Evo kako sam naslov kaže zanima me kako da izvučem kakvu korist od svog vlastitog programa.
Inače program je nastao iz potrebe/hobija, a na kraju sam ga odlučio podijeliti. Besplatan je, otvorenog koda, već sam imao nekoliko dobrih review-ova na stranim portalima, a broj korisnika svaki dan raste...
Više o programu se može saznati na službenoj stranici: IronCleaner
Od prve verzije imam link za donacije, ali još uvijek nisam primio niti jednu...
Zbog toga sam odlučio u zadnju verziju ubaciti oglase (kombiniranjem weba i same aplikacije jer još uvijek ne postoje tvrtke koje bi pružale oglase za desktop aplikacije po uzoru na mobilne platforme - eto nekome ideje za posao), ali s obzirom da je za neku pristojnu zaradu potrebno bar 100t dnevnih pokretanja uspio sam zaraditi tek nekoliko centi dnevno...
Nakon toga sam maknuo taj tip oglasa i sada je postavljen banner u kojem nudim oglasni prostor (zasad se nitko nije javio iako su po mom mišljenju puno veće prednosti oglašavanja u programu nego na web stranicama)...
Na kraju kad pogledam, imam osjećaj da samo teroriziram korisnike a da od toga nemam nikakve koristi, pa razmišljam da maknem oglase i opet ostavim samo link za donaciju.
Dakle, je li tko naišao već na ovakav problem i ima li kakvo dobro riješenje (molim samo ozbiljne prijedloge bez nepotrebnog spamanja, affiliate linkova i sl...)?

Ne postavljaj nerealne zahtjeve pa nećeš biti razočaran. Ako hoćeš neku lovu, radi recimo aplikacije za mobitele (pogotovo iPhone) ili prvo dobro istraži tržište i gledaj što se može prodati, odnosno naplatiti.
 Ne postavljaj nerealne zahtjeve pa nećeš biti razočaran. Ako hoćeš neku lovu, radi recimo aplikacije za mobitele (pogotovo iPhone) ili prvo dobro istraži tržište i gledaj što se može prodati, odnosno naplatiti. . Cache - možda u idućoj verziji.
. Cache - možda u idućoj verziji.