Blokira komp - u čemu je problem?

poruka: 84
|
čitano: 19.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Blokira komp - u čemu je problem?
0v3r10rd kaže...

Ajd malo školice vezano uz dijagnostiku...

1. Na osnovu onog što Majkel kaže, računalo radi stabilno osim u trenutku kad pokrene zahtjevnu grafičku aplikaciju (igru). U toj situaciji prestaje izlaz video signala na monitor, što nas dovodi do slijedećih zaključaka - A) Grafička kartica ima problema i B) Napajanje nije dostatno (pri velikom loadu grafička naravno, kao i ostale važnije komponente troše više struje)

2. Grafičku karticu je isprobao na drugom računalu i radi bez ikakvih problema pod punim opterećenjem

3. To drugo računalo ima i jače napajanje (500W)

4. Proizvođač grafičke kartice (Sapphire) je za taj model dao preporuku za MINIMALNO 500W napajanjem certificiranog proizvođača - što znači da će to napajanje imati faktor iskoristivosti od oko 80% prilikom pretvaranja izmjenične u istosmjernu struju.

5. Dijagnostički proces zahtjeva da prvo ispitamo najsumnjiviju komponentu na računalu, što je slijedom navedene logike - NAPAJANJE. Daklem, potrebno je na navedenom računalu prvo ispitati rad s jačom jedinicom napajanja.

6. Nakon što se utvrdi kako računalo radi s jačom jedinicom napajanja možemo pričati o daljnjim sumnjivcima...

7. Problemi s CPU-om bi se pojavili i u drugim situacijama rada s računalom (tako da CPU vrlo vjerojatno možemo prekrižiti kao potencijalni uzrok problema)

8. Memorija također vjerojatno nije problem, mada nju ne možemo u potpunosti isključiti, no tek nakon što definitivno utvrdimo detalj pod točkom 5.

Sve ostalo su nagađanja i prepucavanja stila moj tata je jači od tvog. Uzmite također u obzir i statistiku, koja biva točnija većim brojem ulaznih podataka. Ne možete na osnovu samo svog primjera govoriti, ali to napajanje je super, jer meni radi.

Tolko...

EDIT: k, g, h u č, ž, š

Slažem se s drugom 0v3r10rdom

15 godina
neaktivan

Eko, zamijenio sam napajanje s frendom, njegovo bilo Foxtron Bluestorm 500W, i komp radio bez problema.. grafička izdržala najviše postavke i nijednom nije bilo prekidanja ni blokiranja.

Znači moje napajanje je u klincu. Mada ne shvaćam zašto, jer to isto pogoni i jače grafičke od moje, a ostale komponente u kompu nisu toliko jake.. možda jedino monitor (20 inča) troši malo više struje.

Jedino sada ne znam da li je napajanje preslabo, ili zaista ne radi dobro.

Koristim priliku da se zahvalim svima što ste sudjelovali u pomoći, nadam se da ću se i ja vama moći odužiti. Svaka vam čast

2 0 hvala 0
17 godina
Majkel kaže...

Eko, zamijenio sam napajanje s frendom, njegovo bilo Foxtron Bluestorm 500W, i komp radio bez problema.. grafička izdržala najviše postavke i nijednom nije bilo prekidanja ni blokiranja.

Znači moje napajanje je u klincu. Mada ne shvaćam zašto, jer to isto pogoni i jače grafičke od moje, a ostale komponente u kompu nisu toliko jake.. možda jedino monitor (20 inča) troši malo više struje.

Koristim priliku da se zahvalim svima što ste sudjelovali u pomoći, nadam se da ću se i ja vama moći odužiti. Svaka vam čast

Meni se cini da ti Corsair napajanje nije ispravno ak imas taj Fortron 500W u prvoj izvedbi kak vidis na linku dole. Jer ti Corsair moze tjerat komp bez problema da je ispravno sve ovisi koji tocno imas Fortron. Ak je to ovo Fortron napajanje s prvog testa koje si si stavil u komp onda ovo Corsair nije ispravno. Jer je ono po specifikacijama i ovak jace od njega na 12V to je cinjenica. Badave ti oznaka 500W u ovom slucaju na Fortron, jer ima samo 285W na 12V ak imas bas ovo koje je u prvom testu dole i o kojem se govorilo vec na forumu. No ak slucajno imas Fortron Bluestorm II kak se spominje tu dole na drugom linku onda je to drugo, jer ono daje vise snage na 12V tj 384W pa je to onda druga prica i Corsair je mozda preslab u kaj sumnjam ili neispravan kaj je moguce itekakCool

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/fortron-blue-storm-ll-500w/479.aspx

http://www.silentpcreview.com/article212-page1.html

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=84

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Majkel kaže...

Meni se cini da ti Corsair napajanje nije ispravno ak imas taj Fortron 500W u prvoj izvedbi kak vidis na linku dole. Jer ti Corsair moze tjerat komp bez problema da je ispravno sve ovisi koji tocno imas Fortron. Ak je to ovo Fortron napajanje s prvog testa koje si si stavil u komp onda ovo Corsair nije ispravno. Jer je ono po specifikacijama i ovak jace od njega na 12V to je cinjenica. Badave ti oznaka 500W u ovom slucaju na Fortron, jer ima samo 285W na 12V ak imas bas ovo koje je u prvom testu dole i o kojem se govorilo vec na forumu. No ak slucajno imas Fortron Bluestorm II kak se spominje tu dole na drugom linku onda je to drugo, jer ono daje vise snage na 12V tj 384W pa je to onda druga prica i Corsair je mozda preslab u kaj sumnjam ili neispravan kaj je moguce itekakCool

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/fortron-blue-storm-ll-500w/479.aspx

http://www.silentpcreview.com/article212-page1.html

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=84

Njegovo je FSP Bluestorm AX500-A od 500 W.. i ja sumnjam da je moje preslabo. Izgleda da je neispravno

16 godina
neaktivan

Ima ti napajanje garanciju od 3 godine, probaj ga odnijeti na servis...ako imaš garanciju uopće..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Ima ti napajanje garanciju od 3 godine, probaj ga odnijeti na servis...ako imaš garanciju uopće..

Još je pod garancijom, nov je komp, spakirat ću im napajanje.. samo je pitanje što će oni ustanovit

17 godina
Majkel kaže...
stipica_zd kaže...

Još je pod garancijom, nov je komp, spakirat ću im napajanje.. samo je pitanje što će oni ustanovit

Mozda ti onaj naponski dio 6pin za graficku dodatno napajanje ne radi kak treba. Jer prek toga vuce dodatno struje kad treba, no ak tu nekaj ne stima mozda i sa kabelom onda eto problema pod opterecenjem.Cool

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Majkel kaže...
stipica_zd kaže...

Mozda ti onaj naponski dio 6pin za graficku dodatno napajanje ne radi kak treba. Jer prek toga vuce dodatno struje kad treba, no ak tu nekaj ne stima mozda i sa kabelom onda eto problema pod opterecenjem.Cool

Ne znam kako provjeriti to, osim ako ju ne pošaljem na servis. Samo se bojim da mi oni ne kažu da je napajanje ispravno, ali preslabo. Pa ti daj 500-600 kuna za novo

17 godina

Nemre bit preslabo ak je ispravno i ak radi kak treba, jer je jace od tog Fortrona koji sad imas u tom je poanta i kvalitetnije jer ga radi Seasonic pa ne treba vise objasnjavat.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad baš gledam, onaj PCI-E 6 pin nije ni uštekan. Samo onaj veći ATX 24 pin i onaj manji EPS/ATX12V 8 pin. Pretpostavljam da to tako mora i biti spojeno, jer su oni sklapali konfiguraciju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Majkel kaže...

Sad baš gledam, onaj PCI-E 6 pin nije ni uštekan. Samo onaj veći ATX 24 pin i onaj manji EPS/ATX12V 8 pin. Pretpostavljam da to tako mora i biti spojeno, jer su oni sklapali konfiguraciju

Nego što je uključeno u grafu?

17 godina
Majkel kaže...

Kak nije ustekano pa jel ti imas ovu dole graficku jel tak, pa vidis da ona ima dva 6pin dodatna utora za napajanje koje treba ustekat sigurno.Nevinašce Kaj ti u ta dva utora na grafickoj nemas nist ustekano o cem se radi ili si nekaj krivo videl ajd ti to provjeri sad.Cool

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphirehd4870_1gb_toxic/2.htm

15 godina
neaktivan

Pardon, dobro vidio krivo zaključio. Uštekano sa strane u grafičkoj..čitkaram nešto na netu u vezi drugih kablova od napajanja, pa sam se zaletio malo 

0 0 hvala 0
17 godina
Majkel kaže...

Pardon, dobro vidio krivo zaključio. Uštekano sa strane u grafičkoj..čitkaram nešto na netu u vezi drugih kablova od napajanja, pa sam se zaletio malo 

Treba bit u oba dva 6pin utora ustekano normalno tak i je sigurno jer inace nevalja.Nevinašce

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Majkel kaže...

Treba bit u oba dva 6pin utora ustekano normalno tak i je sigurno jer inace nevalja.Nevinašce

U oba dva, da. S tim da mora biti i neki redoslijed, oba dva 6 pin kabla moraju biti uštekani u određeni utor, makar su isti. Danas kad sam ih zamijenio, nije ni htjelo podići sustav.. samo se ventilator vrstio kao blesav

16 godina
neaktivan
Majkel kaže...

U oba dva, da. S tim da mora biti i neki redoslijed, oba dva 6 pin kabla moraju biti uštekani u određeni utor, makar su isti. Danas kad sam ih zamijenio, nije ni htjelo podići sustav.. samo se ventilator vrstio kao blesav

Možeš kako oćeš.

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
Majkel kaže...

Možeš kako oćeš.

Kod mene očito ne može. Probao sam par puta, uvijek isto. Upale se crvene diode na grafičkoj, i sustav se ne podiže

16 godina
RE: U čemu je problem?
Majkel kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Daj nam sliku ovog programa da vidimo temperature.

Eko to su temperature, samo rad kompjutera, bez igranja

O cemu vi pricate,zar nevidite nista na ovoj slici ?

wtf wtf
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 8:12 (zzz).
15 godina
neaktivan
RE: U čemu je problem?
zzz kaže...
Majkel kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Daj nam sliku ovog programa da vidimo temperature.

Eko to su temperature, samo rad kompjutera, bez igranja

O cemu vi pricate,zar nevidite nista na ovoj slici ?

Što bi trebao vidjet? Zato sam ju i stavio da mi pomogne netko tko se razumije

16 godina

naponi nisu dobri.

edit:

Prestani koristiti to napajanje,jer moze ostetiti druge komponente.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 14:08 (zzz).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzz kaže...

naponi nisu dobri.

edit:

Prestani koristiti to napajanje,jer moze ostetiti druge komponente.

Napajanje nije dobro, to mi je sada jasno. Moram ga dat na servis

7 godina
neaktivan
Zakoci kad krene da instalira igricu

Moze pomoc,molim...Imam instaliranu igricu i izasao je novi patch i sad,kad krenem da instaliram novi patch,krece i stane na nekih 30% i pokaze neki error.Moze pomoc ako neko zna sta moze biti...Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Zakoci kad krene da instalira igricu

Prepiši koji je error..... ili slikaj mobitelom pa stavi sliku ovdje ako se vidi pročitati...

Provjeri i koliko mjesta imaš na HDD ...možda nedovoljno pa bi morao očistiti disk

14 godina
Re: Zakoci kad krene da instalira igricu
Sakatores kaže...

Moze pomoc,molim...Imam instaliranu igricu i izasao je novi patch i sad,kad krenem da instaliram novi patch,krece i stane na nekih 30% i pokaze neki error.Moze pomoc ako neko zna sta moze biti...Hvala

Za ovakve stvari postoji support igre ili Google!

Google to rijesava na nacin da u trazilicu upises error koji dobijas i ime igre,nades objasnjenje likova koji imaju isti problem.

Izlascima novih patcheva cesto se desavaju takvi problemi.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice