Ovaj xilence je tih (15dB), a niti CM nije glasan (22dB)
a, ima li neke razlike u buci u recimo 3db?
(jeftini 20kn 19db, skuplji 56kn 16db links)
a, ima li neke razlike u buci u recimo 3db?
(jeftini 20kn 19db, skuplji 56kn 16db links)
a, je li tih "do 20db" kada je ventilator u max, jer bi moj stalno radio na 12v
Da gotovo uvijek je glasnoća mjerena na najvišem broju okretaja (a najviši radi na 12V). Dobro je da vent ima veću brzinu vrtnje uz nisku buku (recimo imam xilence os 120mm koji radi na 1400RPM, a proizvodi 21dB. To je super jer uvlači/ispuhuje velike količine zraka)
Ovaj iz linksa je dobar (iako generira dosta buke na višim okretajima, ali je tih na nižim)
Ovaj iz linksa je dobar (iako generira dosta buke na višim okretajima, ali je tih na nižim)

E on već 2 tjedna stavlja vent u kučište. Da sam ja na njegovom mjestu već bi vent bio udomaćen u kučištu
ajd mi preporucite neki dobar cooler...do 100kn

ajd mi preporucite neki dobar cooler...do 100kn

Dovoljno je 2pin (iako nisi dobro pročitao, iz linksa ima 3pin molex), + i -.
Sada može imati 3pin za ploču ili standardni 3pin molex. Vjerojatno se isporučuje adapter sa 3pin na 4pin molex
loooool.....on misli na cooler u comp......looooool
http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+SCYTHE+Kamakaze+Blue+LED%2C+80mm+%2B+potenciometar&option=artikl&id_kategorija=05090809&id_artikl=050.908.144
evo uzmi ovaj dobar je i jos ima potencijometar 
kakav spoj ima taj s potenciometrom?
jer th 50kn više za potenciometar mi je malo glupo
čitam ovo http://www.dreamwarecomputers.com/reviews/scythe_kamakaze/index.htm i negativno piše šteta što nema 3pin?
Cons:
3 pin power connector would be nice instead of 4 pin one
3 pin power connector would be nice instead of 4 pin one
To fulfill the demand for more users, this case fan comes with the 3 to 4-pin to adopter."
Aha, ok, thx na informaciji.
na ,kraju, kupio ovaj iz vemila, no, sad imam ovaj 3 pin i za napajanje, ima li neke razlike gdje da spojim?
na ,kraju, kupio ovaj iz vemila, no, sad imam ovaj 3 pin i za napajanje, ima li neke razlike gdje da spojim?
uvijek će se istom brzinom vrtiti?
uvijek će se istom brzinom vrtiti?
Ako ti matična ima upravljanje brzinom vrtnje onda će na 3-pinskom ovisiti o temperaturi (možeš isključiti ako ne želiš) i imati ćeš prikaz brzine, dok će na molexu biti uvijek na max.
trenutno mi u everestu malo piše ventilator: kućište 3.0, pa za 1minutu 3.2 i onda najčešće 3.1, to se onda ipak mijenja brzina?