Visual studio 2008 jel može uvoz?

poruka: 1
|
čitano: 1.669
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Visual studio 2008 - jel može uvoz?

Zna li možda netko kako točno stoji stvar, iz legalne perspektive, sa korištenjem u Hrvatskoj Microsoft Visual Studia koji je kupljen negdje u EU?

To jest, mogu li u EU kupiti retail DVD od "Visual Studio 2008 Standard", uvesti to, i onda to registrirati na firmu ili osobu u Hrvatskoj i legalno koristiti?

Odgovor "na prvu loptu" bi trebao biti "bjelodano, neupitno i narafski da može",

al me zanima ima li tu, koliko znate, ikakvih začkoljica ili small printa zbog kojih bi taj odgovor bio niječan?

Problem mi nije u samoj marži koju domaći distributer ima, nego u tome da ne želi dobaviti izdanja starija od "aktualnog" 2010

-- tako da ne želi dobaviti ni VS2008 Standard.

Pri čemu je, od 2010, Microsoft ukinuo "Standard" liniju (koja je išla po cca 2400 Kn) i ostavio samo "Professional" (cca 6800 Kn)

-- i to je jedino što je domaći distributer voljan nabaviti, dok se u EU i dalje bez problema dade ubosti VS2008 Standard.

(izdanje koje ima fakat sve što trebam)

Dilema mi je u tome što se, u nazivu proizvoda što domaći distributer preprodaje, spominje "non-EU/EFTA DVD".

Da li to znači da MS licenca pretpostavlja neku "podjelu svijeta na zone" (a la video-DVD sa njihovih 5 regija?)

ili je to beznačajno, te mogu sigurno uložiti dva soma kuna (- merver + carina + PDV) u neki "EU DVD",

i da se sve to potom može legalno registrirati?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice