Grafička(?), problem

poruka: 39
|
čitano: 7.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
NVIDIA GeForce 8600 GT

Pozdrav svima, imam mali problem i mislim da je riječ o grafičkoj kartici. Dakle, moj kompjuter se ugasi sam od sebe, ali ne na način da ide start>turn off computer>turn off, nego se jednostavno ugasi, kao da je neko na onom prekidaču na napajanju prebacio na 0.

Kada se moj kompjuter ugasi? Najviše se ugasi onda kada se rade neke grafički zahtjevnije stvari, tipa gledanje videa, igranje igrica(npr Titan Quest, Minecraft, itd.), čak i rad u Photoshopu, obrada videa, i slično.

Već sam promjenio napajanje, a pošto imam dvije RAM kartice(svaka od 512MB), malo sam iskopčao jednu i pustio drugu da radi i obratno, ali to nije ništa promjenilo. Zato smatram da je riječ o grafičkoj kartici ili ako ne to, onda matična ploča.

Također, uz Windows XP SP2 koristim i Ubuntu 10.04 i ista stvar se događa, tako da pretpostavljam da problem nije u softweru ili driverima.

Zamolio bih one koji se razumiju bolje mene da mi daju neki savjet ili pokušaju riješit problem na ovjde navedenim stvarima. Zahvaljujem unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Grafička(?), problem

Mozda ti se procesor pregrijava ! Pogledaj kakve su ti temp. za vrijeme rada racunala s HW Monitorom ! Ispuni " Moj PC " !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Grafička(?), problem

pogledao sam i pratio sam i to, temperature su sasvim normalne. Jednom sam imao taj problem i svaki puta kada bi palio komp pisalo bi mi na onom prvom screenu overclocking error ili tako nešto, ali onda sam samo ispuhao kompjuter i napajanje sa kompresorom i sve je bilo u redu. Također sam i ispuhao kompjuter nakon što su se počeli događati ti problemi, ali je i dalje isto.

15 godina
Grafička(?), problem

A kaj si clockao proc ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sada sam tek skužio...lol, procesor, grafička i još neš, samo malo da nađem.

Adapter: ACPI interface
Vcore Voltage:     +1.33 V  (min =  +0.85 V, max =  +1.60 V)
 +3.3 Voltage:     +3.34 V  (min =  +2.97 V, max =  +3.63 V)
 +5 Voltage:       +5.14 V  (min =  +4.50 V, max =  +5.50 V)
 +12 Voltage:     +11.88 V  (min = +10.20 V, max = +13.80 V)
CPU FAN Speed:    2556 RPM  (min =    0 RPM)
CHASSIS FAN Speed:   0 RPM  (min =  800 RPM)
POWER FAN Speed:     0 RPM  (min =  800 RPM)
CPU Temperature:   +55.0°C  (high = +60.0°C, crit = +95.0°C) 
MB Temperature:    +38.0°C  (high = +45.0°C, crit = +95.0°C) 

nouveau-pci-0400
Adapter: PCI adapter
temp1:       +59.0°C  (high = +100.0°C, crit = +110.0°C) 

evo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 17:37 (pomoczibite).
13 godina
neaktivan
Grafička(?), problem

Pozdrav.Imam grafičku Nvidia geforce 9600 gt i sumnjam da mi ona radi problem.Sada neznam dali je crkla ili je ipak možda nešto drugo.Otprilike prije tri mjeseca mi se pojavljival bsod i komp se resetirao,a sada prije mjesec dana se kompjutor počeo resetirati bez pojave plavog ekrana smrti.To je trajalo otprilike tjedan dana kada mi se počeo resetirati svakih petnaestak minuta pa sam prešao na safe mode.Na safe modu je radio bez problema.Palo mi je na pamet da probam u device menageru isključiti softvare od grafičke i da probam natrag u normal mod.Poslije toga je opet komp radio bez problema.Na netu sam skinuo najnoviji driver i pokušao sa njim ali se komp opet resetirao tako da sam opet drivera isključio i sada radim bez njega.Komp se ne gasi ali me sada zanima šta je to sa grafičkom.Dali je otišla ili me moža hebe čipset na matičnoj ploči.Plz help.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Grafička(?), problem

Za početak vrati sve postavke u BIOSU na default.

Znači, bez klokanja procesora ... ili grafičke.

Trebalo bi tada biti u redu.

Kod mene je bio isti problem - preveliki overclock...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

- probaj staviti najnoviji FIRMWARE za grafičku

- probaj staviti najnoviji FIRMWARE za matičnu ploču

13 godina
neaktivan

oke, hvala Tiger, ako ne bude radilo javim, sa tim, da svaki puta kada se ugasi mu treba sve više i više vremena da se upali i Windowsi i Ubuntu.

13 godina
neaktivan

napravio sam kako si rekao, ali i dalje se gasio. Sada sam stavio na manual i apsolutno sve na minimum, malkoc je sporiji, ali se ne gasi uopće. Trebam sada samo nać nešto između da se ne gasi, a da radi kolko tolko brzo. Hvala.

13 godina
neaktivan

Evo mene natrag, reinstalirao sam windowse, više ubuntu niti nemam, apsolutno sve kaj se moglo u BIOSU staviti na minumum kaj se tiče frekvencije i voltaže ja sam stavio na minimum i što se dogodilo, moj komp se i dalje gasi. :(

Zanima me samo jeli otišla grafička kartica ili cijela matična ili pak procesor? Pa ako bi neki znalac iz svega ovdje navedenog mogao donjeti neki zaključak bio bih mu jako zahvalan.

16 godina
neaktivan
Grafička(?), problem
Ništa nemoj stavljat na minimum nego resetiraj BIOS da ti se na default vrati. Onda nam daj temperature procesora.
Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Grafička(?), problem

Meni liči na klasičan primjer pregrijavanja neke komponente.Najviše sumnjam na grafičku karticu,. Stoga skini MSI Afterburner, nakon instalacije ostavi ga upaljenog i zaigraj nekakvu noviju igru 5-10min.Nakon što izađeš iz igre, pogledaj u MSI-u max temp. svoje grafe.Možeš nam to i postat ovdje. Uglavnom na ovim ljetnim temperaturama sve više dolazi do pregrijavanja, pa bi bilo dobro skinuti i Speedfan program te podesiti ručno vrtnje svojih ventilatora, pogotovo grafe i proca.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 12:52 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nj0fra kaže...
Ništa nemoj stavljat na minimum nego resetiraj BIOS da ti se na default vrati. Onda nam daj temperature procesora.

Bio sam i to napravio, ali onda se odmah gasi, no budem napravio još jednom. :)

Evo šta kaže MSI nakon malo igranja: http://img831.imageshack.us/img831/1861/32749593.jpg

ovo pokazuje Speedfan kada kompjuter miruje: http://img694.imageshack.us/img694/3289/hmmmvd.jpg a ovo dok recimo igram minecraft, kod kojega se gasi komp.

http://img72.imageshack.us/img72/7563/hmmmmt.jpg

15 godina
Grafička(?), problem

Mislim da nista tu nije pretjerano... Ja bih rekao da po ovim vrucinama napajanje zeza.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nije napajanje, kupio sam i stavio novo i dalje se gasi. Jedino ako je i u tom novom isti problem u što čisto sumnjam.

16 godina
neaktivan
Grafička(?), problem

jednostavno.... grafička ti se pregrije jer ne radi dobro hladnjak na njoj...

igraš igre i ugasi se brzo, a kad ne igraš igre ugasi se nakon nešto dužeg perioda....

grafička buraz, grafička ;)

samo da ti velim imao sam punoooo puta susret sa takvim problemom, i uvijek je problem bio isti....  grafička se pregrijavaaaa ;)))

razlog? hladnjak, kuler ili kako god hoćeš to nazvati, ti ne radi, ili problem nastao u samoj ''arhitekturi'' kartice... ali nema veze...

nisi se uopće morao zezati sa ostalim stvarima, grafička je problem

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 13:00 (satara).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

stavio sam novu grafičku, pregrijala se nakon nekih 20 minuta, stavio sam sve u biosu na default. kada sam je izvadio bila je vruća, jako. Mislim da je stvar u matičnoj ploči onda, agree?

13 godina
neaktivan

Ne, zašto bi matična bila problem ako se grafa pregrijava?!

Daj screensgoot kad su komponente pod opterećenjem. temperature u IDLU ništa ne znače.

Nemaš ispunjen "MOJ PC"-daj ispuni da znamo o kojim se komponentama radi, zar je to takav problem?

Grafa se pregrijava iz 2 razloga-imaš shit kućište u kojem nema protoka pa se grafa kuha unutra ili imaš shit cooler na grafi  koji ne radi dobar posao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 14:38 (aceton).
13 godina
neaktivan

Ne znam, možda je nešto na njoj krivo što dovodi do pregrijavanja...

Kako da ti dam screenshoot komponenta pod opterećenjem?

Evo, samo minutu. :)

u kućištu ima protoka, jer sam ga ostavio otvorenog na sredini stola i sve razmaknuo oko njega. I kaj se hladnjaka tiče, samo najednom hladnjak ne radi na dvije grafičke? Na ovoj mojoj(NVIDIA GeForce 8600 GT) se komp počeo gasiti pred neka 3 tjedna, a danas sam isprobao grafu od bratića koja usput rečeno njemu radi bez ikakvih problema i ne pregrijava se. Stavim u svoj i ugasi se za 10-15 minuta i još na njoj možeš vodu kuhat. :/

13 godina
neaktivan

Instaliraj HW monitor i pokreni ga-imaš minimalne vrijednosti, trenutne i max.

Pusti da HW monitor radi u pozadini i pokreni neku igru, odigraj 10ak min., pa pogledaj koje su max vrijednosti koje HW monitor očita.

I dalje nemaš potpuno ispunjen "moj PC"

Navedi još koja je matična, koje napajanje i kućište?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 20:19 (aceton).
13 godina
neaktivan
Grafička(?), problem

Iskreno i ja sam ti imo problem komp se gasio sam od sebe.. u pitanju su bili ramovi a nikakva graficka i te gluposti ..jer kad se grafa pregrije komp se smrzne sjecam se kad sam na jednoj grafi 110 stupnjeva bilo xD..ugl taj problem sam rijesio tako da sam stavio memtest 2 sata i nakon toga sve je radilo super .. probaj mozda pomogne samo izvadi ove ramove i malo ispusi i zamijeni za svaki slucaj ... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo instalirao HD monitor, sada ćemo vidjet.

Taman sam krenuo pisat, al onda sam skužio da moram ić. lol

već sam bio se igrao sa RAM-ovima, izvadi jednu, pusti drugu da radi, obratno, promjenit strane, jedno vrijeme je radio 5h u komadu i mogao sam igrat igrice npr, al onda se ugasio i dalje se opet gasio po starom.

http://img21.imageshack.us/img21/5290/asddvw.jpg  nakon 20 minuta igranja minecrafta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 15:27 (pomoczibite).
13 godina
neaktivan
Grafička(?), problem

ako ti povremeno radi dok mjenjas ramove osla maticna imo isti takav slucaj xD... mislili smo da su ramovi ali onda bi izadili jedan i pustili drugi sve super i nakon nekog vremena se ugasi i nemoze upalit..osla ti maticna defiitivno

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hmmm, moglo bi biti, sada mi se recimo gasio, stavio sam drugu pa se ne gasi...ah 'ko će ga znat. hahah, i tako je vrijeme da ga se malo pojača. :D

16 godina
neaktivan

gle matična ne odlazi samo tako... možda je i napajanje neispravno... jer od neispravnog napajanja može 'otić' bilo šta bilo kada.

baš sam imao u petak slučaj da se matična pregrijavala, bila vruća... pa se tako i ram i grafička pregrijavali... razlog: neispravno napajanje.

stavio drugo napajanje i sve štima

13 godina
neaktivan

ne čitaš postove od prije, ja sam napajanje već promjenio, isto tako sam stavio novu ispravnu grafičku koja se također pregrijavala, a ovo sa RAM karticama da malo radi malo ne kada ih se prekopčava si vjerujem pročitao.

13 godina
neaktivan
Grafička(?), problem

posto ti kazem ovo sa ramovima ako ti tako malo radi a malo ne to se meni desilo ali ako zelis iskljucit ramove stavi memtest i pusti ga dva sata ..meni se deislo da su ramovi bili problem i pokrenuo mem test dva sata i nakon toga nije bilo nikakvog problema ..cudno ali istinito probaj sa mem test dva sata i onda budi na njemu ako se nebude gasio znaci da je malo trebalo ramove ajmo rec isforsirat 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grafička(?), problem

kakva grafička-pogledaj si kolka ti voltaža proca-ak je hw dobro očital-premala ti voltaža procesora--zato ti se gasi komp,jel kod malojačega opterečenja nedobije dovoljno struje procesor!!!

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 0:32 (bahrija).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

oke, budem stavio onda mem test. :)

kako onda objašnjavaš to da se komp gasi brže kada povećam voltažu i frekvenciju u biosu, tj. kada stavim na normalno. Sada je sve smanjeno i gasi se mnogo manje nego inače - samo kod npr. igrica.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice