GeForce gt 430 problem

poruka: 8
|
čitano: 4.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
GeForce gt 430 problem

Pozdrav forumasi. Imam jedan problem sa grafickom karticom. Naime prije dva dana sam ubacio novu(kupljenu) graficku karticu Geforce gt 430(PCI Express 2.0 slot) u malo stariji PC(maticna ploca Asus P5VD1-X). Graficka je legla dobro i radi pod Windowsima XP sa generickim drajverima. Medjutim svaki pokusaj instalacije vlasnickih drajvera(bilo sa CD-a ili sa interneta) je neuspio jer nakon restarta rade samo gener. driveri. U device manager-u ima oznacena imenom ali je pored nje zuti upitnik i pise "This device cannot start. code 10". To sugerise na drivere. Pokusao sam skoro sve ver. drivera cak i ponovnu install Win XP, izvadio i ponov. ubacio graf., ali opet nakon instal. drivera isti problem. Na internetu ima dosta sugestija ali bez rezultata. Provjerio sam u BIOS-u onu opciju Assign IRQ to VGA koja je postavljena na yes. Sumnjam na nekompatibilnost, sa obzirom da je utor na maticnoj PCI Express x16 ili je mozda graficka loša. Ima li tko kakvu ideju, jer je graficka defakto nova. Unaprijed hvala.  

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GeForce gt 430 problem

Ajd probaj kod nekog prijatelja stavit grafu da vidis sta ce rec.

EDIT: ili da probas updejtat bios maticne na zadnju verziju ,mozda bi to pomoglo?

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 13:37 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: GeForce gt 430 problem
Haf932 kaže...

Ajd probaj kod nekog prijatelja stavit grafu da vidis sta ce rec.

EDIT: ili da probas updejtat bios maticne na zadnju verziju ,mozda bi to pomoglo?

Probam pa vidim. Trenutno instaliram Linux Mint, pa cu instalirati na njemu vlasnicke drivere. 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
17 godina

- to je combo .. uvjek su te ploče radile probleme, možda BIOS pomogne ali može ostati problem PCIex-v.2.0 (voltaža), neke VGA na v.1.0 ne pale. (btw, x16 je duljina utora, verzija je 1 ili 2..)

- ako je prije bila AGP grafička, možda je potrebno napraviti clean install zbog patcheva i mixanja drivera.

- postoji i mogućnost da je VGA neispravna.. ipak, najviše mi liči na problem chipseta (.. nema zakrpe za to).

edit:

vidi ovo.. link.

1 x AGP8X
1 x PCI-E x16 (max. x4 mode)
3 x PCI

-x4 mode vjerojatno radi problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 16:12 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- to je combo .. uvjek su te ploče radile probleme, možda BIOS pomogne ali može ostati problem PCIex-v.2.0 (voltaža), neke VGA na v.1.0 ne pale. (btw, x16 je duljina utora, verzija je 1 ili 2..)

- ako je prije bila AGP grafička, možda je potrebno napraviti clean install zbog patcheva i mixanja drivera.

- postoji i mogućnost da je VGA neispravna.. ipak, najviše mi liči na problem chipseta (.. nema zakrpe za to).

edit:

vidi ovo.. link.

1 x AGP8X
1 x PCI-E x16 (max. x4 mode)
3 x PCI

-x4 mode vjerojatno radi problem.

Toga sam se i bojao. Nista, ako danas ne rijesim problem vracam karticu i mjenjam za neku stariju. Valjda ovo ne utjece na garanciju?

17 godina

-teško ćeš pronaći stariju VGA .. bolja opcija je nova MBO, jedtinija MBO+DDR3 =cca 400-500kn ovisno koliko RAMa želiš.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-teško ćeš pronaći stariju VGA .. bolja opcija je nova MBO, jedtinija MBO+DDR3 =cca 400-500kn ovisno koliko RAMa želiš.

To sto kazes je tacno, ali tako jedino poboljsavam maticnu, procesor nazaduje Intel Pentium 3.0 GHz(jednojezgreni -dvije niti), ostale komponente imaju iskljucivo PATA prikljucke. 

17 godina

-trenutno jeftikaner ploče koje se mogu nabavit npr u ADMu, još podržavaju sve te stare procesore (uvjek moraš provjeriti npr celeron na 533 bus ne radi na svim pločama) i imaju jedan IDE priključak (dovoljno za HDD+CD) tako da je zadnji tren za uzeti tako nešto.. -čak i bez VGA jer je integrirana grafika dovoljna za manje zahtjevne igre. -Ako možeš takvu zamnjenu..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice