Visual Studio 2008 problem
- poruka: 14
- |
- čitano: 3.590
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam koji projekt želiš pokrenuti ali da li si napravio build->build solution pa onda start->strat without debugging...
A prije toga da li si i odredio gdje će se projekt i pod kojim imenom spremati...defaultno je to document->Visual Studio 2008 ili 2005.
Vidim da ti javlja grešku da nisi izgradio projekt pa ga zato niti ne izvršava.Znači nije ti se izgradio .exe file jer ga nisi buildao
a zato ti ništa kompajler ne može povezati...eto da se tako izrazim.....
evo problem koji ne mogu rješiti već dosta dugo:
build mi je uvijek failed i pokrećem s ono zelenom play tipkom.
Hajde ovako:
Kad pokrečeš projekt da li ovim koracima ideš:
File->new->project pa tamo izabereš stavku general->empty project(ako pišeš recimo u c++-u)
zatim dolje daš ime projectu a pod location ti stoji otprilike ovako :
C:\Documents and Settings\tvoje ime\My Documents\Visual Studio 2008\Projects
i onda samo ok pa na kad se otvori solution explorer klik na source pa desni klik i add i cpp file koji opet imenuješ
i add klik i pišeš kod...kad ga napišeš onda build->build solution pa kad ti se uspješno izbilda tad na debugg -> i izabereš
start without debugging....eto sad mi reci da li sve tako ide...kad već svi volite tipke probaj s
ctrl+f5 i onda javi ali ne samo s f5!
radim web browser u vb formama(tak mi je najjednostavnije).
jel ide ovaj postupak isto ko na vb ili je samo na c++(pošto meni nekih stvari koje si rekao nema).
PROBLEM JE U INSTALACIJI,PISEM VELIKIM SLOVIMA ZATO STO SAM 100% SIGURAN DA JE TO TOCNO I ZNAM STO RADIM =). NAIME DOK SI GA INSTALIRAO MOZDA SI SKINIO NEPOTPUNI FILE ZA DOWNLOAD,S KOJE SI STRANICE SKIDAO?AKO SI I DOBRO SKINIO ONDA JE VJEROVATNO PROBLEM U INSTALACIJI (PIRATSKA STRANICA ILI INSTALACIJA),ILI SI MOZDA PRCKAO PO VB 08 FILOVIMA TE NESTO OBRISAO
ovako ću napravit pa vidit:
stavit ću sp1 i skinuti express. ako bude vs radio s sp1 to je dobro ali express je za svaki slučaj.
sa expressom sam uspio!
hvala svima na pomoći.
E a kako da u c++ napravim exe fajl,
molim sto prije odgovor
E a kako da u c++ napravim exe fajl,
molim sto prije odgovor
C++ je jezik, a ne program.
Pretpostavljam da imaš Visual Studio, s obzirom da si tu postavio pitanje. Prvo što moraš jest napraviti projekt. File -> New Project. Odaberi (C++) Win32 Console aplikaciju. U wizardu označi "empty project". Sad kad je projekt stvoren i otvoren, u solution exploreru, pod Source Files dodaj datoteku proizvoljnog naziva. U nju zalijepi kompletan kod, pohrani projekt (File -> Save All), idi na Build -> Build Solution.
Nakon toga će se stvoriti exe datoteka u Release direktoriju koji se nalazi tamo gdje si pohranio projekt.
Nije u Release direktoriju nego u Debug direktoriju exe fajl. pardon i u Debug dir-u je ...ali je po defaultu VS namješten u debug modu zato to spominjem.Da bi bio u Release direktoriju mora namjestiti
na zelenoj strelici Release mod i tad će biti u Release direktoriju exe fajl.Dolje je slika, taj mod mijenjaš s crnom strelicom sa strane ,pokazati će se izbor.
Da, sry zaboravih taj dio :D