BlueScreen problem

poruka: 23
|
čitano: 4.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
BlueScreen problem

Dakle imam problem sa ''BSOD'', neznam više u čemu je stvar. Prvo sam mislio da je do Windowsa pa sam sa Viste prešao na w7 beta, a sad sam na w7 RC, pa predpostavljam da nije problem u softwareu. Najčešće mi se javlja kod downloadanja torrenta, a ponekad zna i kad ništa ne radim..

Neznam više što da radim, pa ako neko zna u čemu je problem, zahvaljujem. Cool

Problem Problem
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 11:56 (s0me0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: BlueScreen problem
s0me0ne kaže...

Dakle imam problem sa ''BSOD'', neznam više u čemu je stvar. Prvo sam mislio da je do Windowsa pa sam sa Viste prešao na w7 beta, a sad sam na w7 RC, pa predpostavljam da nije problem u softwareu. Najčešće mi se javlja kod downloadanja torrenta, a ponekad zna i kad ništa ne radim..

Neznam više što da radim, pa ako neko zna u čemu je problem, zahvaljujem. Cool

Cini mi se da je tu u pitanju hardwerski problem. Mozda je do RAM memorije ili HDDa ili do pregrijavanja...

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
16 godina

Nevjerujem da je pregrijavanje jer imam prozračno kućište iako mi grafička nema ventilator.. A za rame sam i ja prvo mislio pa sam ih vadio, ali problem je ostao..

16 godina
neaktivan
BlueScreen problem

Jesi li pokušao sa ovim?

Press any key to continue or any other key to quit.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
BlueScreen problem

Mislim da sam našao u čemu je problem.. ddr2 mi radi na 2.1V, a matična mi podržava 1.8V.. e sad neznam kako da smanjim voltažu rama na 1.8

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
BlueScreen problem

Ovak ako si instaliro drivere od grafulje odmah ih briši i sve će ti raditi tj sve drivere od grafulje i matićne obriši i radit će ti sve kak treba ja nisam instaliro uopče ni od grafulje ni od matićne sam od dvb-t tv kartice i dig sat kartice i niš drugo od drivera...

http://svijet-racunala.lefora.com/ banzaiiiiiiiiiiiii
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na čemu si ti? Drivere mora imati inaće ništa neće raditi. To što tebi sve radi, pričaj svojoj babi!

Koju grešku ti izbaci BSOD? Šta ga je izazvalo?

16 godina
BlueScreen problem

Smanjio sam voltažu.. nadam se da je u tome bio problem..

Neznam šta ga izaziva.. ali bude memory dump.. tako da nisam znao u čemu je problem sa ramima.. ali sad sam vidio da mi rami rade na 2.1V a na matičnoj piše da podržava do 1.8V..

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 19:58 (s0me0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Spakos kaže...

Na čemu si ti? Drivere mora imati inaće ništa neće raditi. To što tebi sve radi, pričaj svojoj babi!

Koju grešku ti izbaci BSOD? Šta ga je izazvalo?

Spakos čuj ja znam šta sam radio evo nedavno sam reinstaliro windowse i stavio sedmicu i samo drivere od dvb-t prijemnika tv kartice i dig sat kartice i nikoje druge drivere čuj vidim nisi iskusan pa nemoj se svađat jer ima onaj gumb prijavi.

16 godina
neaktivan
Spakos kaže...

Zapravo i ne mora, ja isto nemam drivere za matičnu i radi mi (doduše imam laptop, ne znam da li je to bitno). Bez drivera za grafičku se isto može, ali samo su podržane rezolucije 800×600 i 1024×768 (preporučena rezolucija je 1280×800). Dakle može raditi, ali ne u potpunosti.

s0me0ne kaže...

Neznam šta ga izaziva.. ali bude memory dump.. tako da nisam znao u čemu je problem sa ramima.. ali sad sam vidio da mi rami rade na 2.1V a na matičnoj piše da podržava do 1.8V..

Je li se ponavlja BSOD ili ga nema više?

16 godina
protjeran
andy0101 kaže...
Spakos kaže...

Zapravo i ne mora, ja isto nemam drivere za matičnu i radi mi (doduše imam laptop, ne znam da li je to bitno). Bez drivera za grafičku se isto može, ali samo su podržane rezolucije 800×600 i 1024×768 (preporučena rezolucija je 1280×800). Dakle može raditi, ali ne u potpunosti.

s0me0ne kaže...

Čuj ovak nedavno sam bio na starom pc-u install win 7 i rezoluciju je sam namjestio na 1280x1024 jer više od toga nejde monitor 19"

16 godina
neaktivan
Mato_Lukic kaže...

Čuj ovak nedavno sam bio na starom pc-u install win 7 i rezoluciju je sam namjestio na 1280x1024 jer više od toga nejde monitor 19"

To što je tebi radilo ne znači da će i on biti te sreće. Meni su mogle samo te dvije rezolucije, i nisam mogao ništa podešavati (intenzitet pojedinih boja, način prikaza slike [centrirano, zadržan omjer, rastegnuto]...). Optimalna rezolucija je 1280×800 i mogao sam je podesiti tek nakon što sam instalirao drivere, do tada je korištena interpolacija što izgleda vrlo ružno.

EDIT: malo sam pomiješao pojmove: nisam mislio na interlacing, nego na interpolaciju.

Sada vidim i da je nativna rezolucija bolji naziv od preporučena i optimalna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 21:34 (andy0101).
16 godina
andy0101 kaže...

Pa nije se dosad pojavio.. ali vrijeme će pokazati..Osmijeh

Izgleda da to nije riješilo problem. Danas mi se 2 puta resetirao kad sam skidao Painkiller Resurrection demo..

Možda je problem u tome što sam uvijek koristio 32bit verziju windowsa, pa možda probam sa x64

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2009 12:18 (s0me0ne).
16 godina
BlueScreen problem

Evo nakon 8 mjeseci stanje se nije promjenilo. Pokušao sam sa x64 windowsima, ali na njima nisam uspio osposobit internet. Dali je moguće da je u pitanju modem, jer uvijek kad se resetira je nešto u vezi sa internetom, najčešće kada se nešto skida (pogotovo torrent)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueScreen problem

Imam problem s blue screenom...Pojavi mi se dok ništa ne radim i piše mi dumped by phisical memory i sporo mi se dižu windowsi a formatirao sam C i D disk i stavio nove windowse s driverima za moju matičnu i nista se nije promjenilo dali je do ram-a ili hard diska,matične ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueScreen problem
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BlueScreen problem

Ja ovdije nis ne kuzim file:///C:/Program%20Files/NirSoft/BlueScreenView/report.html xD sa da radim

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 13:19 (aziz_94).

0 0 hvala 0
16 godina
BlueScreen problem

Evo PRTSCR

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Prema navedenom, rekao bih da je problem u necem od ovog:

• firewallu - iskljuci Windowsov firewall na neko vrijeme
  • driverima za mreznu karticu - skini i instaliraj zadnju verziju
  • mrezna kartica ti je neispravna - onesposobi je u BIOS-u i probaj nabaviti drugu
17 godina
neaktivan

Kao sto ti je mbaksa napisao firewall ili driveri od mrezne ali mozda ti radi problem neki sigurnosni paket (i on stavlja svoje drivere). Vidi sta se desava u device menageru u Networking  (ukljuci Show Hiden devices) i pogledaj Microsoft 6to4 adapter dali ima zuti usklicnik i koliko tih adaptera imas ako je vise od jedan obicno imaju # znak ispred sebe

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
BlueScreen problem

Firewall sam ugasio ali mi je u roku od 10 min antivirus izbacio 2 upozorenja ''Threat has been detected'', ali ostavio sam ga ugašenog. Piše da su mi najnoviji driveri za mrežnu

EDIT: Upravo mi se resetirao, znači nije do firewalla.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 12:08 (s0me0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
s0me0ne kaže...

Firewall sam ugasio ali mi je u roku od 10 min antivirus izbacio 2 upozorenja ''Threat has been detected'', ali ostavio sam ga ugašenog. Piše da su mi najnoviji driveri za mrežnu

EDIT: Upravo mi se resetirao, znači nije do firewalla.

Imas USB DSL modem? Koji anti vir. paket imas? Daj malo podrobnije

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
BlueScreen problem

Imam cable modem Webstar (Scientific Atlanta), trenutni antivirus je avast, a prije njega sam imao avg i norton.

Koju mrežnu karticu da nabavim i gdje da kupim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 16:34 (s0me0ne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice