BIOS update

poruka: 10
|
čitano: 2.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
BIOS update

Ovako zanima me jel moram poredu flashat biose od prvog do zadnje ILI mogu odma zadnj bios koji je trenutno FHL a moj je FA ,Znaci po redu ili odma mogu zadnji, pogledajte sliku  

biosi biosi
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 19:04 (labudica18).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BIOS update

Ako je taj popis za tvoju matičnu onda slobodno možeš samo zadnji, ne trebaju ti predhodni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 20:23 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BIOS update

Obrati pozornost na reviziju tvoje matične ploče. Imaš napisano pored naziva. Ovo što si otvorio je Revizija 2.0. Osim ove postoji još 1.1 i 1.0. To ćeš saznati najlakše tako što ćeš pokrenuti CPUZ i pod Mainboard je napisano koju imaš reviziju matične ploče (vidi sliku).

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 20:35 (phoenix2003).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BIOS update

Imam pitanje. Naime, nakon 3 godine sam upalio laptop Acer Travelmate 4100. Maticna Acer Inc. Crane II. Pocne mi se resetirati laptop nakon nekog vremena tj kad se zagrije je moja pretpostavka. Ociscen, nova termalna pasta na procesoru. Pa sam odlucio updateat bios(valjda bu pomoglo). Moze li mi netko naci koju verziju trebam updateati. Trenutacno imam Bios 3A18. Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Re: BIOS update

s obzirom da ti se laptop gasi kemijat po biosu ti nije najpametnije

14 godina
neaktivan
BIOS update

Okej. Laptop mi se pregrijava ocito. Znaci otvorio sam prozor sad navecer i dignuo ga na knjigu. Temperatura CPU-a 58 stupnjeva, hard na 41 stupanj, maticna na 61 stupanj. Laptop max. opterecen i sad je u redu. ali jos uvijek ne razumijem zakaj se to dogadja i da skinuo sam poklopac od iza sa laptopa.

0 0 hvala 0
13 godina
devil man xD kaže...

Okej. Laptop mi se pregrijava ocito. Znaci otvorio sam prozor sad navecer i dignuo ga na knjigu. Temperatura CPU-a 58 stupnjeva, hard na 41 stupanj, maticna na 61 stupanj. Laptop max. opterecen i sad je u redu. ali jos uvijek ne razumijem zakaj se to dogadja i da skinuo sam poklopac od iza sa laptopa.

Jednostavno laptop nije napravljen za multitasking i slicno. O kojem je laptopu rijec?
Mozes skinuti program za kontrolu ventilatora, zaboravio sam ime... imao sam ga davno na laptopu, meni su temp isle i do 85, a vent bio na max....

edit: sad sam vidio da je jako star laptop.

Nema sta, jednostavno skini neki "game booster" ili slicni program, kao sto sam ja imao na starom t42, i pogasi sve nepotrebne odnosno disable startup programe... i tako dalje. Laptop se grije jer je pun sr***...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 21:25 (Luka123).
13 godina
neaktivan
BIOS update

imam ploču ga-ma790x-ds4 i kupio sam phenoma 1055T i moram updateat bios na 10D... naime skinem s njihove stranice, raspakiram na usb koji je formatiran na fat32 i odem u bios i pise mi floppy1 i floppy 2, odaberem floppy2 posto se jedinica ne moze odabrat, i dobijem ovo prikazano na slici?! 

sta da radim, ne znam opce sta od tih kineski slova odabrat -.- 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mora se uključiti podrška za USB negdje u BIOSu. Onda bi trebalo raditi i baš piše da je USB device i ime datoteke za flešanje, ne odabirite floppy ako nije floppy. Imam Gigabyte EP45 matičnu i koliko se ja sjećam taj stick je trebao biti utaknut prije nego se pali računalo ili restarta.

Mislim da stick mora biti baš u fat32 formatiran da bi bio prepoznat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 20:17 (Attitude).
14 godina
neaktivan
BIOS update

Resetuj bios vađenjem baterije možda pomogne

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 21:55 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice