CRC error prilikom extractanja

poruka: 19
|
čitano: 6.720
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Zadnjih par dana imam ovaj problem da prilikom extractanja mi izbacuje CRC error bilo winrarom ili 7-zipom. Nije do datoteke jer mi se pojavljuje na više njih i to onih većih (igre i filmovi). Googlao sam i neki kažu da može bit do rama međutim odvrtio sam memtest i prošao je bez greške. Probao sam i uključit hard u drugi sata port no i to ne pomaže. Sa TuneUp Disc Doctorom sam odvrtio analizu na normal i opet ništa dok na thorough nakod 2 sata došlo je do 14% pa nisam više imao volje čekat.

Imali neko ideju šta još da napravim i do čega bi moglo biti? Hvala.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Provjeri hard disk od bad sectora, najbolje za takvo sto ti je skinuti Hiren's boot cd pa tamo imas programe (MHDD npr.)

Moj PC  
1 1 hvala 1
18 godina
neaktivan
Re: CRC error prilikom extractanja
tiki kaže...

Provjeri hard disk od bad sectora, najbolje za takvo sto ti je skinuti Hiren's boot cd pa tamo imas programe (MHDD npr.)

Slažem se, nekoliko puta sam sam ima probleme s CRC (cyclic redunancy check) error-ima, i gotovo uvik je disk bia u pitanju, to ti je definitivni signal da disk rikava, provjeri ga HDTune-om, a moj savjet ti je backup pod hitno !

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 15:46 (Groza).
17 godina

Da li ti je overclock CPU-a full stabilan. Meni se isto znalo događati ali kad sam uštimo overclock proca greške su nestale.

18 godina

Je li ti se to javlja kad radis sa datotekama koje su sprzene na dvd ili cd ili samo dok su ti te datoteke na hard disku?

0 0 hvala 1
14 godina
Meni to i dalje smrdi na neispravn RAM. Vidim da imas 4*1GB, probaj metodom eliminacije.
Također pogledaj u kakvom su ti stanju sata kabeli, i oni nekad znaju biti uzrok CRC errorima...
17 godina
iggy kaže...

Da li ti je overclock CPU-a full stabilan. Meni se isto znalo događati ali kad sam uštimo overclock proca greške su nestale.

Da stabilan je, radi već oko 2 godine tako. Evo taman sam proba sve na stocku i opet isto.

Sint1 kaže...

Je li ti se to javlja kad radis sa datotekama koje su sprzene na dvd ili cd ili samo dok su ti te datoteke na hard disku?

Datoteke na hard disku. Sa dvd-a nisam još proba ali hoću.

Probat ću sad i sa HDTuneom.

EDIT: Evo isto hd tune pokazuje.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 16:10 (RePlaY).
18 godina
neaktivan

Pokreni error scan da vidiš ima li grešaka iako ja mislim da je disk na izdisaju i zato "backup".

I see offline people !
14 godina

Ja sam imao taj slucaj sa 2 x 2 gb ddr3 rama, svaka zasebno plocica radila, htjeo excractirat, a zajedno nikako dodje na pola i stop, da ne pricam par krugova memtesta bez beda prodju, i onda garancija servis, neispravan ram...

17 godina

Meni je crko hdd od 80 GB bas zbog tog CRC-a, pojavljivao mi se 2-3 dana zaredom i poslije bye bye....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina

Probaj maknuti jednu plocicu rama ako imas 2, ili ih probaj razmjestiti u razlicite utore.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

I ja sam imao problema sa tim crc errorom, ima poduža tema u kojoj sam pisao. Meni je pomogla reinstalacija windowsa, 3 različita sam probao i tek one kaj je frend imao su mi proradili i odonda nema crc errora.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Evo odradio error scan i nema bad sectora. Jel to znači da nije do harda?

Kad kliknem u hdtunu na DMA CRC Error Count kaže mi: "There were communication errors. Thi my caused by demaged cable."

Probat ću stavit drugi sata kabel ako nađem. Ako neide ni to probat ću posebno module rama.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ma ti error testovi u Windowsima nisu toliko pouzdani. U ruke Hiren's boot cd i piči!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tiki kaže...

Probaj maknuti jednu plocicu rama ako imas 2, ili ih probaj razmjestiti u razlicite utore.

Imam 4 i probao sam sa 1, 2 pa 2 od drugog kita i neide, nisam probao sve kombinacije ali mislim da nije do rama.

tiki kaže...

Ma ti error testovi u Windowsima nisu toliko pouzdani. U ruke Hiren's boot cd i piči!

Nemam trenutno cd pa nemogu probat, kad nabavim.

Ima neko još kakvu ideju?

Only the brave
17 godina

Skinija sam Hiren's boot cd ali ne snalazim se u njemu. Šta od onog svega treba pokrenit?

Šta misliti dali je do harda ili nečeg drugog? Neznam dali da kupujem novi.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

Zadnjih par dana imam ovaj problem da prilikom extractanja mi izbacuje CRC error bilo winrarom ili 7-zipom. Nije do datoteke jer mi se pojavljuje na više njih i to onih većih (igre i filmovi). Googlao sam i neki kažu da može bit do rama međutim odvrtio sam memtest i prošao je bez greške. Probao sam i uključit hard u drugi sata port no i to ne pomaže. Sa TuneUp Disc Doctorom sam odvrtio analizu na normal i opet ništa dok na thorough nakod 2 sata došlo je do 14% pa nisam više imao volje čekat.

Imali neko ideju šta još da napravim i do čega bi moglo biti? Hvala.

Pokušaj napraviti slijedeće:

1. U WinRaru, radi popravke problematične datoteke uporabi alatku "Repair".

2. Izabrati opciju "treat corrupted archive as .rar" i pokrenuti proces. Tako se dobijaju nove, popravljene .rar datoteke kojima je na početku imena dodat prefiks "fixed."

3. Originalnu datoteku izbrisati (ili premjestiti, za svaki slučaj), a novim datotekama izbrisati ovaj prefiks u imenu.

4. Zatim sve datoteke extrahirati. Ne bi trebalo da prijavljuje nikakvu grešku i dobijena video-datoteka se normalno otvara u svim playerima.

Ja ovaj postupak koristim većinom za video-datoteke, ali ništa ne košta da se pokuša i za druge tipove.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 14:05 (Jura iz druge galaksije).
17 godina

Probat ću to ali mi nije stalno rješenje.

Evo sa starog kompa sam preko wirelessa uspio respakirat film bez greške i radi.

Znači nije definitivno do rama nego vjerojatno do harda ili sata kontrolera na matičnoj (ili ipak do nečeg trećeg). Sad kako odredit do čega je točno? Na starom kompu hard mi je pata pa ga nemogu isprobat, a u blizini nemam nikoga ko bi mi mogao posudit disk da isprobam. Ima li nekakav način da odredim odakle točno dolazi kvar?

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam još rješio problem no malo mi je čudno šta mi se to dešava samp prilikom extractanja.

Nisam primjetio nikakve druge nuspojave, sve radi normalno. Prebaciva sam poveće datoteke sa starog kompa i instalira 2 igre (F1 i Driver) sasvim normalno bez greške.

Dali je moguće da nešto mi nevalja sa softwereske strane? Ima neko kakvu ideju?

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice