ubuntu).

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice