Error loading operating system

poruka: 26
|
čitano: 11.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Složio sam pc. Nova MSI  matična ploča AM2, nova grafička, procesor AMD 3200 +, hard s starog računala - 200 GB ATA (dobar, uredno radio na drugom računalu). Uradno se pali, ulazi u bios u kojem na Primary master piše MODEL HARD DISKA i Primary slave piše MODEL PRŽILICE.

Uspješno počmem dizati windowse, i kad prilkom instalacije kopira filove i nakon 15 sekundi reboota komp, prilikom reboota i nastavka instalacije pojavi se crni ekran i piše: ERROR LOADING OPERATING SYSTEM.

U čemu je tu problem?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Probaj napravit Full format Hard Diska.

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probo i neće. Jel možda treba napraviti manju particiju? Imao sam 40:160 i nepodjeljenu i opet isto.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Error loading operating system

Imas li najnoviji BIOS za maticnu plocu?  Mozda BIOS radi problem, tj. ne interpretira pravilno velicinu diska;  da li ti je BIOS pravilno postavljen (obzirom da koristis stari disk na novoj maticnoj?)  Probaj promijeniti disk type u LBA ako to vec nije podeseno pa reinstalirati Windowse

16 godina
neaktivan

Postavljen je u LBA. Taj bios mi je malo čudan, komp se brzo diže i kod butanja s CD-Roma uopće se ne pojavljuje PRES ANY KEY TO BOOT FROM CD-ROM  već ga automatski boota kad je CD-unutra? EEEE kako to rješiti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čekaj, nisi valjda samo preselio stari hard u novi komp, bez instalacije Windowsa nanovo?

Moraš napraviti low-level format.

Treba ti program HDAT2, skini CD-ROM boot image i bootaj sa toga i napravi wipe drive.

http://www.hdat2.com

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 9:02 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Skiniu s drugog računala najnovij BIOS za svoju matičnu, napravi Boot disketu, stavi novi BIOS i flasher (oni što dođu u .zip ili .rar file-u kad ih skineš s interneta) i bootaj računalo s diskete. Zadaj naredbu imeflasher novibios.nastavak , slijedi upute i na kraju napravi Clear CMOS i vidi hoće li onda.

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
macak kaže...

Čekaj, nisi valjda samo preselio stari hard u novi komp, bez instalacije Windowsa nanovo?

Moraš napraviti low-level format.

Treba ti program HDAT2, skini CD-ROM boot image i bootaj sa toga i napravi wipe drive.

http://www.hdat2.com

Nisam samo preselio. Dizao sam ponovo. A ovaj drugi dio tvog posta ne kužim nimalo. Šta HDAT2, šta wipe drive??
S flešifanjem biosa nebi se igrao. Ploča je jučer kupljena.
17 godina
neaktivan

mislim da ti ne treba low-level format;  jesi probao resetirati BIOS na factory settings? 

Mozda mozes probati ovo:  kad instalacija (kopiranje fajlova) zavrsi, i PC se reboota, probaj opet dici sistem s CD/DVD jedinice, i uci u recovery konzolu. Tamo mozes probati chkdsk, da vidis koji je filesystem na disku, i eventualno fixboot i fixmbr, pa oper restartati da vidis da li ce se PC dici

16 godina
neaktivan

Promlem je što se sistem nedigne do kraja, dakle do pola, formatira se disk, kopiraju fileovi, piše 15 sec i odbrojava, te se komp resetira sam, i onda slijedi zastoj.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
vjeko333 kaže...

Promlem je što se sistem nedigne do kraja, dakle do pola, formatira se disk, kopiraju fileovi, piše 15 sec i odbrojava, te se komp resetira sam, i onda slijedi zastoj.

Ako pokušavaš instalirati nekakve Black Edition ili slične windowse, nabavi prave i instaliraj.
16 godina
neaktivan

Koje prave? Pokušavam instalirati windows XP SP2, probavao sam i SP3 i Vistu (i to orginal) i sve isto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 11:34 (vjeko333).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
vjeko333 kaže...

Koje prave? Pokušavam instalirati windows XP SP2, probavao sam i SP3 i Vistu (i to orginal) i sve isto.

Na te sam i mislio. Ima onih Black edition, koji su totalni shrot, i takvi se problemi znaju događati pa sam zato i pitao.
16 godina
neaktivan

Aha, ok. A koje je moguće rješenje?

Moje pretpostavke:

1. Podesiti Bios postavke

2. Mogućnost kvara cd-roma

3. Mogučnost pogrešnog postavljanja đampera

4. Mogučnost lošeg kabla diska

5. Mogučnost da treba napraviti dvije particije, jednu definitivno manju od 33 GB

6. Zadnja mogučnost - flešifanje biosa

Koje?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
vjeko333 kaže...

Aha, ok. A koje je moguće rješenje?

Moje pretpostavke:

1. Podesiti Bios postavke

2. Mogućnost kvara cd-roma

3. Mogučnost pogrešnog postavljanja đampera

4. Mogučnost lošeg kabla diska

5. Mogučnost da treba napraviti dvije particije, jednu definitivno manju od 33 GB

6. Zadnja mogučnost - flešifanje biosa

Koje?

5. Jedino ako radiš FAT32 particije, onda ne mogu bit veće od 32GB. Dakle, to smo eliminirali.
16 godina
neaktivan

Hehe, ajmo dalje....Osmijeh

Daj mi reci, zašto kod butanja sa CD-a ne piše: Press any key to boot from CD Rom

Automatski ga buta

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

2. ne vjerujem, inace bi ti CD/DVD prijavio gresku kod citanja

3. mozda, provjeri jumpere da nemas 2 mastera ili 2 slavea (ili ako imas HDD i CD na istom kanalu, da su oba podesena na cable select)

4. moguce, ali mislim da nije (ako imas drugi kabel, probaj s njim)

5. ranije si rekao da si imao 2 particije, i nije nista pomoglo - updatea zeljan dobro kaze, ako ne koristis FAT32 particija moze biti veca od 32 GB

ako u BIOSu ne nadjes nista sto bi moglo izgledati krivo, i CD ti je dobar (bez ogrebotina itd.),  pogledaj changelog na MSIjevom webu za novu reviziju BIOSa za svoju maticnu - uvijek mozes flashnuti BIOS na novu reviziju

Ako imas kakav recovery bootCD (BartPE, MiniPE, ili sl.) mozes pogledati da li se iz njega vide particije/fajlovi na HDDu

17 godina
neaktivan
vjeko333 kaže...

Hehe, ajmo dalje....Osmijeh

Daj mi reci, zašto kod butanja sa CD-a ne piše: Press any key to boot from CD Rom

Automatski ga buta

Zato što na računalu nemaš instaliran nikakav OS pa ti automatski pokreće instalaciju. To je normalno.
17 godina
protjeran

Ma MSI je zakon, skini zadnji BIOS i napravi upgrade. Sumnjan da će otić BIOS 30-ak puta sam flashao BIOS i nikad problema!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

isključi u biosu opciju quick boot i provjeri ram, možda je neispravan

16 godina
neaktivan

Ram valja, ima dva komada od 512 ddr2, radili na drugom kompu, sve ok.

De mi recite, dal se može ići u Recovery Console (preko  XP cd-a) i onda (kao u dosu), utipkati fixboot ili šta već, i gdje treba utipkati? Nemam floppy samo da napomenem.

Procesor: AMD64 X2 5400+ Matična Ploča: GIGABYTE M52-L RAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ček, ček, stan' malo... Je l' to znači da nisi do kraja podignuo OS?

Jer ako nisi, a kažeš da ti memorije RADE na drugom kompu (s već podignutim OS-om), mogao bih se kladiti da su "falšne" memorije, koje prilikom instalacije "pokazuju svoje pravo lice". Nekad je to nemogućnost kopiranja file-ova, nekad, kao što ti kažeš, jednostavno se ugasi odnosno resetira. Pokušaj s jednim modulom memorije, ako ne ide, s drugim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 14:37 (beerhunter).
16 godina
neaktivan
Upravo tako
Procesor: AMD64 X2 5400+ Matična Ploča: GIGABYTE M52-L RAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3
17 godina
vjeko333 kaže...

Ram valja, ima dva komada od 512 ddr2, radili na drugom kompu, sve ok.

De mi recite, dal se može ići u Recovery Console (preko  XP cd-a) i onda (kao u dosu), utipkati fixboot ili šta već, i gdje treba utipkati? Nemam floppy samo da napomenem.

može i usb
Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 2GB RAMA (DDR2-667 2x512mb+1gb) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan

Tu ti ništa ne pomaže flashanje BIOS-a, mada je to korisno s vremena na vrijeme učiniti, kada izađe novija verzija... U ovom slučaju, 99% kažem, memorija... U prvim danima XP-a znao sam ponovo i ponovo formatirati i pokretati setup OS-a da bi mi se to non-stop događalo. Sve dok nisam iz očaja promijenio memorije... Ostalo je povijest.

16 godina
neaktivan

Rješio sam problem, točan odgovor bio je pod 4.

Hvala svima koji su pokušali pomoći.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice