Grafa se ne slaze s plocom?

poruka: 17
|
čitano: 2.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
pitanje, jel moguce da neke grafe ne rade na nekim plocama??
recimo, 9800gt, i 4870 da ne radi na MSI plocama?... tj tocnije msi gf615m-p33
koja bi trebala bit ono..low low end...
jer, prvo sam kupio 9800gt, koja je kod lika radila, ja vidio svojim ocima,, dodjem doma , ne radi..uzeo xfx 450 napajanje,isto sranje.. pa sam onda uzeo neku 3870, i radi dobro...
i danas uzmem 4870... kad ono..isti simptomi.ne boota, ne pisti..nista... nema slike.. nista.. jednostavno ne prepozna grafu.....
bios na ploci je novi....

citao sam vec na netu za tu plocu, isto problem s 9800gt, liku isto nije prepoznala....

jel moguce jednostavno da ploca ne prepozna te grafe?

citao sam sad po netu.. i dosta MSI ploca ima ovaj problem.. :/ najvise s tom 9800 gt... kao, druga grafa radi,,a ta ista radi na drugom pc... ocito onda ja imam losu srecu... vec 2 grafe kupio, a ne radi

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Grafa se ne slaze s plocom?
Nepodrzavaju sve maticne sve graficke
Svrzic
14 godina
kuzim to....al glupo je..sad ili mijenjat grafu ili plocu...ocito cu morati plocu..
16 godina
neaktivan

Ako ima PCI-E utor nema razloga zašto mu grafička nebi radila!!

0 1 hvala 0
14 godina
ne znam..jednostavno ne radi...nema slike nema tona..nema nicega... obje grafe.... dok neke rade..slabije.starije
18 godina

a koje to starije rade?

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 3:38 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
3850, x1650 ... te sam probao....
17 godina
zeroname kaže...

Očito se nisi baš puno zezo sa hardverom :) Eto, jedan moj primjer, ploča Gigabyte sa AM2 utorom, neznam sad napamet uglavnom NForce Chipset, grafička Gigabyte Radeon X1600Pro, u dva od tri butanja sve normalno, a ona preostala trećina imaš problem da se slika "razbaca", sve skače i treperi bezveze... Promjenio za drugu (istu) grafičku i sve se isto ponaša. Na kraju zamjenio tu X1600Pro za X1650 i vid vraga više nikad nije bilo tih problema, kasnije je kroz konfu prošlo još 4-5 raznih grafičkih i nikad tih problema, a ni ona prva "problematična" X1600 kod novog vlasnika nikad nije stvarala probleme pa eto sad ti reci da ako ima PCI-E utor da to mora raditi. Da ne spominjem AGP grafičke, to je bila "lutrija" pogodit kombinaciju koja radi kako treba.

17 godina
neaktivan

A koje ti napajanje imas...mozda ti napajanje ne moze izdrzati te jace dok te "slabije" ti vuce bez beda...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Problem ti je u napajanju maticne. Novije maticne ti imaju 4 dodatna "pina" s napajanja. Ja sam imao isto takav problem, kupio sam novu grafu koja je odgovarala maticnoj ali kad sam upalio pc bio je samo crni ekran. Na svu srecu frend je imao grafu s dodatnim napajanjem pa sam se mjenjao s njim.
16 godina
zeroname kaže...

Tako sam i ja mislio, ali novije maticne imaju spojeno vise kabela s napajanja. Zato neke stare maticne ne podrzavaju nove pci-e grafe. Ako te zanima, mogu ti pokazat na primjeru.
15 godina
neaktivan
fear_0123 kaže...
zeroname kaže...

Tako sam i ja mislio, ali novije maticne imaju spojeno vise kabela s napajanja. Zato neke stare maticne ne podrzavaju nove pci-e grafe. Ako te zanima, mogu ti pokazat na primjeru.

moze biti do chipseta.....

pogledaj na MSI forumu da li jos ljudi s tim problemom....

imao sam isti problem s asus plocom P5N-E SLI s nForce chipset-om i ati grafickom karticom XFX HD5850.....

nakon 17 puta restarta i tresnje kartice, uspio sam se boot-at i uc u windowse. Restartovi su radili normalno, ali ako sam napravio shut-down....cijela procedura iz pocetka....

ASUS bios update nije radio....

problem rijesen kupnjom nove ploce bez nForce chipseta......

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 9:20 (Test user).
14 godina
malina22 kaže...

A koje ti napajanje imas...mozda ti napajanje ne moze izdrzati te jace dok te "slabije" ti vuce bez beda...

pise ti - xfx 450 

14 godina
fear_0123 kaže...
Problem ti je u napajanju maticne. Novije maticne ti imaju 4 dodatna "pina" s napajanja. Ja sam imao isto takav problem, kupio sam novu grafu koja je odgovarala maticnoj ali kad sam upalio pc bio je samo crni ekran. Na svu srecu frend je imao grafu s dodatnim napajanjem pa sam se mjenjao s njim.

ma ploca je s tim dodatnim..ugl sve je ok sto se toga tice..jednostvno.... ne radi

15 godina

Nekad jednostavno staroj ploci ne odgovaraju nove komponente.Nista cudno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ok moja pogreška ,ali sa grafickama nisam nikad imao problema. Jednom sam stavio na prastaru plocu 775 (915p chipset=ultra staro-celeron 2.6 ghz) 9600 gt i radila je bez problema isto tako i 8600 gt i 7300 gt i 6200 i GTX 275 sam stavio čisto iz znatiželje i radila je bez problema osim sto je bio bottleneck naravno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 14:41 (zeroname).

0 0 hvala 0
14 godina
da napomenem... obje grafe koje ne rade na toj ploci. 9800gt i 4870, su od XFX .... mozda taj proizvodjac ne pase na te ploce?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice